delo na črno
Zanima me naslednje in sicer, odprt imamo kmečki turizem, izdajamo račune, plačujemo davke….
V istem kraju pa je klet, kjer si so naredili prostor za zaključene družbe po naročilu in je vse na črno, od kuhinje naprej. kako naj mi poslujemo konkurenčno, če pa imamo zaposlenega kuharja pa natakarja tam pa imajo en štedilnik in pomivalno korito. kam lahko prijavim. Hvala
bravo, rdeča strala. točno tako. Če boš nekoga prijavila dvomim, da bo zato tebi šlo bolje. Naredi kaj na ponudbi, promiciji, poveži se z ljudmi, ki organizirajo razne take stvari.
Pusti “sosede” pri miru. Vsak dela, kakor se njemu zdi prav. Ti pa bodi boljša. delaj po zakonu, delaj dobro in ni ga hudič, da ne bo rezultata.
Sem pa prepričana, da če prijaviš, bo vsak dodaten gost z grenkim priokusom in ne boš ponosna, ker si uspešna, ampak boš vedno vedela, kaj si storila.
Slabo se pa tudi s slabim vrne.
Prijavi ustreznim inšpekcijah, seveda.
Kolk je tukaj folk hecen. Jasno, da če plačaš vse davke in prispevke nisi konkurenčen nekomu, ki ima za pol manjše stroške kot ti. to so ti budalaštine.
Imam tudi vprašanje za tiste, ki jim je tako delo na črno o.k.: zakaj pa vi, ne predlagate vašim delodajalcem naj vas odjavijo iz vseh zavarovanj (pokojninsko, zdravstveno) in vam plačajo min plačo (pa še to z zamudo)? Saj je to o.k., a ne. Bodo bolj konkurenčni, vi boste pa tudi potrpeli. Pa kaj, če vas noben zdravnik ne bo sprejel, pa če ne bo plačane bolniške …
Jaz pa podpiram delo na črno, ker bi brez njega že umrla od lakote!!!!!
Mislite da nas brezposelne kdo vpraša, kako živimo, ali sploh lahko živimo, ali imamo ali nimamo.
NIHČE mi ne da nič, nothing, niente, nada…, službe ne dobim, zato moram delati na črno, da imajo otroci vsaj kruh, če že za meso ni nikoli!!!!
Ups, popravljeno. Pa ta forum ma res neke smešne funkcije, no xD[/quote]
Ja pa kakšna država smo pa postali? vsi naj bi podpirali delo na črno, ko pa pridete k zdravniku vam je pa čudno, da nimate vseh stroškov pokritih, pa ceste vam tudi niso dobro naredili, pa še marsikaj bi se našlo, kar je financirano iz davkov in prispevkov. Pa za penzije vam je tudi vseeno, saj bo ane?
Problem je v tem, da družba to podpira, mi imamo enega lokalnega mehanika, ki ima ob cesti vse na črno, pa ga ni junaka, ki bi se vtaknil v to. Možakar očitno sam kolegom popravlja avta in je v tem tko dobr, da ima še svoje vozilo za vleko. Ampak moramo biti prijazni in veseli, da vsaj v dela, ane?
Vsi tisti, ki lepo sedite v toplih pisarnah, se praskate kjer vas ne srbi in vsak mesec na točen dan pobirate plačo, ki si je ne zaslužite, bi morali ostati brez dela. Potem bi pa videli koliko bi še imeli za povedati čez delo na črno. SRAM VAS NAJ BO !!
Vedite, da se vse lahko obrne, če vam je danes lepo, nikjer ne piše, da vam bo tudi jutri.
Ko bo država poskrbela, da bodo vsi ljudje imeli službe, tudi dela na črno ne bo. Do takrat pa kar naj, NAJ ŽIVI DELO NA ČRNO !!!
Vse lepo in prav. Kaj pa potem, ko si bodo tisti, ki legalno delajo, lepega dne rekli – veste kaj, jaz se ne grem več? Pa množično zapirali svoje firme in preselili ves svoj biznis v ‘črno cono’? Država bo brez denarja.
