Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Delavec ima organiziran prevoz na delo, pa se vozi sam in želi seveda plačan prevoz…

Delavec ima organiziran prevoz na delo, pa se vozi sam in želi seveda plačan prevoz…

ena z davčne …. ne boj se ti zame, zato obstajajo poklicne računovodkinje, ki poznajo zakone oz. odgovarjajo za napačno tolmačenje. eni nimamo doma “gospodinjskega” računovodstva, delamo po reglcih. tudi po luknjah, če je treba. konkretno ti pa lahko kaj povem samo ob kavi.

Odgovorna oseba pri oddaji bilanc si ti in ne tvoja računovodkinja, ne pozabi tega!

Odgovorna oseba pri oddaji bilanc si ti in ne tvoja računovodkinja, ne pozabi tega![/quote]

Točno tako! Meni so naredili napako, posledice pa sem na koncu nosila sama. Največ kar sem lahko storila je to, da sem zamenjala računovodkinjo.

ja, zato pa imamo pogodbe a ne, v katerih se določi odgovornost. bilance ne oddajam jaz, ona jo pošilja, jaz nimam nobene veze z davčno. razen akontacije dohodnine. 🙂

nima se smisla s katarinco pregovarjat. ona je itak naaaajbolj pametna :)))
pa samo par mesecev ima s.p. :)))

Na vseh dokumentih, ki se oddajajo, sta navedeni obe; odgovorna oseba pri oddaji bilanc si ti in ne tvoja računovodkinja, ona je samo oseba, ki je sestavila bilanco.

Tudi kazni so navedene za odgovorno osebo.

ja in v pogodbi imava tudi medve določeno odgovornost. ne bom jaz odgovarjala za njo, ona daje skupaj dokumente, ona preračunava, ona mi pošilja rek obrazce, ona mi pove kako in kaj … ona dokumente pošilja dalje, jaz jih niti podpišem ne, torej … sej pa morate vedet kaj pomeni pogodba in kaj potrdilo oz. dovoljenje za pošiljanje obrazcev in dokumentov v tvojem imenu. upam, da ne mislite, da so/ste računovodkinje samo kot pomožni delavci v gradbeništvu (brez osebne odgovornosti torej).

in ne nimam s.p. samo nekaj mesecev, je že kar več, in ja, ponavadi delam v podjetjih zelo blizu računovodstva ali celo v povezavi z njim ali sem celo del le tega in nisem tako nepismena kot tukaj nekatere mislite. cesarju se da samo tisto nujno zlo, kar je njegovega. 1/10 torej. 🙂

Katarina, eno samo prepucavanje te je:). Barca ima prav. Pika.

Oh, kako stvari hitro utonejo v pozabo, kajne?[/url]

Sem prehitro oddala. lahko, da Katarine davčna nikoli ne bo konrolirala in bo ženska celo življenje prepričana, da dela prav, lahko bo pa že v naslednjem letu dobila kakšno kontrolco, pa kazen, potem bo pa itak računovodkinja za vse kriva (sem pa skoraj prepričana, da ji le ta vedno pove kako je prav), ampak plačal bo pa itak sama.

:)))))))) težko da bo katarina fasala kako kazen, ker ji računovodkinja pove kaj lahko in kaj ne. katarina ne dela nič po svoji pameti in kar tako. ima za vse račune in zakonske podlage.

za norca: kakšno zvezo ima tisti tvoj link s tem pisanjem? ajm je bil samo en od mojih delodajalcev, ki je plačeval kilometrino delavcu, ki se je vozil iz ribnice. samo do 30 km, niti kilometer več ne. je bilo to legalno? bo kdo rekel, da njihova računovodkinja nima pojma in ni delala v skladu z zaknom /pravili?

Oh, kako stvari hitro utonejo v pozabo, kajne?[/url][/quote]

ja, plača jebila tam fantastična. le način podajanja zahtev totalno nerazumljiv. pa še jaz sem trmoglave sorte. nekateri trdijo, da je to podjetje, ki je družinam zelo prijazno.

Pa še kako vezo ima tisti link s tvojim pisanjem – enkrat trdiš, da delaš pri samih super delodajalcih, drugič pa pri samih pras***cih.

