Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Delodajalec zamuja s prijavo

Delodajalec zamuja s prijavo

S 1.1. sem nastopila novo službo, se pravi je 15.1. potekel rok, ko bi me moral delodajalec prijaviti in urediti papirje. Pa me še do danes ni, jutri se baje šele vrne s službene poti.
Kakšne so lahko posledice zame? Delodajalec pravi, da ni panike, da nič ne komplicirajo, tudi če je kak dan zamude. 🙁
Po meni je zavarovan tudi otrok, ali je potrebno otrokovo zavarovanje posebej urejati ali se to avtomatično prenese iz stare službe v novo?
Vedno večjo kepo imam v želodcu. 🙁

Kolikor vem je rok za prijavo 8 dni, vendar naredijo na ZZZS tudi za nazaj.

Otroka mora novi delodajalec posebej prijaviti na obrazcu VDČ – ni pa to avtomatski prenos iz stare v novo službo.

Res je, da na ZZZS ne komplicirajo, če delavca prijaviš za več kot 14 dni nazaj. Večje vprašanje je, če te ima ta delodajalec sploh namen prijaviti in ti izplačati plačo in prispevke. Vedno več jih je, ki “malo nategujejo” za zastonj delovno silo. Na žalost.
Zahtevaj, da te prijavi in ti izroči fotokopijo prijave. Istočasno mora prijaviti v zdravstveno varstvo tudi otroka. Zavedaj se, da zdaj nisi zdravstveno zavarovana, ker naj bi delala pri njem, nisi pa prijavljena.
Če ne drugače, poskusi “izsiliti” prijavo tako, da rečeš, da je otrok naročen na slikanje česarkoli že in da moraš imeti zdravstveno zavarovanje urejeno.

Veliko sreče.

Če te je prejšnji delodajalec odjavil, si brez dravstvenega zavarovanja ti in tvoj otrok. Preverjeno na kolegici v službi.

Upaj, da se tebi in otroku nič ne zgodi, ker nista zavarovana.

Če te do sedaj ni prijavil, te nima namena.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close