Potem boste pa videli hudiča. Kdo bo plačal šole za otroke? Kdo bo po plačal zdravnike? Od česa se bodo financirale ceste?
In ta dan sploh ni več tako daleč, kajti delo na črno se je razpaslo prek vseh meja!
Pa vsi vemo, da ni problem v bogi revi, ki ne dobi službe in mora hodit pucat po bajtah, da preživi.
Saj tako, pod takimi pogoji, delajo ti sosedje od “kaj lahko storim”, ki delajo na črno. Niso zavarovani, jim ne teče delovna doba… (vsaj ne od tega dela), zato so bolj konkurenčni. Po drugi strani pa imajo precej ožje tržišče kot na primer tisti s prijavljeno dejavnostjo. Saj je že v uvodu napisano, da imajo sosedje le zaključene družbe po naročilu. Torej? Te družbe ne bi prišle h “kaj lahko storim”, če sosedov z delom na črno ne bi bilo. To so njihovi znanci, ki pridejo k njim najverjetneje samo zaradi nizkih cen in poznanstva. Takih cen in tega poznanstva pa si “kaj lahko storim” enostavno ne more privoščiti, zato je čisto brez veze, da sosedovo delo na črno smatra za konkurenco.
in torej namesto da bi prijavil te, ki delajo na črno, naj še sam tako počne? Zakaj že? Da bomo tisti, ki nič ne moremo skrit, plačevali še večje davke?
In tisto, da ti ljudje, ki zdaj hodijo k temu domov itak ne bi šli drugam je bulls***. Ljudje, ki hodijo v gostilne bodo vedno hodili. če bodo pač pri tem (zaradi prijave) morali zapreti biznis, bodo šli pa drugam … morda celo k “kaj lahko storim”. In k njim pridejo zaradi znanstva? ne me hecat. Imam kar nekaj znancev, pa k njim ne hodim zaradi takšnih in drugačnih uslug na črno. Sploh pa k znancem domov praviloma niti ne hodim. Tako da tile argumenti so bolj na trhlih nogah.
Če bi jaz za tak biznis vedela, bi sigurno prijavila. Pa če sem neposredno ogrožena zaradi konkurence ali ne.
nekaj ti povem! Zakaj ima sosed delo, ti pa ne, sigurno ni to zaradi dela na črno, to t garantiram!
Konkurenca nima tu veze, tam je nekaj bolje kot pri vas, kaj pa ugotovi sama.
Nikoli v življenju se ne bi spustila na tak nivo, da bi nekoga prijavila, nikoli, naj vsak dela kar hoče, jaz zase že vem kako in kaj in tudi nikoli se ne bi zgovarjala na nekoga, da je kriv, ker meni ne gre…oh ja, slovenija je res leglo fofšije in bedarij, daj da sosedu crkne krava in pogori hlev…
kaj boš imela do tega, ko boš prijavila? Boš lažje spala, misliš, da boš imela kaj več gostov…ne boš…in tudi bolj mirno ne boš spala, verjemi!
ne podpiram dela na črno…ampak tudi ne podpiram voluharjev, ki se igrajo bogove in prijavljajo vse živo le zato, ker njim ne gre tako dobro kot drugemu!!!
TaČrna, poskusi z nekonvencionalnimi načini iskanja službe. Naredi si osebno mapo (dosedanje izkušnje, priporočila, dodatna znanja…) in pojdi osebno na obisk v firme, ki te zanimajo. Prej se pozanimaj, kdo odloča pri najemu novih kadrov in pojdi na kratek neobvezen pogovor. Vizitka, ki jo boš pustila, naj bo nujno vpadljive barve oz. nenavadne oblike.
Pri nas smo dva delavca dodatno zaposlili ravno na tak način.
Vso srečo!
Prijavi takoj!
Sam imam privat firmo in nisem na sigurnem stolčku, pa se srečujem z nelojalno konkurenco vsak dan. In potem sam nimam dela in seveda je manj davkov in posledično tudi penzije niso dovolj visoke, itd. Doklem bo med slovenci prevladovalo mišljenje da je delo na črno OK, bo kriza v polnem zamahu.
Forum je zaprt za komentiranje.