Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Delodajalec želi, da jaz pridobim potrdilo o plači za prejšnje leto pri predhodnjem delodajalcu/veza: koriščenje bolnišk

Delodajalec želi, da jaz pridobim potrdilo o plači za prejšnje leto pri predhodnjem delodajalcu/veza: koriščenje bolnišk

Ker sem letos prvič v novembru koristila bolniško odsotnost za otoka, iz računovodstva podjetja, kjer sem zaposlena, želijo od mene podatek, kolikšna je bila moja izhodiščna plača pri predhodnjem delodajalcu, ker rabijo podatek za leto za nazaj,da izračunajo in posredujejo podatek ZZZS-ju – če je nega otroka, taka bolniška pač ni strošek delodajalca, zato naj bi to rabili; podjetju sem se priključila februarja letos; potrdilo predhodnjega delodajalca za dohodnino o izplačanih prejemkih po besedah trenutnega delodajalca ne zadostuje, ker hočejo imet tudi število ur za posamezni mesec (ne bo samo 8 urni delovnik, ker sem delala pri predhodnjem delodajalcu 4, 6 in 8 urni delovnik v letu 2007)

Prosim za pravni nasvet:
Ali je res, da moram v tem primeru sedajšnjemu delodajalcu jaz pridobiti ta podatkek, oziroma si ga lahko sami če jim posredujem številko, glede na to, da predhodnji delodajalec ni bil ravno pošten do mene in sem zato tam tudi dala odpoved, zato bi želela imeti čimmanj prihodnjih stikov?

Hvala in lp!

ne razumem zakaj potrebuje to potrdilo,saj ga ne rabi.ti mu prinesi potrjeno bolnisko,on naj naprej ureja z racunovodkinjo

*****Tudi zate sonce sije****

Boleznina se računa iz osnove za preteklo leto, lahko pa prinesete tudi odločbo o dohodnini za leto 2007. Vsekakor delodajalec to potrebuje,

Darja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close