Delo in življenje v ZDA
Pozdravljeni,
zanima me a ima kdo izkušnje z delom in življenjem v ZDA? Kako lahko najdeš delo v ZDA (gledam na internetu seveda, samo ne vem a je sploh možno da vzamejo na razgovor nekoga, ki je tako daleč) in tam ostaneš? Kdaj in kje in kako dobiš delovno vizo? Meni to ni nič jasno, če ima kdo kake izkušnje s tem ali vsaj ve kako stvari potekajo bi bila zelo hvaležna.
Hvala in lep pozdrav
Vizo za delo v ZDA je izjemno tezko dobiti, ce ne nemogoce. Potrebujes delodajalca, ki mora dokazati, da v ZDA ni nasel primernega kandidata za delovno mesto in zato potrebuje tebe (tujca). Nato zate vlozi papirje za vizo. Poleg dejodajalca potrebujes se univerzitetno izobrazbo v panogi, ki je v ZDA zelo iskana oz, v kateri primanjkuje kadra, 10 let delovne dobe v njej in se kaksna izjemna sposobnost oz. izjemen dosezek tudi ne skoduje.
Moj mož je dobil J1 vizo. Vizo mu je preko sponzorja pridobil delodajalec. Viza traja 18 mesecev v tem času se odda vloga za H1B vizo, ki jo uredi tudi delodajalec. V “paketu” sem tudi jaz dobila vizo in delovno dovoljenje. Stroške je krilo podjetje prav tako podjetje krije moje zdravstveno zavarovanje. Brez delodajalca delovnega dovoljenja oz dokumentacije ne moreš pridobiti.
Forum je zaprt za komentiranje.