delo v tujini
Enkrat bi rad v živo videl bedaka, ki nasede takšnim fintam in se res oglasi pri npr. vodji operative na Snagi, v rokah pa drži dve sliki za delovno vizo….
A je kdo razmišljal o skriti kameri?
Lep pozdrav,
in pozivam vse tiste, ki se s polnimi vrečami denarja vračate domov iz tujine, da nam razodenete, kako ste se v tujini okopali v denarju, in zakaj se potem pravzaprav vračate domov? Domotožje?
In resnično (ampak resnično iskreno) si želim prebrati kakršenkoli člančič o služenju denarja na kokošji farmi, gradnji sibirske ceste, beračenju v velikih mestih, itd.
Jaz sem si uredila delovno dovoljenje za Veliko Britanijo preko Intelligent Business Solutions Limited, http://www.intelligent-business-solutions.net/ in imam status samozaposlene osebe v UK.
Je pa ogromno povprasevanje po razlicnih profilih gradbenih delavcev v Londonu in tudi na spletni strani zgoraj omenjenega podjetja lahko najdete ogromno prostih delovnih mest. Moj fant je vodovodar tukaj v Londonu in dela za 300 funtov na dan.
LP,
Tina
No, vidte!!!
Ljudje so naivni in lahkomiselni. So pa tudi zavistni in privoščljivi. Ali pa revni in duhovno bogati. In obratno.
Kje pa so meje? Samo v besedah in mislih, moji dragi. Vse se da in nič ne gre. Kakor za koga.
Žal pa nekateri mislijo da gre vse za nič. Oziroma ne mislijo da gre kaj za vse.
Torej ne nasedajte provokatorjom, ki vam pravijo da lahko zaslužite ogromno in ne nasedajte onim drugim, ki vam pravijo da tako dobro plačanih del ni (npr. BV).
Seveda so…
Wise guy!
Narobe si me razumel. Dobro plačana dela so, samo nihče jih ne bo napisal na potovalne strani, niti na katerekoli strani na internetu. Samo naivni to pričakujejo.
Zelo rad bi spoznal človeka, ki ve za dobro plačano delo, pa ga ne bo opravil sam, ampak bo o tem obvestil njemu osebno neznane ljudi na nekem forumu in jim s tem omogočil zaslužek, ki bi ga lahko pobral sam. V najslabšem primeru ima vsak poznanih nekaj študentov in bi jim to info povedal ob piru, če je zadeva čista.
Na račun teh naivnih pa služi cela plejada zaslužkarjev.
Sam sem v službi pomagal reševati problem nekoga, ki je šel preko teh posrednikov v tujino delat. Celo skupino delavcev si je najel – naših ljudi. Namesto plačila so mu partnerji pobegnili, on pa je za vrnitev svoje skupine ljudi zastavil svojo hišo v Sloveniji, da je plačal letalske karte do doma. Ob vrnitvi je moral, poleg izgubljenega zslužka, plačati še kredit banki.
Potem pridejo nabuhli mladci, polni samih sebe, ki so prepričani, da se bo našel čudežni gospod, ki jim bo na internetu ponudil dobro plačano delo kjerkoli, oni verjamejo, ob vrnitvi pa ližejo rane.
Normalno delo za normalno plačilo pa ni potrebno iskati na popotniških portalih, to se dobi na kateremkoli uradu za delo oz. posredovalnici del. Sploh ni treba utrujat ljudi, ki jih ne zanima, kdo bi rad delal, niti kje.
LP
bv
bojanv KDO TI PA PRAVI DA RABIŠ BRAT TA SPOROČILA, KO TE PA TAKO ZELO ZELO UTRUJAJO IN SE STALNO SPOTIKAŠ OB TEH ZADEVAH.
Pač če ti ne paše tema jo izpusti. Ali pač ti je tako zelo zelo težavno, ko po nepotrebnem, pomotoma, prebereš 3 besede v naslovu teme, ker bi pač lahko prihranil trud pri branju teh treh besed. Se mi pa zdi, da je bilo v naslovih zmeraj nazorno napisano o čem je tema, da ne bi morali takšni kot je bojanv slučajno po naključjo in po pomoti prebrati še celo cel odstavek, ker ne bi vedel o čem je tema in bi mu to še dodatno obtežovalo svoje življenje.
