Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Delo na bolniški

Delo na bolniški

POzdravljeni,

Prosim vas za nasvet kaj storiti.

Od dne 15.09.2008 sem na bolniški, ker sem si zlomila roko – desno. Ker sem desničarka, sem pri delu res omejena, zato kakršnokoli resno delo ne pride v poštev. Še na računalnik zdajle tipka moj mož. Moje službeno delo je sestavljeno iz dela na računalniku, vodenja raznih preiskav, vožnje z avtomobilom, tako da moram res temeljito okrevati.

V našem podjetju je navada, da na koncu meseca oddajamo mesečni pregled ur, tako da bi mogla (tako pravi moja šefinja) do 6.10. oddati mesečni pregled opravljenih ur za mesec september. Ker sem na bolniški, pa tudi, ker doma nimam podatkov za to, le-tega nisem storila. Danes pa me je klicala na dom in rekla da to moram narediti, kljub temu da sem na bolniški, da sem bila itak v službi in bi to lahko naredila?!!!

Jaz mislim, da če sem na bolniški, mi ni potrebno delati in tudi ona od mene tega nima pravice zahtevati. Res je, da sem na njeno zahtevo enkrat res prišla v službo, da je kolegica ob mojem nareku izdelala poročilo (ki ga lahko naredim le jaz?, vendar se mi je mudilo k zdravniku in tega mesečnega pregleda ur nisem imela časa narediti. Zdaj me res zanima ali sem lahko podvržena kakšnim sankcijam. Moji tajnici je menda omenila, da če le-tega ne oddam ne bo izplačila?!!

Naj omenim da se ni zgodilo prvič, da sem v času oddajanja mesečnega pregleda ur ba bolniški in do danes nisem imela problemov s tem, zato mislim, da gre za kaprico.

Lep pozdrav

Dušica

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close