Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev delo v administraciji – pisarniško delo – celje?

delo v administraciji – pisarniško delo – celje?

Hej vsem, zanima me, glede na to, da opravljam šolo za administratorja in si moram najti prakso za približno dva meseca dela kolikor ga imam v učnem načrtu in potem opraviti poročilo, me zanima če mate kakšne ideje kam vse bi lahko poizvedbe poslala? do zdaj sem gledala na študentskih in pa poslala sem nekaj poizedb na pošto, csd, zdravstveni dom (zdravstveni admin.)…imate še kaj več idej? gre pa za delo v Celju.

Se bom kar tukaj pridružila, ker gre za isto delo (no pri meni za usposablanje za delovno mesto administratorja/tajnice).
Preko zavoda me pošiljajo na usposablanje. Na enem sem že bila (delo v pisarni) kjer je bilo super, sem bila tudi pohvaljena. Vendar zavodu to ni dovolj očitno. Češ, da jaz tega ne morem delat, da tega dela sploh več ni, da vsi zaposleni administrativna dela opravljajo sami… bla, bla, bla… In zdaj hočejo, da jaz grem na neko drugo delavno mesto (predvsem proizvodnje). Zakaj proizvodnje? Imam občutek, da niti zavod ne zna najt kaj drugega kot proizvodnje. Pošiljam prošnje za administrativna dela, tajnico, skratka delo v pisarni in pridejo večinoma negativni odgovori, včasih sem povabljena na razgovor. In ko je negativni odgovor sem po mnenju zavoda jaz kriva za to. Vsi pa vemo, da je danes težko dobit službo. Predvsem se mi pa zdi čudno in dobesedno nesramno, da na zavodu rečejo, da ne morem opravljat dela za katerega sem izobražena. A delo za katerega nisem izobražena bi ga pa lahko opravljala? Halo! Pa tisočkrat sem se s svetovalko že zmenila, da prozivodnje take in drugačne niso zame in takrat smo se zmenili, da je ok, da ne bojo več pošiljali za proizvodnje, zdaj pa spet uturavajo samo proizvodnje. Recimo nikoli pa ne dajo kake trgovine ali kaj takega, kar bi bil saj nek približek administraciji. Ko pa rečem, da bi šla ponovno v šolo za višjo stopnjo izobrazbe pa na zavodu rečejo, da nimajo sredstev za pomoč pri plačevanju šolanja. Očitno bi radi na zavodu ljudi zmetali na najnižja delovna mesta pa adijo. Ne vem zakaj šola še vedno obstaja, zakaj se mladi še vedno šolajo za administratorje, ko pa po mnenju zavoda tega ni več? Delovnih mest s tem nazivom ni. Zakaj potem šola še vedno je? Pa potem na zavodu nabijajo, da na delovnem mestu njih ne zanima spričevalo in papirji, ampak kaj ti znaš. Pa da ko prideš na delovno mesto, da moraš vse takoj obvladat in, da ti noben nebo pomagal in kazal stvari. Pa halo!? Saj v vsaki službi so stvari drugačne, valda te mora kdo vpelat v delo, ti pokazat kako to pri njih gre… Pa saj nismo telepati, da bi moral na novem delovnem mestu v sekundi vse sami vedet.

tajnica, zdravo, vidim, da sva na isti valovni dolžini in nič kaj dobro ne kaže. zanimivo, da zavodi gledajo na najin poklic s takšnega vidika, ti res potem da misliti čemu vso šolanje in trud. Jaz sem poslala okoli več kot 30im podjetjem povpraševanja in od njih je samo okoli 8 odgovorilo, potem pa še bodi vesel kaj iskati, ko pa so podjetja še tako lena, da ne znajo pošte prebirati in glej – tukaj ravno mi administratorji vskočimo vmes, takšno delo bi nam lahko prav tako dali opravljati, ampak ne, oni nimajo niti časa, da bi odpisali, kaj šele zaposlili. Smem vprašati kje si prej delala in zakaj ne delaš več na tistem delovnem mestu? sicer pa za obedve upam, da kmalu kaj najdeva. Pred nekaj minutami sem ravno poslala povprašenaje podjetju ARHITEKTA sesalni centrani sistemi, komu to kaj znano? upam, da niso še en nateg kot zadnje kar sem našla objavljeno.