Sam sicer ne bom nobenega zagovarjal na tem forumu, le glede bojanv sem želel povedati svoje, ker vidim da takšnim temam, ki mi tako zelo otežujejo življenje posveča še največ časa.
vzel na znanje. popravljam le tisti del, ko govoriš o temah. Če izvzameš vita, sem gotovo eden tistih ki največkrat odgovarjajo na vprašanja o potovanjih. no, res pa je, da sem nekako nehal tako brati kot pisati na portal.
če pa že pljuvaš, ne bi bilo slabo, da to preveriš. saj ni tako težko. samo pri pogovorih napišeš bojanv in boš videl.
res pa je, da mi gredo na živce reklame in modrovanja o delu.
res pa je tudi, da odgovorov na popotniška vprašanja, ki bi jih pisala oseba s psevdonimom “popotnik”, nekako nisem našel.
lp
bv
ja naj pa povem, da, ko sem tisto pisal sem bil tudi sam slabe volje (en kup nekih sitnosti, ki sem jih prele odpravil) pa sem vrgel na forum v malo bolj grobi obliki, tebe pa sem uporabil kot za primer.
Se opravicujem, ker le nisem mislil cisto tako, kot sem rekel!
Verjamem, da s svojimi izjavami postavis marsikoga na reala tla, vendar poskusaj to na malo bolj prijazen nacin, ne z besedami kot je pametnjakovici, izjavami o nekem dolencu, hitite, hitite, poleti so prali prašiče, … ker marsikdo stvar ne jemlje kot realen nasvet ampak kot nekako zivciranje.
lep pozdrav
Ker vprašanje nima blage veze s popotništvom, se najprej nisem mislil oglasiti. Ampak 36 odzivov v 12 dneh pomeni povprečno 3 na dan (če ne upoštevam vzporedne teme o delovni vizi za UK…), torej je na začetni strani, kjer so od vsakega foruma prikazani zadnji trije odzivi, vedno viselo nekaj o tej temi, ali včasih celo samo o tej temi. Zato Popotnikov nasvet Bojanu, da ni treba brati motečih odzivov, ne vzdrži. Saj po isti logiki bi lahko svetoval tudi ne pisati o tem na forum, ki ni namenjen takim temam. Ne vem, ali o možnostih hitrega zaslužka sprašujete tudi na glasbenih, zdravstvenih in kuharskih forumih? Saj je na netu kar nekaj portalov, ki so namenjeni prav zaposlitvam, samo Springtim vam jih je navedla pet skupaj.
Bi bil pa neskončno vesel, če bi videl obraz katerega od tistih naivnežev, ki hodijo po delovne vize na razna komunalna podjetja. Upam, da bo Zamejčeva skrita kamera kje objavljena, si jo bom z velikim veseljem ogledal. Tudi odzivi tistih, ki so preko tega portala našli iskano delo, bi bili dobrodošli. Doslej je samo sd (ali sa) pošteno priznal svoje izkušnje… Da kaj slišimo še od tistih, ki so po tukajšnjih nasvetih šli lovit ribe, krtačit prašiče, prat mrliče, popravljat ograje na ranče, brskat po smeteh, razbijat kamenje v Sibirijo,….
300 funtov na dan….
ahahahahahahahahahaahahahahah
kolega iz avtralije je geodet v londonu in zasluži 800 funtov na teden, kar je tud za london zelo solidna plača…
drugi kolega iz avstralije je programer in zasluži malo več na teden.
kolgica je arhitektka in tudi zasluži tu nekje
mogoči bi jim moral pisat in jih opozorit na priložnosti v vodovodarski industriji…
mogoče mi lahko pošlješ naslov firme, kjer tvoj fant dela?
folk, ne verjamite takim nategavščinam, boste samo razočarani, ko vas bodo soočili z realnostjo.
lp, luka
p.s. slišal sem tudi, da američani gradijo avtocesto do marsa, ampak še ne sprejemajo dodatnih delavcev, ker se zemlja nenehno suče in s tem vsakodnevni napredek pri gradnji zavije okrog same sebe. ko pa bodo rešili ta problem, baje iščejo pridne slovence, ki jih ne moti delo pri nizkih temperaturah.
