delodajalec-partner
Pozdravljeni!
Imam vprašanje. Z partnerjem sva skupaj v službi, on je namreč privatnik in jaz sem zaposlena pri njemu.
Ko nimava problemov je skupno delo zelo všečno, oba sva hvaležna da imava to možnost, da sva skupaj v služi
Ob najinih konfliktih pa me velikokrat zaskrbi obstoj moje službe oziroma imam občutek, da ne bi prenesel da bi bila še vedno v službi, če ne bi bila skupaj.
Kako se lahko zaščitim? V pogodbi imam sicer 2-mesečni odpovedni rok.
Ker grem v življenju vedno pri vsem “na zihr” bi želela imeti ščit.
Obstaja kakršenkoli način, da si zaščitim svoj delovni položaj ne glede na najin osebni odnos?
Zahvaljujem se vam za vprašanje.
Drugače pa te ne more kar odpustiti, lahko te iz krivdnega razloga, a ti mora to dokazati, če te pa iz poslovnega, da je premalo dela ali karkoli drugega, kar se spomni, ti je pa dolžan plačati odpravnino, sorazmerni regres in še na zavodu za zaposlovanje imaš potem pravico do nadomestila za nekaj časa.
Čisto med nama, jaz bi v kolikor bi bila na tvojem mestu dala vsak mesec 100 eur na skrit račun, ker če slučajno pride do kakšenga sr…. imaš vsaj od česa živeti, če te odpusti.Pa ne plačuj si minimalne plače, če veš, da te kaj takega lahko doleti.
Seveda se pa lahko tožiš, da je del s.p. ja tvoj, a saj veš kako zamudno in drago je to, sploh če ti ne ostane nič.
Forum je zaprt za komentiranje.