Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Delo ženske, čistiti in kuhati doma ter nositi denar domov

Delo ženske, čistiti in kuhati doma ter nositi denar domov

Delo moškega,sedeti na fotelju in piti alkohol.

Ne.

močna žena podpira 3 kantune pri hiši. Njen mož pa četrtega in njo.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 7659, 06.08.2024 ob 07:12

Delo moškega,sedeti na fotelju in piti alkohol.

Takšnega si izbrala.

Moj nosi denar domov, dela pa nič doma.

Jaz bi tako: jaz doma, kuhanje, pospravljanje, otroci. Mož programer, delo od doma, pa kakšna potovanja vsake toliko.

Danes je tako, da obadva delata, žena popoldan še skuha, pospravi, počisti. Mož pa kakor kdaj, zamenja gume na avtu, pokosi travo, …

Zbudite se, novi časi so.

Ženske morajo biti lepe, sexy, pohotne, nasmejane, zabavne, polne idej o izrabi prostega časa, govoriti pa morajo pretežno samo takrat, ko hvalijo svojega dragega, ne sme si želeti otrok, zvezda instagrama.

Moški morajo biti negovani, urejeni, sexy, priljubljeni med kolegi, športni, opremljeni z vso elektroniko, potentni.

V službo ni treba hoditi nobenemu, ker po novem denar leti  v bajto sam od sebe, pač iz igric, vlaganj v bitcoine, blogov…

Obvezna oprema dva dobra compa in high-tech računalniška stola in masažni aparat.  Kuhati ne rabi znati nobeden, samo naročati. Čistilni servis enkrat tedensko ali pa mama-servis. Obvezna klima.

Tako srečno živita, dokler se ne zbudita z neonsko lučjo nad glavo in lepo zamotana v jopič…

Happy wife, happy life ?

Kaj imate od tega da svoje frustracije dnevno tu ven mečete? Če vam vaše življenje ni ok ga pač spremenite a ne? Vem čudaška misel.

Še dobro, da me tale čvek, vsak dan znova spomni, da se sama sebi, možu in sinu – v prvi vrsti in potem celi razširjeni družini zahvalim, da smo takšni kot smo.

Očitno med redkimi ‘še’ normalnimi – seveda po čvekovsko beri- čisto nenormalni, ker se razumemo, ne maltretiramo, spoštujemo moške, ženske, otroke, stare starše….

Blagor večini avtorjev, ki odpirajo teme, ob katerih ne vem če se res javljajo iz psihiatrije, domačega kavča iz kake jame…. ali je provokacija moderatorjev.

Me pa počasi skrbi, ker si nisem mislila, da je v naši mali Sloveniji toliko psihopatov.

Hvala tistim, ki se trudijo tem zblojencem počasi, vztrajno, lepo razložit, da so v zmoti, da niso normalni, da rabijo pomoč…

Odpoved tv, 06.08.2024 ob 10:11

Še dobro, da me tale čvek, vsak dan znova spomni, da se sama sebi, možu in sinu – v prvi vrsti in potem celi razširjeni družini zahvalim, da smo takšni kot smo.

Očitno med redkimi ‘še’ normalnimi – seveda po čvekovsko beri- čisto nenormalni, ker se razumemo, ne maltretiramo, spoštujemo moške, ženske, otroke, stare starše….

Blagor večini avtorjev, ki odpirajo teme, ob katerih ne vem če se res javljajo iz psihiatrije, domačega kavča iz kake jame…. ali je provokacija moderatorjev.

Me pa počasi skrbi, ker si nisem mislila, da je v naši mali Sloveniji toliko psihopatov.

Hvala tistim, ki se trudijo tem zblojencem počasi, vztrajno, lepo razložit, da so v zmoti, da niso normalni, da rabijo pomoč…

Potolaži se. Vsekanih – tako res krepko- je tukaj peščica, so pa glasni in aktivni. Po deset glupih tem dnevno in nešteto glupih komentarjev, potem pa izgledajo številni.
Mene bolj zanima, ali se karkoli iz replik vsaj začasno naučijo ali vsaj seznanijo z drugačnim razmišljanjem.

Prav zanimivo bi bilo ugotavljati, ali se je koga kak pameten nasvet kdaj prijel.

Pozna kdo kak tak primer?

pozabil si najpomembneje da mora biti Ženska SPOLNA SUZNJA MOŠKEMU ( ne glede na razmere, al je bolna, utrujena NIMA VEZE, sam da mu DA itd). Dec si mora kurčovje nekje spraznit.

Mož skrbi za družino, služi denar, popravlja, obnavlja stanovanje, nas pelje na dopust, skrbi za avto, položnice,  da imajo otroci stabilno okolje, razvaja ženo, jo pelje na kosilo, v soping..

Zdravka847, 06.08.2024 ob 10:46

Mož skrbi za družino, služi denar, popravlja, obnavlja stanovanje, nas pelje na dopust, skrbi za avto, položnice,  da imajo otroci stabilno okolje, razvaja ženo, jo pelje na kosilo, v soping..

Ha ha ha. Tole imaš iz telenovel?

res so drugi časi. Danes ne veš več kaj osvajaš. Je ženska ali je moški.

Žena naj bo doma,kuhati in pospraviti naj se nauči.

