Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev delo-jemalec-dajalec,bolniška

delo-jemalec-dajalec,bolniška

Kdo plačuje mojemu delodajalcu za bolniško v kateri sem že 5 mes? Ali lahko preverim,kdaj je bil delodajalcu denar nakazan?

Samo prispevke plača država od 31 dneva naprej. Tvoj neto ti nakaže delodajalec. On pa zahteva na podlagi tvoje odločbe od države. država pa vedno plača, nč bat.

Zavod za zdravstveno varstvo mu plačuje za tvojo bolniško nevem pa če bi ti dali ta podatek gdaj so plačali.

LP

delodajalec ti je dolžen izplačat plačo. kako dobi on refundirano od zavoda, je druga stvar. nakazilo se lahko zavleče, sploh, če imaš nesposobnega delodajalca, ki ne zna izpolnit obrazcev pravilno.

imam občutek, da sprašuješ, ker ti delodajalec ne nakazuje plače in se izgovarja na zavod. tega ne sme počet in lahko mu pošlješ inšpekcijo.

Se pravi,ta denar nekje je,ampak žal ne pri meni.

zagrozi mu z inšpekcijo. nima pravice zadrževati tvoje plače!

Mah,sej,ampak:
žlahta rastrgana plahta.

veš kaj, tale te pa res na suho…. Najprej ti mora obračunati (in nakazati seveda) plačo in šele na podlagi tega obračuna lahko refundira od države. Nakažejo pa iz zdravstvene tudi zelo hitro (par dni). Do nedavnega je bilo treba ob refundaciji na zdravstveno celo pošiljati bančne izpiske kot dokazilo.

Tako je kot pravi Morag – postopek je sledeč:

– delodajalec ti obračuna in izplača plačo oz. bolniško
– da zahtevek na ZZZS
– ZZZS nakaže- refundira v roku od 15 do 30 dni bolniško tvojemu delodajalcu, ki je torej
za ta čas, ko dobi sredstva od ZZZS je moral založiti svoja sredstva.

Ampak ta čas 15 do 30 dni začne štet šele, ko delodajalec odda vse, kar je potrebno. In vsaj v Lj znajo zavračat zadeve, dodajajo pa post-it listke, kaj je narobe. Brez vsakega dopisa…

Že kaj nekaj let nazaj, ko je bil mož še zaposlen pri privatniku, tudi ni dobil plače, ker je privatnik takrat trdil, da mu jo mora dati ZZZS. Ker denarja nikakor ni bilo, sem šla na ZZZS in vprašala o tem. Dobila sem odgovor, da oni sploh nimajo zavedeno, da je mož že 3 mesece na bolniški, ker privatnik sploh ni imel časa bolniških listov dostaviti na ZZZS, čeprav so bili redno oddani. Potem pa je dobil poračun za 5 mesec skupaj.

Petra <http://pepi2.moj-album.com>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close