Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Delitev stanovanja

Delitev stanovanja

Pozdravljeni!

Z možem in dvema otrokoma živiva v stanovanju, ki je napisano na njegovo ime. Zanima me, kako bi se stanovanje delilo v primeru, če se njemu kaj zgodi. Iz prvega zakona ima namreč še dva otroka in me zanima kolikšen delež bi kdo dobil.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani!

Glede na to, da je stanovanje v njegovi lasti bi zapuščinsko sodišče njegovo zapuščino delilo med vas in njegove 4 otroke. Vsak bi torej dobil 1/5. Drgačna delitev bi bila mogoča v primeru, če sta stanovanje kupila vidva v času trajanja vajine zveze- v tem primeru bi vi iz zapuščine morala izločiti ½ na podlagi domneve, da gre za skupno premoženje, pridobljene v času trajanja vajine (zakonske) zveze, kar pomeni, da bi se delila na 4 dele le preostala ½ stanovanja.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Najlepša hvala za odgovor. Zanima me samo še kakšen postopek je potreben, da postanem tudi jaz solastnica stanovanja, če se seveda mož s tem strinja.

Lep pozdrav

Spoštovani!

Možnosti je več. Lahko skleneta npr. darilno pogodbo ali prodajno pogodbo, pogodbo o priznanju vlaganj, sporazum o razdelitvi solastnine ipd.. Glede izvedbe tega pa predlagamo, da se posvetujete z odvetnikom, ki si ga izberite po lastni izbiri in ki vam bo lahko pojasnil prednosti in pomanjkljivosti vsake izmed možnih pogodb.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close