najbolj rabijo ljudi, ki bi delali v managementu, ker so vsa delovna mesta pri gradnji obcestnega vodovoda in pa ceste same zaradi najvišjih plač že zesedena…
luka samo tole ti bi pripomnil. Tina govori o delu kot samozaposlitvi, kot je omenila na forumu pod drugo temo. Torej nekako tako, kot bi imel v sloveniji s.p. (samostojni podjetnik-samozapslen). Tu pa se ne zdi 300 funtov nic kaj pretiranega, se posebno ce dela vec kot samo 8ur na dan in ce se spozna na ta poklic do potankosti.
en lep pozdrav deloholik
ker si omenil delovni camp v ameriki naj ti povem da te zadeve urejajo v STA agenciji na trgu ajdovscine v centru ljubljane ce si star do 27 let
lahko ti uredijo 4 mesecno delo v campu kjer dobis za delo z otroki v poletnih dneh prenocisce, hrano in poleg tega pa 600 $ ampak nevem ce je to za en mesec al skupaj , s tem da si pridobis veliko iskusenj in spoznanj za kaksno drugo delo in znanje ameriske anglescine
druga varijanta pa je samo delo v raznih delih amerike isto do 4 mesece
Za ostale informacije poglej na interner mislim da je stran statravel.si oz nekaj takega
pa lep pozdrav tudi ostalim
mazi
kakšne bedarije slišim. Zakaj, da ne? Poznam v sloveniji vodovodarja, ki zasluži več kot dosti arhitektov v Sloveniji, če pa še zmeraj ne verjameš, si lahko pogledaš v iBON. Sicer ne bi delal sedaj na novo hišo, kupil pred dvema letoma nov avto, … sedaj mu s.p. nič več ne zadođšča zato bo vzel d.o.o.
A misliš, da je vodovodarstvo to, da menaš neki cevi v kopalnici ali drugi sobi? Obrni se na kakega vodovodarja, pa vprašej kaj vse opravlja in koliko ima dela. In predvidevam, da je v Angli9ji rvno tako, ali še drugače, ker je dosti več gradenj. Pa pozanimaj se, koliko ima v Sloveniji plačano nekdo, ki na črno polago ploščice in še bi lahko našteval poklice, pri katwerih se da s trdim delom zaslužiti več kot kak arhitekt.
Ampak ti ljudje, ne spijo do sedmih pridejo ob dveh iz službe in gredo pred tv ali kaj drugega. Delajo od jutra do večera in to z veseljem, ker vidijo das jim uspeva.
Torej ne mi solit pamet, ker sam vidim kako je že v Sloveniji.
nikomur ne solim pamet, sam povem moje mnenje, ki temelji na izkušnji dost prijateljev in prijateljic, ki živijo v londonu. pa tud oni delajo trdo – čez 10 ur na dan + 2-3h vožnje v in iz službe.
glede tega tvojega slovenskega vodovodarja – svetuj mu, naj ostane s.p., ker se d.o.o.-jim nič dobro ne piše v novem davčnem zakonu…
iz tvojega pisanja pa sklepam, da ima koga zaposlenega itd. in tudi od njih kaj potegne.
še vseeno pa dvomim, da v povprečju zasluži več kot arhitekti – razen če seveda primerjaš arhitekta, ki dela 2h na dan z vodovodarjem, ki dela 14 ur na dan
aja, prav tako ne vem, ali se zavedaš, da je 300 funtov okrog 100 jurjev na dan. kar pomeni cca. 2.200.000 na mesec – 26.400.000 na leto – kar je 79.200 funtov na leto. To ga uvrsti nad t.i. upper middle class, že spada med bogate. To pa vodovodarji (pa proti njim nič nimam) niso.
da te pa ne bo preveč mučilo, pa seveda priznam, da je toliko ‘možno’ zaslužiti, tudi kot vodovodar.
zdi pa se mi nefer, da človeka, ki bi rad šel delat v tujino folk zavaja z nekimi neverjetnimi ciframi, pol bo pa prišu gor, mu ne bo pa nič jasno…
Forum je zaprt za komentiranje.