Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo delo v tujini

delo v tujini

Pozdravljeni,

sem redzident RS, brezposeln in sem prijavljen na zavodu za zaposlovanje v SLO. Hkrati študiram na podiplomskem študiju v Grazu in me zanima kaj z davčnega vidika v SLO pomeni zame situacija, če si najdem v Avstriji zaposlitev preko poletnih počitnic in hkrati tudi v Avstriji odprem bančni račun na katerega se mi prihodek nakazuje. Imam tudi možnost sodelovanja pri določenem plačljivem projektu v sklopu šole, ki bi se plačal preko avtorske pogodbe spet na avstrijski račun.

Torej, če kot rezident RS prejemam plačilo za delo v Avstriji, kakšne obveznosti imam v SLO in ali v Avstriji delodajalec odvede zame davek, ali tam tudi enkrat letno potem plačaš dohodnino – jo moraš sam kam prijavit ali opravi to delodajalec ali te sami najdejo kot pri nas? Pa še to ali je naš DURS preko Avstrijskih bank, delodajalcev oz. njihovega DURS-a seznanjen o vsakem posameznem državljanu, ki dela v Avstriji? Po domače – kaj če dela v tujini v SLO ne prijaviš?

Hvala za odgovore.

Lp.

Delo v sloveniji ne prijavite v kolikor dokažete da niste rezident RS, kar pomeni, da več kot 6 mesecev ne bivate v sloveniji. To bi verjetno lahko dokazali, samo potem ne vem kako z vašo prijavo za zavodu za zaposlovanje.
V kolikor ste rezident slo, ste dolžni prijaviti podatke v sloveniji. V avstriji plačate davek po njihovi stopnji, naši pa vam obračunajo razliko- za točno razlago vam predlagam, da se obrnete na pristojno davčno izpostavo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close