delodajalec delodajalcu prosim pomoč
Prosim vse, ki ste delodajalci, ustanovitelji zavodov, spjev in družb, za pomoč.
Ustanovila sem zasebni zavod, kjer bi zaposlila eno osebo. Vem, da opraviti zdravniški na pregled na medicini dela, dobivam pa informacije, da moramo najprej oceniti tveganje delavnega mesta. Ker gre za pisarniško delo (v turistični pisarni), ne vem, kaj vse za to potegne – predvsem stroški inžinirsja za varstvo pri delu idr. (a kdo ve za postopek?)
Glede na to, da se bo zaposlil tu moj brat, ker sem jaz zaposlena drugje, sem celo pomislila, da bi to opravili brez zdravniškega testa- vem, da ni legalno, a za začetek preden se utečemo, bi tvegala tudi to.
A kdo ve, če je to možno in kakšne so morebitne kazni in posledice. Ker zdravniški je 100E, ocena tveganja delovnega mesta pa verjetno še več. Gre le zato, da začetek bo bolj tesno in verjetno ne bomo imeli niti za minimalno plačo, ker so stroški najema visoki i drugo.
Bom hvaležna za vsak odgovor, ker nikjer ne najdem drugje ne najdem nič konkretnega.
Btw, ne morem mimo tega, da si ne bi privoščila še nekaj zlobe. A po Googlu ne znaš surfat?
http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/mali_delodajalci.pdf
Še to. Ne vem kako misliš, da nisi dolžna izplačati vsaj minimalne plače??? A ti bo bruder delal kar zastonj ali na črno? Kako ste si pa vse skupaj zamislili?
Apel “delodajalec” delodajalcu je naravnost perverzen.
Forum je zaprt za komentiranje.