Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev deljen delovni čas

deljen delovni čas

Zanima me kaj mi pripada za deljen delovni čas. Mi mora delodajalec plačati dvojne potne stroške ali ene? Se za deljen delovni čas dobi kakšen dodatek? Delam od 6 do 9.30 pa od 12.30 do 16.30.
Hvala za vaše odgovore!

mesečna je mesečna – ne mroeš dobiti dveh

ali pri deljenem delaš 2 krat po 4 ure (torej polnih 8 ur), ali imaš lahko pol ure malice oz. kam gre te pol ure, ker večinoma delajo vsi kar efektivno 8 ur.

V šolstvu in v vzgoji se dela 7 ur in pol. Pol ure pa so razne delavnice za starše, sestanki, konference,.. In tako pride ven 8 ur na dan.

a nimate šolniki malice, kolikor jaqz vem ,ja

seveda imajo malico in tudi kosilo, ne dela pa se tako, da pridejo ob 7h in gredo ob 15h

v povprečju šolniki delajo 4-5 ur na dan, ostalo gre na račun psihičnih priprav.

kopiram:
Osnova za izračun dodatkov je osnovna plača delavca za polni delovni čas oziroma ustrezna urna postavka.
Za delo v delovnem času, ki je za delavca manj ugoden, mu pripadajo dodatki v naslednjem odstotku od osnove:
– za delo v deljenem delovnem času, za vsakokratno prekinitev dela več kot eno uro 15%
– za delo v deljenem delovnem času, za vsakokratno prekinitev več kot dve uri 20%

Torej, dodatek se izračuna za čas, ki je potekel med koncem in začetkom dela v deljenem delovnem času. Če na primer delojemalec preneha prvi del ob 12 uri in začne drugi del ob 14 uri mu pripada dodatek za 2 uri v višini 15%. Če pa bi drugi del začel ob 15 uri pa bi mu pripadal dodatek za 3 ure v višini 20%.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close