Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti delitev

delitev

Na kratko!, rada bi dala pisat pol premoženja izvenzakonskemu partnerju, s katerim živiva v skupnem gospodinjstvu 17 let na mojem domu, ki sem ga delno podedovala delno pa sva ga s partnerjem odkupla od sester. Kakšen je postopek, da bi imela čim manjše stroške.

Za morebiten odgovor se vam v naprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam

Spoštovani,

najprej naj vas opozorimo, da morajo biti vse pogodbe sklenjene med zunajzakonskima partnerja sklenjene v notarskem zapisu, tako da je ta strošek neogiben.
Kar pa se tiče davčnega vidika npr. davka na dediščine in darila je zunajzakonski partner oproščen, kar pa se tiče davčne obveznosti po Zakonu o dohodnini pa lahko predlagate odlog davčne obveznosti.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Pozdravljeni!
Hvala za odgovor bi pa vas še prosila za bolj natančen opis, kako se lotim tega. Kaj in na koga se prvo obrnem. Kdo mi lahko pomaga sestavit pogodbo? Ali lahko sama sestavim in ali imate kakšen osnutek, da se držim osnov. Kaj pomeni odlog davčne obveznosti in kje se to naredi.
Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani,

pogodbo vam lahko sestavi odvetnik, lahko pa odidete neposredno k notarju.

Vse v zvezi z davki uredite na DURS-u.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close