Redno še nisem delala nikjer. Preko zavoda sem bila samo na usposabljanju.
Men je veliko ljudi reklo – samo na zavod ne! to je samo pritisk z njihove strani in te v bistvu spravijo do tega, da še težje najdeš službo. Ker nas ne obravnavajo kot iskalcev zaposlitve, ampak kot kake zaostale ljudi, ki rabijo psihoterapijo in ker nismo normalni ne dobimo službe. Noben na teh “velcenjenih” zavodih za zaposlovanje pa očitno nima pojma kaj se dogaja po celem svetu in slovenija ni izjema. Same stavke, odpuščanja… vedno bolj odpuščajo ljudi, ne pa zaposlujejo. In potem nam na zavodu pametujejo, da nismo dovolj dobri, da nas zato nihče ne zaposli. Še tisti najboljši ne dobijo službe. Če pa že je pa vse preko vez. Preko vez boš prišel notri pa če boš imel le osnovno šolo. Tudi na zavodu niso ravno najbolj pametni. Najprej rečejo, da delodajalcev ne zanima spriševalo in papirji, potem ti pa tupijo, da brez šole ni nič. Kako gre to dvoje skupaj pa tudi ne vem.
Jaz sem recimo poslala vsega skupaj (na raznih klubih preko zavoda in sama) preko 400 prošenj in povpraševanj, bila povabljena na vsaj 90 razgovorov…
Na zavodu enostavno ne razumejo, da je trenutno kriza in, da nismo mi (iskalci zaposlitve) krivi, da ne dobimo služb. Oni mislijo, da ker so na “višjih stolčkih” kot mi, da imajo pravico do vsega, tudi poniževanja. Ampak naredijo pa nič. Oni so tam za to, da bi nam pomagali, ko pa prideš na zavod ali razne delavnice pa stvar izgleda tako kot kakšen kviz. Oni ne pokažejo nič. Ne pomagajo nič. Ne naučijo nič. Oni samo govorijo “ja” “ne”. “pravilono” “napačno”. Da bi ti pa pokazali in te naučili kaj je narobe, da bi naredil prav, to pa ne. Ali pa, da bi ti oni osebno dali primer kako se recimo pravilno napiše prošnja, povpraševanje, če so že tako pametni. Govorijo kako vse delaš narobe, ampak popravit te pa ne znajo niti oni. Kako lahko na tak način kam prideš, dobiš službo, kaj narediš iz sebe? Če pa so tam samo zato, da ponižujejo.

Pol nas je pa res veliko zaostalih ljudi… Tud takih z magisteriji, doktorati, z več šolami, leti delovnih izkušenj…

Glede šole pa – ja, žal ta šola brezveze obstaja. Ker se res ne rabi tega kadra, razen če imaš kje huuude veze. Jaz sem šla delat podobno smer, samo da v bistvu 8. stopnjo, ker imam že 7. ene druge smeri, pa še to zato, da bi lahko sama vodila vse doma, če sem kdaj brez službe, npr. No, eno od ekonomskih smeri pač, ki jih je veliko. Naučiš se nič, mogoče se še na dodiplomskem študiju največ. Vsega se naučiš iz prakse.

Sem pa enkrat delala v administraciji večjega podjetja, ker je tam tajnica rabila pomoč, ker ni uspela vsega… S takrat že diplomo sicer. Najbolj smešna dela, kar si moreš zamislit – mislim, nimam sicer nič proti :))) Za tudi ravno tako smešno nizko plačo – ampak če si brez službe, si lahko pač vesel tudi tega. To je bilo pa npr. kuhanje kave, pospravljanje – dobesedno – papirjev, znal bi vsak, še v vrtcu, pisanje potnih nalogov, streženje poslovnim partnerjem (so bili sami fajni 🙂 Hočem povedat sam to – to je bila nemška firma – da katera firma pri nas si pa lahko privošči, da plača enemu, da kuha kave za 500 eur na mesec (takrat je bilo manj). To lahko res vsak sam dela. Pa tudi vodenja računov se naučiš, kakega knjigovodstva, vse mogoče.

