Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek DELO OSVOBAJA

DELO OSVOBAJA

sem slišala komentarje zaradi Zlatkove izjave včeraj v BB, ob tem se pa zavedam, da tudi jaz ne vem, kaj to pomeni?
help me i am blond!

Preberi:

Mein Kampf.

To boš morala vprašati stare partijce, ko so ljudstvo futrali s takšnimi bedastimi parolami. Verjetno je bilo mišljeno, da naj ljudstvo čimveč dela, da bodo izbranci osvobojeni finančnih skrbi.

Dejansko pa vemo, da je od dela le redkokdo srečen.

Ta napis so imeli nad vhodom v taborišče smrti v nacistični Nemčiji

http://sl.wikipedia.org/wiki/Koncentracijsko_tabori%C5%A1%C4%8De_Auschwitz

OMG kaj tule ni nihče v osnovno šolo hodil in imel zgodovine!?!?
Arbeit macht frei oz delo osvobaja je bil slogan nacistične nemčije namenjen židom v taboriščih.
Saj veste tista koncentracijska taborišča v katerih so ljudje masovno umirali od trdega dela in premalo hrane!!!
Ampak najverjetnje so tudi ta taborišča konstrukt starih particev mar ne?!

Joj, kakšni odgovori. Kaj imajo pa komunisti s tem rekom?(Elaine, saj vem si bolj belo usmerjen, ampak takih dezinformacij ti pa tudi ni treba širiti). A ni noben imel zgodovine v šoli al tega ne učijo več?Prava sramota, res!

Čeprav znaš biti včasih zanimivo pikra, si tule pošteno brcnila v temo :((

Sram naj te bo, da se tko bedasto šališ iz tragičnih stvari!!

punce ohladte, verjamem da vsi vemo, da je bil to napis nad vhodom v Auschwitz, namenjen Židom… ampak v čem je point napisa, tega tud jaz ne razumem. Je to j*** v glavo, češ, “delajte do smrti, po smrti ste svobodni” ? no, to je moja razlaga, če pa kdo ve tapravo razlago, pa lepo prosim.

Napis je bil namenjen vsem taboriščnikom… med drugim tudi (in ne samo) Židom. V taborišču so bili tudi Slovenci (slovani), komunisti, romi…

ti si pa res tupa. če pa namerno pišeš take stvari, ker si potomka kakega kolaboracionista in desničarka, pa sam delaš antipropagando svojim.

Mogoče gdaj, kaj prebrat o zgodovini ne škodi, vsaj za splošno razgledanost.

Auschwitz – že res, da se sliši nemško, pa le za informacijo je pa poljsko Oswiecim.

če povem v mojem smislu, pomeni to:
Ko si nervozen, te mučijo stvari, ti pomaga samo delo. Res pa je, da moraš imeti delovne navade in se s tem razbremeniš. Ne misliš toliko na probleme ampak na delo, ki je pred teboj.

Mislim, da se s tem razbremeniš – delo osvobaja.

Seveda pa je to samo moje mišljenje in morda moje okolice

Kaj ste jo popadli elaine!? Komunistična različica je “Delu čast in oblast”. Vsekakor je sorodnost očitna. Kakor tudi perfidnost. Vsi ki se tu kitite s svojo šolo in izobrazbo se raje zamislte kako da ste to spregledali. Aja, dobri komunisti so vas učili.

Ali pa: Svakog dana u svakom pogledu sve bolje napredujemo”! Ali veste odkod je to?

maratonci tečejo častni krog?)))

pa recimo preberi knjigo z naslovom Anus Mundi, avtor Wiesaw Kielar, on je preživel 1500 dni za tem napisom; po moje se boš po tem branju iz bjode hitro spremnila v sivolasko

maratonci tečejo častni krog?)))[/quote]

sječaš li se dolly bell! :)))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maratonci tečejo častni krog?)))[/quote]

sječaš li se dolly bell! :)))[/quote]
uvjek kad sam u raljama života, ko štefica cvek))

Potem pa utihnejo…

kdo? a štefice?))) zgleda da imajo vse kost v grlu)))

kdo? a štefice?))) zgleda da imajo vse kost v grlu)))[/quote]

š(t)efice ja. :))))))))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kdo? a štefice?))) zgleda da imajo vse kost v grlu)))[/quote]

š(t)efice ja. :))))))))[/quote]
lej kdo se oglaša)) japček, a si ti štefica al šefica?)

š(t)efice ja. :))))))))[/quote]
lej kdo se oglaša)) japček, a si ti štefica al šefica?)[/quote]

ančka! :)))

lej kdo se oglaša)) japček, a si ti štefica al šefica?)[/quote]

ančka! :)))[/quote]
za napihnat?))

za napihnat?))[/quote]

a misliš za napihnit? 🙂
ne, nič ni treba pihat. sicer pa delo osvobaja, vsa mu čast in oblast. :))))))

dej fleš, spet bova vse teme zavozila.
danes ni moj dan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close