Najdi forum

Delo v tujini

Mene pa zanima ce je bil ze kdo s STA Ljubjlana na delu v tujini predvsem v ZDA.
Me zanima kuko poteka delo, kako zgleda zivljenje…

halo, moj brat se je ravnokar vrnil iz Kanade, delal pa je na ladji, tako da je bil v vseh JV, JZ, in SZ
delih ZDA in Kanade, seveda samo ob obali. Če te kaj zanima vprašaj.

Ja zanima me kako je bilo s stanovanjem? Ali si je moral stanovanje poiskati sam? Ali je plača zadoščala za normalno življenje? Ali je šel to prek agencije STA Ljubljana ali si je delo sam poiskal?
LP

Predvsem moraš imeti IQ tako visok, da si znaš delo poiskat sam…

Vsako leto je čez poeltje tu gor celas serija takih, ki so od nekoga slišali, da se v tujini mlatijo miljoni, samo poakzat se moraš tam.

Naivnost teh ljudi prekaša samo še pomanjkanje splošne izobrazbe…

Očitno se je lovska sezona že začela.

lp

bv

EJ bojanv jest nebi sel zaradi tega delat v tujino da bi služil miljone ampak zato da bi videl malo sveta kako potega življenje drugod. Me pa pač zanima če je šel kdo že s to agencijo
http://www.sta-lj.com in kako to zgleda.

Lp

Stanoval je na ladji v kabini, na srečo je bil sam v sobi, ki pa tudi ni bila majhna.
Zaslužil je zelo dobro, vendar je tudi precej zapravil,,,novi digital.fotoaparat 450 USD, za oblečt si je ful nakupil…cigateriti marlboro ceneje kot pri nas.Samo najbolje je služil prve 4 mes, potem so jim vzeli neko provizijo, ki je znesla kar 500 USD mesečno…managerka je začela mal težit…
Dokler je bil na Hawaijih je blo super, se ja dogajalo, žurke, morje…ko pa so sli gor na Aljasko, pa ziv dolgcas, vreme slabo..zato je obupal in prišel domov prej….pa tud 8 mesecev je kar huda za prvič…če te še kaj zanima vprašajj..
aja šel pa je preko agencije Steiner nekje z Primorske..če hočeš točno vedeti ga bom vprašala…

potem pojdi na STA, ne na travel

lp

bv

dragi bojanv,

nisem živel v zda, ampak v eu, in jst bi prej teb reku, da si naiven slo. povprečnež z niskim iq-jem, ker jst sem pa se znajdu, in ne: nisem zaslužil milijonov, sem pa v npr. 3 mesecih zaslužil tok, kork zdej pri nas zaslužm v enem letu, tko da……svoje izkušnje drži zase!

Ojla!
Jaz sem pa pravkar v ZDA in delam preko CCUSA,ki ga ponujajo pri STA-ju!
Res sem ful zadovoljen,vse so oni uredili.
Na letaliscu v NY(JFK),so nas pricakali predstavniki,nas odpeljali na Columbia Univerzo,kjer smo prespali,naslednji dan smo meli orientacijski sestanek,kjer smo dobili vse potrebne informacije in vse paprirje ti oni uredijo!Ti si mores it samo na ambasado v Ljubljano po vizo!
Dobis tudi denar ali karto,da se pripeljes do Campa!
Tu mores delat 10 tednov,v Zda pa lohka ostanes 5 mesecov!

Ce koga kaj zanima,naj uprasa drgac pa en lep pozdrav iz Vermonta(zelene drzave).

lp furbi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close