No samo oglasov pa je kar veliko, samo verjetno so itak kar tako, ker pač morajo uradno dat ven oglas, itak pa imajo že nekoga v naprej zbranega preko vez.
Ma gre mi na živce prevsem zavod za zaposlovanje in razne delavnice in klubi… najprej nič ne naredijo, si na zavodu 3, 4, 5 let… nič. Potem, ko si pa že tako daleč od šole te pa preiskusijo na računalniku, kjer več kot pol narediš pravilno, so pa stvari, ki jih prvič vidiš, bodisi, ker v šoli niso imeli teh zdajšnih novejših programov, bodisi, ker si malo pozabil… In ti rečejo: “Ja saj ti pa nič ne znaš delat z računalnikom.” Wtf? Na voljo pa imaš bogih 5minut.
Saj tudi tisti, ki že leta delajo v pisarni verjetno kdaj ne vejo česa kar pride na novo recimo.
Mislim saj programi na računalnikih se nadgrajujejo, vedno nove stvari… logično, da moraš najprej mal pogledat, ne pa kar bum, zdaj pa daj, 5 minut maš… Pa tudi, ko jaz sama kaj delam na računalniku vedno vse znam, ko mi pa kdo stoji za hrbtom pa adijo… pa saj v službi ti ne bo nekdo stal 8 ur za hrbtom, saj imajo tudi oni svoje delo. Poleg tega ni vse samo računalnik, evo kot sta rekli obe, kuhanje kave, papirji, fotokopiranje še recimo… do tega kar je rekla xcuriousone – prebiranje pošte…
Oh kakor, da pa direktorji obvladajo vse, mogoče na računalniku igrice drugega pa itak ne. Vse je samo še taktika pa kako se bomo sami nekam uturili, šola je itak samo še na papirjih, ki pa nobenega ne zanimajo kot pravijo na zavodu.

Verjetno še kdo rabi kdaj, sam tako kot si rekla – preko vez… Sicer jaz sem dobila tako delo čisto na slepo srečo 🙂 Moj je poslal prošnjo za managerja, pa je celo eno poznal, pa ga niso niti poklicali. Jaz sem (neodvisno od njega, ni nihče vedel) poslala svojo prošnjo, pa so me poklicali in takoj zaposlili. Ampak zame je bilo premalo plačano, sem si poiskala drugo, če pa ne bi bilo druge možnosti, bi pa bila seveda čisto zadovoljna.

Glede teh delavnic se pa strinjam… Metanje denarja stran. Dobesedno. Sem npr. tudi bila enkrat prijavljena na zavodu, pa te mine… Excell in nekatere programe obvladam verjetno bolje od tistih, ki jih učijo… Sicer mene niso dali na noben tečaj, sem si pa želela sama na enega, ki bi mi pa koristil, sam ni šans – tega mi pa ne bi plačali. Bi bilo veliko bolj koristno, da bi plačali komu kak koristen tečaj, kot pa 100 ljudem nekega, ki jim ne koristi.

Po pravici povedano – sem sicer imela vse pogoje za katerikoli faks, ker sem menda nadarjena na kar nekaj področjih, nikoli nobenega problema, bi se pa zdajle prej lotila kake koristne in praktične srednje šole, npr. frizerske… Ker imam tudi nekaj idej za kak malo drugačen te vrste posel 🙂 Plačilo je direktno, nič nisi na izgubi – vsaj ne tako kot si lahko s takim poslom, kot ga imamo mi… Sicer mislim, da vsi ne moremo bit frizerke, kozmetičarke itd., sam se da delat stvari na drugačen način, kar je meni enkrat s sorodno dejavnostjo že uspelo. Zdaj bi to mogoče še nadgradila…

Direktor je pa sicer, če si dober direktor, težka naloga… Ni nujno, da vse obvladajo, moraš pa dobro poznat posel. Vem, ker je moj partner direktor :))) Še to ne ve kaj je facebook…

punce kaj vec srece? Eno leto je ze okoli in se nic zame, zdaj je se huje kot lani s tem zaposlovanjem

Jaz sem dobila službo po kakšnih dveh mesecih na zavodu. Imam že nabranih 6 let izkušen. Tudi področje, ki ni zaposljivo. Zdaj bom spet brze, bomo videli kako bo.

Če ste tako dolgo na zavodu, potem morate nekaj spremenit. Ali sprejet katerokoli delo ali pa se nekaj na novo učit.

Ne, žal, ne plačajo šole – I wish… Pa tudi npr. če gledam z moje perspektive, sama si je ne morem, ma ni pogojev. Učim se sama sproti, novih stvari. Bomo videli kaj bo zdaj, kako bo, ali bom dobila službo ali ne – najslabše je pa to – čakat, da bo padlo od nekod, pa nič naredit… Ne, žal se to ne bo zgodilo, ampak bomo mogli sami zase poskrbet. to je sicer zelo zelo težko v teh časih – sploh ne vem, kako je glede služb kto npr. proizvodnaj, čistilke… Zase vem, da bi v tem trenutku tudi tako službo sprejela, če ne bi bilo druge, sam vprašanje, če ti jo ponudijo oziroma če dobiš to delo z višjo izobrazbo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close