Delo z ljudmi za minimalca
si pomisill da, 17.09.2021 ob 22:16
Darwin120, 17.09.2021 ob 22:06
varnostnica pri vhodu, 17.09.2021 ob 21:32
Sama delam z ljudmi kot varnostnica pri vhodu v javno upravo. Ljudi opozorim na maske in razkuževanje rok. Od včeraj naprej mi pa še pokažejo PCT pogoj. Že prej sem doživljala kakšne žaljive besede in grožnje, saj so hoteli noter brez maske in si je niso hoteli nadeti. Z nekaterimi sem se celo znala v miru in prijateljsko pogovorit in so potem spoštovali pravino nošenje maske.
Danes pa sem bila pri delu tarča groženj, kletvic in žalitev s strani nasilneža, ki mu PCT ZARADI SAMO ENEGA ODMERKA CEPIVA ni veljal. zato mu nisem smela dovoliti vstopa. Trdil je, da je prebolevnik, a mi ni pokazal potrdila o prebolelosti ali pozitivnega PCR pred 10 dnevi / max 180 dnevi. Zato je grozil in rinil vame kljub opozorilu na 1,5 metrsko razdaljo. Postavila sem se med vrata. Tvegala, da me odrine ali udari, ker je bil tako razburjen in verbalno agresiven. Od kod mi pogum in srce, da požiram kletvice in ne odstopim od odločitve. Ja zdaj pa res čisto nalašč ne. Nikoli, dokler bodo tako brezobrazni, zlobni, nasilni. Ker nisem butec kot tisti Zlatkov varnostnik, ki je popustil pod težo prijaznosti in tega provokatorja spustil v trgovski center celo brez maske, ne le brez PCT, saj to je brezveze, da takega varnostnika sploh imajo tam. Če me bo jezna stranka fizično kaj naredila, pač pride policija, da ga oglobi in ga še potem tožim za duševne in telesne bolečine za keš.
Če je res, ti predlagam, da si iščeš drugačno delovno mesto in ne mesto varnostnice. Ker sploh nimaš pojma kaj govoriš. Moški ego ti je zlezel čez rit in v možgane ven pa ne more ker kurca nimaš.
Si sploh že kdaj dobila batino po betici tako pravo TREEEESSSSSK da si dol sedla? Očitno nisi. Verjetno tudi še nisi imela izkušnje,kjer ti grozijo z nožem, pištolo.
TI DEJANSKO SPLOH NE VEŠ KAJ POČNEŠ
ZBUDI SE bodi ženska in ne igraj idiota (moški spol).
Ti, ki leta visiš na socilaki, boš pametoval ženski, ki se trudi z delom?
Ja, ti si dec pa raje svoja jajca praskaš in afne guncaš na račun socialke. Ona je pa ženska pa se mora izpostavljat nasilnim obiskovalcem. Zato, da se preživlja. Potem se pa najdete še leni gnoji, ki ji pametujete. Za kozlat. Me ne bi presenetilo, da si ti mlad moški in ona ženska v zrelih letih.
A vidis kako so vas iz lastnih domov steral? Iz lastnih ognjišč.
(da ne pisem kaksno bitje)…
Da se ena zenska tako izpostavlja…
Kaj naj recem… Eto vam pistolji, uniforme, vlast, vpliv, pomembne druzbene pozicije… Sam ne jokat. Sej a niste usposobljene? Enakopravne? Obvladas moskega nasilneza, roparja itd. Sej vi to zmorete. Ce pa ne ga pa lepo poprosi naj se preda al pa se samo z eno roko tepe. Kaj boste doma cepele pa za druzino skrbele…
Pa se nekaj je. To pomoje ni edini nalog. To so ti naloge in dolznosti, to se lahko zgodi… Ce tam dela pomeni pomeni da se z vsem kar to delo oz nalog nosi, strinja.
Hvala nekaterim za podporo.
Da odgovorim, nee, hvalabogu se nikoli se nisem sesedla od udarca. T, Darwin, ki mi to govoriš, mislim, a morda živiš v svojem svetu, v katerem pričakuješ, da bodo vsi varnostniki in tudi ženske med njimi hudo pretepeni in se ti to zdi pričakovano? Taka tvoja pričakovanja niso realna, ker večina ljudi ni nasilnih, ampak je dobrih in normalnih.
