Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek delitev denarja, delitev odgovornosti za stanje

delitev denarja, delitev odgovornosti za stanje

jaz za sebe mislim, da sem najbolj demokratičen na vsem vesolju:
vsakemu dovolim, da se strinja z mano brez, da me vnaprej vpraša za dovoljenje ☺[/quote]
Misliš, da bi lahko bil še bolj demokratičen? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

jaz za sebe mislim, da sem najbolj demokratičen na vsem vesolju:
vsakemu dovolim, da se strinja z mano brez, da me vnaprej vpraša za dovoljenje ☺[/quote]
Misliš, da bi lahko bil še bolj demokratičen? :)[/quote]
če bi mislil, da je možno – bi tudi bil ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

To ni bilo kreganje, najina komunikacije je zame še kar normalna, celo nasmejem se zraven 🙂

Saj ravno to je problem, ker vsak zase tako misli. 🙂
Vsi osveščeni, realni, resnicoljubni…..Družba pa v razsulu, ker vsak misli, da je problem v drugem.[/quote]
Vsak misli, da dela prav, da dela dobro, pri tem pa ne misli veliko na posledice oziroma ne razmišlja dolgoročno. Skoraj vse je podrejeno nekemu trenutnemu užitku. Pa, a ni bilo že od nekdaj tako? Ali pa nam gre danes že tako slabo, da želimo iztisnit že zadnje kapljice tega, kar se bo vsak čas porušilo?[/quote]
In ignoriranje ali nezavedanje posledic, ni osveščenost. 🙂
Seveda spremembe niso enostavne. Ponavadi pridejo šele takrat, ko je nujno ter jih doživljamo kot nujno zlo, če želimo še naprej obstajati.

za tebe je še to preveč, da bi doumela poanto ☺[/quote]

jaz berem še vse na nivoju humorja. Kaj (in kje/komu) se je potem zgodilo?

Ali če poenostavim, zakaj si mu očitala poniževanje? Si se navezovala na do tu napisane besede, ali ga že imaš označenega kot človeka, ki ponižuje (in potem posledično “vse” bereš kot poniževanje)?[/quote]

Je poniževanje bilo, vendar ne do mene, do humorja 🙂 tak slabega že dolgo nisem prebrala 🙂

In takih ljudi se manjka, ne pa številni samo jamrajo, se šopirijo s cinizmom in črnogledostjo.[/quote]
Manjka predvsem realnih in osveščenih, ki se zavedajo trenutne situacije in se zavedajo kam nas trenutna naravnanost lahko pripelje.[/quote]

Osveščenost? Iz česa, težko je vse informacije spremljati, mediji pa tako ali tako prodajajo laži. Življenje je v RS zelo drago in bo še dražje, to je neizgobno; scenarijev je več, nismo sami na svetu, tudi od drugih gospodarstev smo odvisni – navsezadnje celo od “sanjačev” v Bruslju.

Ta Bruseljska odvisnost je bolj enosmerna glede na to, da nam oni tiskajo denar. Kadar smo pridni seveda 🙂

Ta Bruseljska odvisnost je bolj enosmerna glede na to, da nam oni tiskajo denar. Kadar smo pridni seveda :)[/quote]

Pa tudi tisti del, ko nam nabijajo kazni zaradi kakšnih neizpolnjevanj, ali ko budno spremljajo naše javne finance, saniranje bank – je to enosmerno? Ne, ni.

Ta Bruseljska odvisnost je bolj enosmerna glede na to, da nam oni tiskajo denar. Kadar smo pridni seveda :)[/quote]

Pa tudi tisti del, ko nam nabijajo kazni zaradi kakšnih neizpolnjevanj, ali ko budno spremljajo naše javne finance, saniranje bank – je to enosmerno? Ne, ni.[/quote]

Saj pravim. Nismo zadost pridni zato pa imamo finančno krizo.

