Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Delo na kopališču – reševalec, opazovalec – plača

Delo na kopališču – reševalec, opazovalec – plača

Delo na kopališču kot reševalec, opazovalec. Večji del delovnika opazovanje s stolpa. Pa dodatno še čiščenje WCjev, tušev, okolice, garderob.

Delovnik: na polno poleti, kopališče je odprto 9-19. Če je grdo vreme, je prost dan. Če je pol dneva sonce, pol dež, je krajši delovnik. Vikendi, prazniki – takrat se najbolj dela.

Maja krajši delovnik, več pa dela v stilu čiščenja, priprave. Septembra odvisno od vremena. Če je ok vreme, dolg delovnik, če je slabo vreme prosto. Pa koriščenje ur, ki so bile višek v poletju. Oktober: dopust, koriščenje ur pa mogoče še čiščenje, pospravljanje (v kolikor je bila sezona še v septembru, drugače se to že prej porihta).

Torej, koliko plače bi pričakovali za tako delo? Ima kdo izkušnje s tem?

Na enem od bazenov vem, da imajo enega reševalca zaposlenega (z ustrezno licenco), zraven pa še dijake, študente, ki čistijo WCje, okolico.

Tule pri meni pa ni študentov. Ne vem točno kako je, ampak ko sem obiskoval kopališče, je bil samo en človek tam. Pa izpita tudi ne zahtevajo. Gre pa za naravno kopališče. Torej je ta reševalec deklica za vse.

Minimalc pa v najboljšem primeru kak nedeljski dodatek. Ampak pazi to: ti boš poleti prost samo takrat, ko bo dež, strele, grmenje… se ti splača kaj takega delat?

Pa ne boš vedel, če boš lahko imel prosto čez dober teden, ker če bo lepo vreme, boš delal.  V glavnem oplelel si. Pečen cele dneve tam, do večera, za minimalca.

Morala bi biti vsaj dva, da se dnevno menjata, en dan en dela cel dan, drugi dan drugi.

Placa bi morala biti delu in delovniku primerna.

Ja, po mojem, da sta dva. Kadar sem bil na kopališču, je bil samo en tam. Kar pa ne pomeni, da je drug dan ista oseba. Itak ne more en delat 7 dni v tednu. ALi pa, če mogoče vskoči kak študent, upokojenec. Ne vem.

Se pa bojim,da je res minimalc in pa nemogoči pogoji dela. Cele dneve.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close