Nekdo ima prav, zakaj to delam, ker sem v letih, ko težko najdem drugo delo.
Nadrejeni so mi dali navodilo, da lepa beseda lepo mesto najde in da je moja rešitev vedno mir in prijaznost. Ampak danes sem ugotovila, da v praksi ni vedno tako, ker so ljudje jezni na mene, ne na odločevalce. In tud niso jezni na osebje, h kateremu jih nato napotim, saj rabijo njihove usluge, zato so tam pred njimi vedno sladki. Tako da se stresajo samo nad mano in šinfajo.
varnostnica pri vhodu, 17.09.2021 ob 22:32
Hvala nekaterim za podporo.
Da odgovorim, nee, hvalabogu se nikoli se nisem sesedla od udarca. T, Darwin, ki mi to govoriš, mislim, a morda živiš v svojem svetu, v katerem pričakuješ, da bodo vsi varnostniki in tudi ženske med njimi hudo pretepeni in se ti to zdi pričakovano? Taka tvoja pričakovanja niso realna, ker večina ljudi ni nasilnih, ampak je dobrih in normalnih.
Nekdo ima prav, zakaj to delam, ker sem v letih, ko težko najdem drugo delo.
Nadrejeni so mi dali navodilo, da lepa beseda lepo mesto najde in da je moja rešitev vedno mir in prijaznost. Ampak danes sem ugotovila, da v praksi ni vedno tako, ker so ljudje jezni na mene, ne na odločevalce. In tud niso jezni na osebje, h kateremu jih nato napotim, saj rabijo njihove usluge, zato so tam pred njimi vedno sladki. Tako da se stresajo samo nad mano in šinfajo.
Kuraac je vecina ljudi dobrih in normalnih. Kuurac.
si pomisill da, 17.09.2021 ob 22:45
Pohvale in lepe želje so namenjene Varnostnici.
Hvala ti, hvala za podporo! Tudi jaz tebi vse dobro želim!
Seveda, mirna sem. Če bi bila zadirčna, ukazovalna, bi pa to kakšni napisali v pritožno knjigo, ali pa snemali, me namerno dražili in potem na FB dajali. Naj se ti lepe besede pozlatijo in da se mi ne zgodi nič slabega. Saj je edini cilj vsepovsod vendar samo preprečiti vdor tega aerosolnega virusa v notranje prostore stavb, zato, da letos ne bo treba zapreti institucij, katerih usluge ljudje nujno potrebujejo vse leto.
varnostnica pri vhodu, 17.09.2021 ob 23:00
Hvala ti, hvala za podporo! Tudi jaz tebi vse dobro želim!
Seveda, mirna sem. Če bi bila zadirčna, ukazovalna, bi pa to kakšni napisali v pritožno knjigo, ali pa snemali, me namerno dražili in potem na FB dajali. Naj se ti lepe besede pozlatijo in da se mi ne zgodi nič slabega. Saj je edini cilj vsepovsod vendar samo preprečiti vdor tega aerosolnega virusa v notranje prostore stavb, zato, da letos ne bo treba zapreti institucij, katerih usluge ljudje nujno potrebujejo vse leto.
Jaz bi morala malce priti k tebi v šolo :). Jaz pa hitro izgubim živce z ljudmi. Pa se strinjam, da lepa beseda, nasmeh in tako naprej, deluje. Ampak res nimam vsak dan volje se ljudem, ki so nesramni, zoprni, se nasmihat, biti prijazna z njimi. Kadar mi to uspe, se tudi ljudje večinoma umirijo. Samo večinoma mi ne uspe.
kapo dol, 17.09.2021 ob 22:19
GOODLIFE, 17.09.2021 ob 22:16
Z vsem spoštovanjem do tistih, ki delate za minimalca (vsako delo je namreč častno in je privilegoj po svoje) – zakaj niste študirali kaj iz tehnične stroke? Ne poznam nobene farmacevtke, z manj kot 2 jurja neto, recimo. Niti matematičarke, biologinje, zdravnice,..