Sama si si ga izbrala

Dedcu sem dala odpoved (ker, da vem, da ga imam, samo takrat, ko moram oprati njegove cunje in pomiti njegov krožnik, hvala lepa, ga ne rabim), otroci so že na svojem, živim sama (na svojem), zato sem baba in dec pr bajt 🙂

Denar si služim sama, kuham sama, pospravljam samo za sabo, travo kosim sama, avto vozim na servis sama, hišo belim sama, na vrtu delam sama, pa tudi daljinec je samo moj in včasih mirne duše tudi polenarim ali pa si odprem pivo (da naredim še moško delo v celoti :))

10 let sem hodila v službo. Potem ena za drugo 3x bolniške in porodniške doma sem bila caa 5 let. Nikoli več. Mešalo se mi je. Meni bi bilo idealno 4-6 urni delavnik, 40 dni dopusta in neto 1500. Folgam.

Pegaso, 06.08.2024 ob 07:47

močna žena podpira 3 kantune pri hiši. Njen mož pa četrtega in njo.

NJo podpira ??  Na kakšen način?

S sexom ali s čim?

Denarjem?

Kaj pa ce ima ona svoj dohodek?S čim jo potem moški podpira?

Ne ga srat.In dam prav današnjim puncam da se ne pustijo več in da niso več služkinje.

Ljudje smo različni.

Poznam moškega, katerega žena je rodila kmalu po poroki. Bila je še mlada, komaj po diplomi, pa je rekla, da “ne bo iskala službe, ker mora skrbeti za dojenčka”. On ves zaljubljen se je s tem strinjal. Ta dojenček ima danes 14 let, ona pa ni več tako mlada, nima pa še niti leta delovne dobe. Njemu ni najbolj prav, a se ni sposoben pogovoriti z njo o tem, da bi morala tudi ona prispevati v družinsko blagajno. Kot on prispeva z delom doma.

Kakor se kdo odloči, različne usode so….

Utopija je f.k brez muk.

Jaz sem podpirala vse 4 vogale hiše. Delo okoli hiše, urejanje glede zavarovanj, registracij in servisov avtov, urejala vrt in okolico, vse v hiši – tudi beljenje, odtoki, kuhanje, skrb za otroke in vožnja na dejavnosti, sestanki v šoli. On pa je pil. Dokler ni prišlo do dna – jaz sem se sesula, on je padel na dno in si skoraj uničil življenje.

Sedaj pa nikoli več tako – si ne dovolim. Kuham recimo temu vsak dan – čeprav večkrat naredim za 2 dni, če mi kdo ponudi že kuhano, vzamem… Pospravljajo vsi. Toliko časa so brez wifija, dokler ni pospravljeno. Avtomobilov se ne pritaknem – svojega še, pa še tega ne, če ni potrebe. Vrta nimam več.

Dec pa je ugotovil, da nam je lažje brez njega, da pijandure nihče ne mara in da je ostal sam, samcat, saj je nam najbližjem postalo vseeno kako mu je, samo da ni poleg nas. Pa se je postavil na noge in začel ugotavljati, da delo ne samo krepi človeka, ampak ga tudi poživlja.

Tako da, danes podpiram še vedno preveč vogalov hiše, ampak nikakor pa ne več čez svojo zmogljivost.

Za “enkrat trapo”:

Tudi jaz sem bila trapasta, kot ti. Moja ugotovitev: več sem delala, več časa je imel dedec za pijačo. Na kratko – je bil samo še za okrasek pri bajti. Pijan in zapufan. Sem isto postopala, kot ti. Bolje mi je sami, zanesem se le nase, kar naredim, to imam. In, ja, sem skenslala zelenjavni vrt, ki je bil njegova ideja (potem se ga pritaknil ni…), travo kosi robotka, sadno drevje sem zmetala ven. Ko mi bo bajta postala breme, bom prodala in šla v blok. Fino mi je zdaj.

Pri nama sva oba za vse. No, skoraj vse, določena opravila imava razdeljena (nekaj glede na to, kaj kdo raje naredi, nekaj glede na težavnost), ampak te osnovne zadeve, kot je čiščenje, odnašanje smeti, kuhanje, itd., to pa kdor prvi vidi/ima čas, tisti prime v roke. Nimamo pa nikoli res razmetano, ker sva oba dokaj redoljubna in imajo pri nama vse stvari neko mesto in ko nečesa več ne uporabljaš, gre na svoje mesto in je vedno nekako pospravljeno po hiši. Edini prostor, kjer je včasih “raztur” je hčerina igralnica, ampak je pravilo, da morajo biti pred spanjem zadeve pospravljene (razen projekti iz lego kock lahko ostanejo). Tudi čistiva sproti, ni nekih hudih “generalk”, razen, ko se spraviva okna pomit in zavese oprat, kar je meni muka od muke, mož pa presenetljivo rad to počne 😀

Ne bom pa nikoli pozabila, ko je tašča prvič slišala, da njen sine doma prah briše, sesa in cunje obesi, je bila čisto zaprepadena in ji je tako lepo povedal “Ja, mama, kaj pa, če bi sam živel, misliš, da bi se mi stanovanje samo pospravljalo? Jaz doma ne pomagam, ampak živim.”

Ja kuga si pa mislila??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close