delo preko svojega s.p. za d.o.o. firmo
Je tukaj kdo, ki dela po takšni relaciji?
Ponudila se mi je priložnost, pa me malo skrbi, ker pač še nisem imela lastnega s.p. ja. Za delo, ki bi ga opravljala, bi dobila cca. 3000-4000 eur, s tem, da je od tega treba odšteti za prispevke, davek, kilometrino, ki jo porabiš za delo, telefon, saj brez tega ne moreš delati… :)))
Ne vem, koliko bi mi potem sploh ostalo???
Upam, da se javi kdo, ki dela tako, da me malo vzpodbudi ali pa odvrne od tega.
ČAO
Hm, ne razumem najbolje.. ( se opravičujem :))
Torej s tem ni vse ok, da delam samo za njih?? Namreč oni sami so mi predlagali takšen način zaposlitve, ker je to najugodneje za njih. Seveda pa mi čas ne bi dopuščal, da bi delala še kaj drugega, ker je že tega dela veliko. In ja, res bi samo njim vsak konec meseca izstavila račun.
Sprašuješ nas:
“…bi dobila cca. 3000-4000 eur, s tem, da je od tega treba odšteti za prispevke, davek, kilometrino, ki jo porabiš za delo, telefon, saj brez tega ne moreš delati… :)))
Ne vem, koliko bi mi potem sploh ostalo??? …¨”
Naredi si poslovni načrt. Brez te kalkulacije sploh ne moreš v nek posel: Vse kar si napisala zgoraj in še kakšen strošek odštej od zaslužka. Če se ti splača, potem sprejmi to delo (je pa ta način tudi zakonit).
Je pa tak način dela (samo za enega kupca) zelo rizičen. Enostavno se zalomi že, če ni reden plačnik in ti ne plačuje tvojih izdanih računov. Ali boš lahko mesec ali dva ali več brez prihodkov ???
Zato so ti dobro svetovali zgoraj, da se ne veži le na enega kupca temveč vsaj še nekaj drugih…..prav zaradi plačilne nediscipline.
Pospeševalci na terenu so v veliki večini zaposleni na tak način. Pa delat morajo samo za eno firmo. Jaz sem jih nekaj povprašala, če so zadovoljni pa se mi ni nihče pritožil. Dobijo okoli 2000€ za vse stroške, tako da so ti dobro ponudili. Je pa res da si ne moreš privoščiti toliko dopusta, kot v rednem delovnem razmerju.
Forum je zaprt za komentiranje.