Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Delitev etažne lastnine

Delitev etažne lastnine

Zanima me, koliko časa traja postopek delitve etažne lastnine ter kje se to rešuje in koliko pribl. stane.
hvala.

Geodet izmeri vsa stanovanja, in skupne prostore. Naredi elaborat etažne lastnine. lastniki s pogodbami potem dokazujejo svojo lastnino.

Cena 3000 eur naprej. Običajno traje vse skupaj od naročila 1 leto – odvisno koliko si siten

Torej, kupujem stanovanje v 3-stanovanjski hiši, prenovljeni, v lasti ene družine, kjer etažna lastnina ni urejena – ali se res toliko časa čaka za to ureditev? poleg tega najbrž tudi na banki ne dobim hipotekarnega kredita če to ni urejeno?!

To je druga zadeva. Hiša ki jo je potrebno razdeliti na 3 dele.
jaz sem pisal za blok kjer je etažna lastnina vidna pravno pa ni določena.

Za hišo ne poznam postopka.

Za hišo je postopek enak, samo malo cenejši.

Jaz ti za sestavo pogodbe svetujem dobrega odvetnika, ki bo preveril tudi morebitne služnosti, urejenost dostopa, obremenitve s krediti in podobno. Predlagam tudi, da razdelite parcelo okoli hiše (skratka vse, kar je mogoče razdeliti med tri enote, naj bo lastniško, ne po deležih).

Pomembno vprašanje je tudi, ali ima hiša ustrezno gradbeno dovoljenje oz. drugo dokumentacijo za tristanovanjsko zgradbo. To ni kar avtomatično.
Zaradi kredita načeloma ne bi smel imeti težav – če je sicer s papirji vse okej.

To lahko naredi tudi privat geodetsko podjetje, vse do končnega vpisa v ZK. Ne vsi, so pa izjeme, vendar ne morem konkretno navedit firme, da ne bi kdo rekel, da delamo reklamo.

Praktično vsako.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close