delo med porodniško
Kmalu grem na porodniško in delodajalec pričakuje, da bom delala tudi med tem časom (od doma, ne bi hodila v službo). Ker želim službo obdržati, sem pripravljena občasno delati tudi med porodniško, vendar ne bi rada, da bi bila to stalna praksa (vsak dan 5 ur na primer). In če že, ali lahko pričakujem dodatno plačilo? Kaj bi vi storili na mojem mestu? Bojim se pa kar odkloniti (čeprav bi najraje to storila), ker se bojim za službo.
Hvala za nasvet!
Tega ti ni treba storiti, a če se bojiš za službo, se boš temu najbrž težko izognila. Zadevo lahko tudi prijaviš inšpektorju, a boš verjetno potem tudi izgubila službo.
Pod nobenim pogojem pa ne bo mogoče, da boš formalno na porodniški in formalno dobivala plačilo za delo. Ne vem kje si zaposlena, mogoče celo obstajajo dobre duše in boš za opravljeno delo dobila plačilo “na roko”, sicer pa boš delala zastonj in to popolnoma zastonj, saj ti porodniške ne plačuje delodajalec ampak država. Delodajalec je tako dvakrat v plusu, delo je opravljeno, tebe mu ni treba plačat, ti pa dvakrat v minusu, saj boš delala zastonj in ne boš imela časa za otroka.
Razmisli kaj ti je bolj pomembno in se potem odloči.
Saj ravno to je, da ne verjamem, da bi mi bili pripravljeni dodatno plačat. Seveda gre samo za to, da bi delodajalec na tak način rad prihranil stroške. Poleg tega se pa bojim, da tudi doma ne bom mogla dobro opravljat dela, sploh če bodo še ostali otroci dosti bolni (pričakujem četrtega otroka, najstarejši ima 5 let) in ne bodo v vrtcu, ampak z mano doma. Občasno delo ja, rednega pa ne upam trditi, da bi ga zmogla.
No, držite pesti, da bo direktor vsaj malo razumevajoč!
Forum je zaprt za komentiranje.