Delna invalidnost in zavod
Pozdravljeni,
Sem brezposelna.Imam zdravstvene težave,zaradi tega se niti nisem prijavila na zavod za zaposlovanje,dokler nisem dobila vseh zdravniških izvidov.Imam dve različni bolezni,obe pa sta v 3.stopnji invalidnosti.V bistvu delati ne morem,oz,zame ni ustreznega delovnega mesta,v invalidski pokoj pa tudi ne morem.Imam 7 let delovne dobe in sem stara 34 let.Kaj naj naredim v tem primeru?
Hvala za odgovor in lep dan
Kot bi brala svojo zgodbo;35let,8let delovne dobe predvsem v trgovini,zdrs medvretenčne ploščice v ledvenem predelu,ščitnica, migrene…Prijavila sem se na zavod, kjer so me poslali k njihovi zdravnici, da je pregledala moje izvide in napisala,da dosedanjega dela ne morem več opravlajti.Mi je svetovalka v zaposlitveni načrt napisala 25 alinej moje primerne zaposlitve(referent v pisarni ,banki,za javnopravne zadeve…)in obljubila, da se bom lahko vključila v usposabljanje na delovnem mestu, v delovni preizkus,javna dela.Seveda sem na vse to pristala,predvsem tudi zato, da si pridobim delovne izkušnje,vendar pa mi niso “uspeli”najti niti enega dela.Jih hodim zdaj jaz tja priganjat, kaj je z mojo zaposlitvijo, pa se zgovarjajo, da je recesija.Seveda tudi sama iščem delo, vendar, ker ravno nimam veliko izkušenj z pisarniškim delom, ga tudi ne dobim,drugo delo pa nebi(resnično)več mogla opravljati,ker se zares bojim , da se stanje moje hrbtenice lahko še poslabša.Kaj bom pa potem?Tudi jaz ne vem kako naprej.Da bi me dali v pokoj pri teh letih in tej delovni dobi ne verjamem,saj še starejši ne morejo tja.Kako bom delala še naprej in si zaslužila svojo pokojnino se mi niti ne sanja.Ima kdo za naju z Vivian kakšno koristno informacijo?
Hvala in lep pozdrav.
Forum je zaprt za komentiranje.