Manjka predvsem realnih in osveščenih, ki se zavedajo trenutne situacije in se zavedajo kam nas trenutna naravnanost lahko pripelje.[/quote]

Osveščenost? Iz česa, težko je vse informacije spremljati, mediji pa tako ali tako prodajajo laži. Življenje je v RS zelo drago in bo še dražje, to je neizgobno; scenarijev je več, nismo sami na svetu, tudi od drugih gospodarstev smo odvisni – navsezadnje celo od “sanjačev” v Bruslju.[/quote]
Eden izmed razlogov zakaj je drago: http://www.mladina.si/146218/enakost/[/url]

Osveščenost? Iz česa, težko je vse informacije spremljati, mediji pa tako ali tako prodajajo laži. Življenje je v RS zelo drago in bo še dražje, to je neizgobno; scenarijev je več, nismo sami na svetu, tudi od drugih gospodarstev smo odvisni – navsezadnje celo od “sanjačev” v Bruslju.[/quote]
Eden izmed razlogov zakaj je drago: http://www.mladina.si/146218/enakost/[/url][/quote]
pa nihče ne posluša (kaj šele da bi prebral/a) kaj žlobudrata župnik in poročevalec/ka ☻

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Čist ste zasmetili temo. No @avtorica, cifre?

vi vont zi namberzzzzz!!!

Hehehe.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Avtorica članka, kot da bi brala moj življenjepis.
Tvoj dragi mož je dosegel določen cilj (hiša, žena, otrok, služba) in je s tem zadovoljen in nima nič višjih cijljev. Jaz temu pravim, da je obtičal na enem nivoju. Te razumem, da ti ni lahko, saj je pri meni tudi tako, samo jaz grem naprej brez njega. Ti vsaj veš koliko ima plače, jaz še tega ne vem, saj ko poštar prinese izpisek, ga skrije , pogleda in ga vrže v ogenj. Moji bančni izpiski so vsi zloženi v fascikel in jih lahko gleda kdor hoče. Mi imamo hišo že staro 30 let in saj veš kaj,treba je menjat okna, novo fasado…. on za to nima denarja, da gre na potovanja (brez mene) pa ima. Pa bi še lahko napisala marsikaj, pa ne bom

Skratka ti želim povedati, da ga ne boš spremenila. On je s to, kar ima zadovoljen, in se ne bo premaknil niti za milimeter, pa lahko skačeš do stropa in še čez. Ne bo ti koristilo nič. enostavno ali se sprijazniš ali pa se ločiš in greš naprej brez njega.

Kolikor vas berem, težava sploh ni v denarju, temveč v odtujenosti partnerjev, zaradi česar ni več skupnih interesov, kar je povsem logično. “Zakaj pa bi se prilagajal nekomu, ki te ne spoštuje odnos” je tole, “raje bom poskrbel zase, kakor počne ti”. Prelaganje krivde drug na drugega.

in to brez, da bi prebrala kaj je podpisala pred matičarjem in obljubilapred pričami ☺

in za to gre: za dano besedo in podpis – v dobrm in slabez s taknim/o kot je in BO!!
bianco menica press ☺