Ne razumem – študiraš 3, 4 leta, diplomiraš si ponosen na to (upravičeno), potem pa greš delat za minimalca? Ja, nekdo bo rekel – nismo vsi rojeni pod srečno zvezdo, da nas zalagajo starši ali imamo veze. Okej, seveda. Ampak a ni škoda 4 leta faxa? Saj bi šli lahko delat že pri 18?
Pa ne mi reči, da v času odločitve za študij niste vedeli, da ne bo delavnih mest na vaših področjih…
Hja, žal se nismo vsi rodili tako pametni kot si ti. Pri 18ih sem se pač odločila za študij na smeri, ki me je zanimala. Pač nisem bila tako izjemno bistra kot si ti in sem bila prepričana, da bom dobila službo.
Zdaj pri 45ih mi je seveda žal, da nisem šla študirat nekaj, kar me ni zanimalo, je pa za službo ok.
Le pazi, da kdo od tvoj otrok ne bo tako neumen, da bi šel študirat na kak družbosloven faks.
Sam sem družboslovec, imam pa svojo firmo, tako da pamet tu nima kaj dosti:). Sem se pač od mladih nog odločil, da ne bom suženj nikomur oz. sam svoj šef, pa četudi bo minimalec na mesec. Bister sem bil res že kot otrok, pamet – zavito v trdo kožo – pa si pridobiš z leti sp-jevstva. Plus izkušnje in da se ves čas trudiš biti najboljši na svojem področju, kar ni težko, če je hobi tvoj poklic.
Moje otroke pa niti najmanjšega namena nimam prepričevati, kaj naj študirajo – če bodo srečni kot smetarji – bom srečen tudi jaz.
Bolj mi je fascinanto dejstvo, da so ljudje v 21.stoletju PREPRIČANI, da bodo dobili službo. Dejstvo je, da če nisi sam svoj šef, tvojega delodajalca zanima samo eno – profit, ki mu ga ustvariš. S šolo ali brez.
GOODLIFE, 17.09.2021 ob 23:25
Sam sem družboslovec, imam pa svojo firmo, tako da pamet tu nima kaj dosti:). Sem se pač od mladih nog odločil, da ne bom suženj nikomur oz. sam svoj šef, pa četudi bo minimalec na mesec. Bister sem bil res že kot otrok, pamet – zavito v trdo kožo – pa si pridobiš z leti sp-jevstva. Plus izkušnje in da se ves čas trudiš biti najboljši na svojem področju, kar ni težko, če je hobi tvoj poklic.
Moje otroke pa niti najmanjšega namena nimam prepričevati, kaj naj študirajo – če bodo srečni kot smetarji – bom srečen tudi jaz.
Bolj mi je fascinanto dejstvo, da so ljudje v 21.stoletju PREPRIČANI, da bodo dobili službo. Dejstvo je, da če nisi sam svoj šef, tvojega delodajalca zanima samo eno – profit, ki mu ga ustvariš. S šolo ali brez.
Pozabil si seveda omenit kako so ti starši vse k riti prinesli.
Veš nekdo, ki si vse sam izbori, nikoli ne bo tako pametoval kot ti v tvojem prvem postu. S tistim postom si samo pokazal, da si ena razvajena rit.
Če bi ti kdaj slabo šlo in bi bi potem sam si izboril lepo življenje, bi povsem drugače razmišljal.
kapo dol, 17.09.2021 ob 23:36
Pozabil si seveda omenit kako so ti starši vse k riti prinesli.
Veš nekdo, ki si vse sam izbori, nikoli ne bo tako pametoval kot ti v tvojem prvem postu. S tistim postom si samo pokazal, da si ena razvajena rit.
Če bi ti kdaj slabo šlo in bi bi potem sam si izboril lepo življenje, bi povsem drugače razmišljal.
Hahaha…prav imaš. Ravno sedaj mi mati pripravljajo sendvič, ate pa mi je postljal posteljo, da bom počasi rekel lahko nočko.
Forum je zaprt za komentiranje.