delo v tujini
Pozdravljeni,
delam v tujini. Prebrala sem, da sem zdomka! Prodajam nepremičnino na kateri sem imela prijavljeno stalno prebivališče. Ne morem si predstavljati, da ne bi imela naslova v domačem mestu, vendar se nimam namena vrniti i stalno živeti tu. V domačem mestu imam mamo. Kaj lahko naredim?
Ali imata Hrvaška in Slovenija sklenjeno pogodbo o izogibanju dvojnega obdavčenja?
hvala vnaprej
Spoštovani!
Stalno prebivališče in spremembo naslova stanovanja mora posameznik prijaviti pristojnemu organu, kadar se v nekem naselju stalno naseli ali spremeni naslov stanovanja, odjaviti pa v primeru, kadar se stalno odseli z območja Republike Slovenije. V vašem primeru, če imate mamo v domačem mestu, lahko še vedno imate v Sloveniji začasno prebivališče, tako, da lahko po dogovoru z materjo, prijavite začasno prebivališče na njenem domu. Prijava začasnega prebivališča lahko traja največ eno leto. V primeru daljšega začasnega prebivanja morate obnoviti prijavo začasnega prebivališča v roku osmih dni od preteka roka iz prejšnjega odstavka, drugače se šteje, da več niste prijavljeni v Sloveniji. Vendar, če se ne nameravate vrniti v Slovenijo le-to nima pomena.
Slovenija ima s Hrvaško podpisan in ratificiran t.i. Sporazum med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško o izogibanju dvojnega obdavčevanja in preprečevanju davčnih utaj v zvezi z davki od dohodka in premoženja z dne 7. oktobra 2005.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.