Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti delo v tujini

delo v tujini

Pozdravljeni,

delam v tujini. Prebrala sem, da sem zdomka! Prodajam nepremičnino na kateri sem imela prijavljeno stalno prebivališče. Ne morem si predstavljati, da ne bi imela naslova v domačem mestu, vendar se nimam namena vrniti i stalno živeti tu. V domačem mestu imam mamo. Kaj lahko naredim?

Ali imata Hrvaška in Slovenija sklenjeno pogodbo o izogibanju dvojnega obdavčenja?

hvala vnaprej

Spoštovani!

Stalno prebivališče in spremembo naslova stanovanja mora posameznik prijaviti pristojnemu organu, kadar se v nekem naselju stalno naseli ali spremeni naslov stanovanja, odjaviti pa v primeru, kadar se stalno odseli z območja Republike Slovenije. V vašem primeru, če imate mamo v domačem mestu, lahko še vedno imate v Sloveniji začasno prebivališče, tako, da lahko po dogovoru z materjo, prijavite začasno prebivališče na njenem domu. Prijava začasnega prebivališča lahko traja največ eno leto. V primeru daljšega začasnega prebivanja morate obnoviti prijavo začasnega prebivališča v roku osmih dni od preteka roka iz prejšnjega odstavka, drugače se šteje, da več niste prijavljeni v Sloveniji. Vendar, če se ne nameravate vrniti v Slovenijo le-to nima pomena.
Slovenija ima s Hrvaško podpisan in ratificiran t.i. Sporazum med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško o izogibanju dvojnega obdavčevanja in preprečevanju davčnih utaj v zvezi z davki od dohodka in premoženja z dne 7. oktobra 2005.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close