Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Delitev premoženja

Delitev premoženja

Spoštovani,

z možem se ločujeva. Imava 2 otroka (7 in 4) , živela sva 9 let v hiši mojih staršev, v zg.nadstropju.
pač vlagala sva v to stanovanje, ga opremila, zamenjala okna, mož peč v kurilnici, več ni želel, ker ni nič njegovo.
Pa je žal pripeljalo vse do tega, da tudi midva nimava skupnih interesov.

Zanima me kako naj ga izplačam? rekel je, da bo ločitev sporazumna, če dobi polovico, da ima nekje v glavi številko, naj premislim koliko sem mu pripravljena izplačat. Če se strinja, uredu, če ne bo poklical cenilca.

Kaj predlagate vi? Ker on hoče najprej denar, da se odseli. Jaz moram pa še kredit zrihtat, če ga lahko sploh dobim na mojo ubogo minimalno plačo 🙁

Hvala vam za odgovor in lep pozdrav.

erika

Spoštovani!

Premoženje, ki ga zakonca pridobita v času trajanja zakonske zveze je njuno skupno premoženje. Pri delitvi skupnega premoženja se šteje, da sta deleža zakoncev oziroma zunajzakonskih partnerjev na skupnem premoženju enaka, zakonca oziroma partnerja pa lahko dokažeta, da sta prispevala k skupnemu premoženju v drugačnem razmerju. Glede na to, da stanovanje ni vajino skupno premoženje (saj je, domnevamo, last vaših staršev), je predmet skupnega premoženja le vrednost vlaganj v nepremičnino. Vaš mož je tako upravičen do zneska, ki ustreza vrednosti vlaganj, sorazmernih z višino njegovega prispevka.
Predlagamo, da o povrnitvi njegovih vlaganj, ki mu jih imate namen povrniti sestavita dogovor, katerega je potrebno overiti pri notarju in mu denarja ne izročate brez tega.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Pozdravljeni

Prosim za nasvet….nujno….hvala že v naprej.

Pred 7 leti me je zapustila žena z 3 otroci…2 sta bili mladoletni….tamlajša pa s posebnimi potrebami.Z očetom sva odkupila hišo in sva na pol lastnika.Eno leto po odkupu,me je žena zapustila.Se pravi bila je samo 1 leto še na tem naslovu.Za hišo sva z očetom dobila 35.000 evrov,kredita na hipoteko sem imel pa še cc 18.000 evrov.Na dan prodaje sem odplačal z kupnimo hipoteko in ostalo mi ni nič.Sedaj me je šla bivša žena tožit za premoženje….hišo….in hoče 8750 evrov.Ja kaj in od kje ji naj dam,saj še sam nimam nič.Vse sem dal za hipoteko.Vem,da jo bom moral izplačati za tisto leto,ko je še živela z mano v odkupljeni hiši…..če glih se mi ne zdi pošteno,saj nikoli ni bila zaposlena in pustila mi je 3 otroke in šla z družinskim prijateljem.Najel sem še nekaj kreditov,ko so otroci bili še z menoj…,da sem jih lahko šolal .to je bilo 5 let in te kredite plačujem še danes.Tudi hipoteko sem sam odplačeval.Preživnine ni nikoli dala za dobeno,,niti evra.Ko sva se razvezala,ji je sodnica rekla,če se zaveda,da jo lahko tožim za nazaj za preživnino.

Prosim ,povejte mi,kakšne možnosti ima,da tožbo dobi.Ker to je absurd,kaj vse pričakuje.Ko sem hišo prodal,so hčere hotele dediščino,ker nisem imel še sam nič jim tudi nič nisem dal.Zdaj so stopile na stran bivše in me napadajo.Tožba iz njene strani je že vložena,jaz pa se trudim,da odgovorim nanjo.

Ni mi lahko.
Hvala že v naprej
Lep pozdrav
Pepi

Spoštovani,

vse kar ste navedli morate opisati tudi v odgovoru na tožbo. Predložiti je potrebno tudi vse dokaze s katerimi boste lahko dokazovali, da vaša žena dejansko na tem naslovu ni živela, ampak je živela drugje (npr. izjave sosedov, prijateljev, …). Predlagamo, da predložite tudi morebitna sms sporočila, ki kažejo na to, da vas vaše hčere izsiljujejo za dediščino s tem, da bodo sicer na sodišču lažno pričale.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close