Nekaj svetlih točk je še v vajinem zakonu in verjetno se bi ga splačalo reševati. Kako jaz vidim vso zadevo.
Mož je očitno precej nesamostojen, niti ne bi rekla, da ne čuti potrebe po spremembah, bolj sem dobila vtis, da nima blage veze, kaj se okoli njega dogaja. To krivdo bi v veliki meri pripisala tebi, ker si dovolila, da si prevzela skrb za finance in odgovornost za vse izključno nase. Kot jaz berem, je mož v vajinem zakonu nekdo, ki je verjetno zvozil nekaj več šajtrg od tebe okoli bajte, ko sta gradila in ki ima plačo dne tega in tega. Od odvisnosti, v katero je bil postavljen in mu očitno tudi odgovarja, je postal odvisen. Mislim, da če bi našel model, kako lahko stori kaj več, bi to storil, prav tako mislim, da če bi bil v celoti seznanjen s stanjem, v katerem ste, ne bi apatično čakal, da mu pretočiš nekaj sredstev za pokrivanje minusa.
Predlagam ti, da se najprej pozabavaš z evidencami. Kaj imate, kaj zaslužite in kaj ste dolžni plačevati. Če ste začeli graditi pred 15 leti, bi se optimistično moralo to stanje izboljšati v roku 5, 6 let, ker bi se tu nekje lahko zaključila odplačilna doba kreditov. Glede na to, da imata še otroke, za katere je treba skrbet, mislim, da sta še dovolj mlada, da kaj ukreneta, čeprav se je treba zavedat, da je v našem okolju to iz dneva v dan težje, predvsem pa, da to ni samo vajina zgodba, ampak se počasi zažira od vrat do vrat. Počasi si bomo primorani priznati, da nekaterih stvari enostavno več nimamo in si jih ne moremo privoščiti. To stvar bo treba možu, ki očitno nima tega stika z realnostjo, dokazat in vcepit.
Plače verjetno nima manjše od minimalne, organizirajta redne odhodke na način, da mu ostane dovolj za njegove minimalne redne potrebe (glede na celotno bilanco bosta skupaj ugotovila, če kaj od zasluženega lahko gre izključno za luksuz – marsikdo ne podrazumeva, da škatla cigaret ali več na dan je luksus, pir v gostilni pa nadstandard in da potem pri našem standardu v mesečni luksuz pol ne more imet še novih superg, npr…!). Ukinita limit in za vse, kar bo šlo preko zneska, morata skupaj ugotoviti ali je nakup smiseln, potreben in če si ga lahko privoščite.
Ta model naredita še na tvoji plači. Ker imaš večji dohodek, mož verjetno avtomatsko podrazumeva, da je pa tvoj plača vreča brez dna, čeprav je, predvidevam, bistveno bolj obremenjena z nujnimi izdatki kot njegova.
Ko bosta ugotovila, koliko in če sploh potem ostane še od tvoje plače, priporočam, da začneta skupaj iskati rešitve za dodatne zaslužke. Ne reči možu, naj si poišče dodatno delo. Ne bo priznal, ampak leta odvisnosti od tega, da vse urediš ti, so počasi pustile pečat v njegov način funkcioniranja. Mislim, da mu niti najmanj ni enostavno it iskat dodatnega dela, pa tudi ne ve, kako se naj tega loti. Poskusita skupaj skozi neke vrste izziv, kaj lahko storita skupaj. Družinski proračun lahko dvigne že nekaj osnovnih ukrepov, ki se jih bomo počasi primorani privaditi, še posebej v kriznih časih. Odrekanje dupustov bo prav gotovo prva stvar, odjava nepotrebnega ali manj potrebnega vozila, ki ga lahko nadomesti tudi moped (vsi poštarji pozimi gurajo mopede po snegu), picikl ali avtobus, menjava vozila za stroškovno bolj dostopnega. Pri hrani se da marsikaj prihranit in to ne nujno na račun kvalitete. Morda lahko mož kje najame vrt, njivo. To, da se domača pridelava ne splača, je zgrešena. Splača se najmanj v smislu, da ješ poznano poreklo, pa tudi cena za kilogram solat, ki v trgovini silijo že tudi do 5 eur, ni zanemarljiv. Morda uspe pridelati toliko, da nekaj odproda. Po normalnih cenah bi mestni trgali za naravno z vrta, ampak naši kmetje bi radi višjo ceno od solate iz Makedonije, ki je podvržen stroškom prevoza, carine, marž, davkov itd… S tako enostavnim ukrepom lahko svojega moškega narediš bolj uporabnega in zadovoljnega. Če obdelava vrta že sodi v družinski proračun, poskusita s kakšnim popoldanskim sp mojster za vse od A do Ž okoli hiše. Še zmeraj kdo potrebuje pomoč za odpeljat nesnago z vrta na smetišče, kdo bi plačal kidanje snega, nekdo za barvanje ograje, za namazat pante, takšna hišniška opravila. Če tega ni dovolj v okolici, poskusita v Avstriji in Italiji. Med tednom pošiljaš ponudbe, gresta za začetek čez vikend oba skupaj. Saj so še možnosti, le najti jih bo potrebno, predvsem pa morata skupaj ugotoviti, da ste prišli do točke, da je to nujno.

Če pri tem, da imate recimo minimalno njegovo plačo, tvojo povprečno plačo, vrt doma, bivanje verjetno še zmeraj ceneje kot najem, ne glede na kredite, da ste oklestili vse nepotrebne stroške, da ste uvedli dodatne ukrepe za povečanje družinskega proračuna, ne bo stanje boljše, potem ima verjetno mož prav, da se moraš naučiti neke skromnosti v razmišljanju kaj je in kaj ni potrebno za življenje.

Če pri tem, da možu predstaviš vso situacijo, ne bo našel pametnega razloga, da ne poprime in pritegne dodatnih sredstev ali vložka v delu v proračun, bo verjetno tvoj občutek, da ga ne moreš gledat, prerastel do te mere, da ga ne boš več mogla prenašat. Ker boš sama s svojo plačo v državi, ki zateguje tudi na sociali za vse še težje kot z obema skupaj, in ker ne veš, če ti bo kak drug lahko ponudil bistveno več od tega doma, je boljše delat na prijetnejšem in bolj aktivnem življenju doma. Dokler bo šlo. Itak si ena redkih tu gor, ki nisi že v osnovi prišla po odobravanje za skrivnega ljubimca.

Vse dobro

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close