Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Delo na črno?!

Delo na črno?!

Prosim za pomoč pri moji zagati. Bojim se, da sem se zapletla v delo na črno (povrhu pa še s psihopatom!). Pred nekaj tedni sem spoznala osebo, s.p., ki mi je ponudila delo, ki bi ga opravljala honorarno (preko podjemne pogodbe, ker sem redno zaposlena za polni delovni čas) in sicer po potrebi – ob povečanem obsegu dela, ko ta oseba sama dela ne bi zmogla ali bi imela druge obveznosti, največ 12 ur na mesec. Dogovorili sva se tudi za plačilo. Ker je takrat bil povečan obseg dela, pogodba pa še ni bila pripravljena, sem začela delati brez pogodbe. Oseba je bila večkrat odsotna, delala sem sama, ker ima tudi precej terenskega dela, zato me ni skrbelo zaradi pogodbe, češ bo že. Vendar po 20 urah opravljenega dela pogodbe še vedno ni bilo, zato sem se odločila, da ne bom več delala in zahtevala plačilo. Ta oseba mi je potem začela groziti z inšpekcijo, ker sem delala na črno, s kaznimi in različnimi podtikanji (da dela nisem dobro opravila, da sem povzročila škodo iz malomarnosti in da bi morala jaz njej povrniti za povzročeno škodo ipd). Torej sem ostala brez plačila, kar bi še lahko prebolela, huje je to, da mi sedaj ta oseba ne da miru in mi še naprej grozi z inšpekcijo. Pregledala sem zakonodajo in razbrala, da bi dejansko lahko jaz ta sp prijavila zaradi zaposlovanja in omogočanja zaposlovanja na črno, ne vem pa, kakšna kazen (globa) čaka mene, ki sem konec koncev opravljala delo brez pogodbe (na črno)? Bojim pa se, da bi v primeru, da sp prijavim, bila deležna še več groženj. Kaj storiti?!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close