In še – nekatere Kolektivne pogodbe zahtevajo povrnitev stroškov v višini 60% cene javnega prevoza, kar pomeni, da je računovodkinja naredila popolnoma prav.

nikoli nisem rekla, da sem delala pri samih prascih. to si ti rekla. so bili taki in taki.

fino, zdaj smo že pri kolektivnih pogodbah, ki govorijo drugače kot zgoraj trdijo eni. oz. oni zgoraj trdijo, da se dela samo po zakonu. :)))))))))) še mal, pa Barca nebo imela več popolnoma prav.

Nehaj se oglašat, ker si butasta k drek. Pojma nimaš o ničemer. Drži se svoje podrtije, svojih dveh brez in svojega čefurja.

KATARINA NAJBRŽ TI JE RAČUNOVODKINJA POVEDALA, DA JE POTREBNO PRISPEVKE REDNO PLAČEVATI IN TEDAJ SE LAHKO BREZ PROBLEMA HODI K ZDRAVNIKU NE PA SESTRO SPRAŠEVATI ALI PIŠE, ČE SO PRISPEVKI PLAČANI. ALI NE. sAJ NAJBRŽ VEŠ KAKO JE BILO Z OBISKI PRI TVOJEM ZDRAVNIKU.

ja, mi je povedala in je urejeno. si mi ti mogoče dala denar za to? nisi. torej … pri zdravniku sem bila tudi včeraj, bi rada preverila?

Uredba o povračilu stroškov navaja NAJVIŠJA davčno dovoljena povračila (torej taka, kjer še ni potrebno obračunati prispevkov in dohodnine).
Zakon o delovnih razmerjih ter Panožne kolektivne pogodbe pa navajajo NAJNIŽJA povračila, ki jih mora delodajalec izplačati (in so tudi iztožljiva).

Vmesni zneski pa so tisti, kjer ima podjetje na osnovi svojih aktov (uredbah, sklepih…) maneverski prostor, kaj, kdaj, koliko… bo dalo, seveda pod določenimi dodatnimi pogoji.

Npr. prehrana; najvišja po uredbi je 6,12€, najnižja je 3,56€, za vse vmes pa lahko podjetje samo odloča, ali bo in koliko bo.

http://www.katarina-blog.si/2010/11/25/brez-kritja/

Dodatnega si plačujem sama, obveznega kot s.p. prav tako sama. In pri obeh plačilih zamujam dva meseca. Tekom leta se je primerilo, da nisem imela dovolj denarja za osnovne življenjske potrebe, pa nisem plačala prispevkov za s.p. in zdaj zamujam za dva meseca. Dodatnega zavarovanja prav tako ne plečujem povsem redno.

Pridem tja in mi sestra reče, da nimam kritja. Kako? Pokaže na ekran velike rdeče črke NI KRITJA poleg dodatnega zavarovanja, kar je pomenilo, da sem morala pregled doplačati. Ko sem šla dat kri mi je laborantka rekla, da celo pri osnovnem kaže, da nimam kritja in v kolikor bi morala pregled krvi plačati ga sigurno ne bi naredila

Ko bom šla prihodnjič k zdravniku bom najprej rekla sestri naj pogleda zavarovanja. Če bo poleg kakega pisalo, da ni kritja, se bom samo lepo zahvalila in odšla domov

hvala za kopi pejst. :))) bolje, da se tukaj zneseš name kot doma nad svojimi otroci ali svojim dragim. :))9

Kolikor nam je znano si ti v zvezi s primitivnim in nasilnim človekom.

Eni imamo pa urejene partnerske zveze.

Ah, katarinina kredibilnost hudo šepa.
Po izjavi “jaz sem doslej delala v samih takih, kjer so delali ljudje, ne hladnokrvni prasci. ”

ji takoj ena servira njen lastni zapis, v katerem je (najbrž zaradi “človeškega” odnosa) pošteno obdelala AJM.

Potem se spreneveda, kako to, da (četudi ne plačuje prispevkov) nima urejenega zdravstvenega zavarovanja.

Pa matr, ženska, no, nehaj brcat v temo, pejt božat mačke in več sreče v prihodnjem življenju.

a ni zanimivo, da kadar pišem s svojim nikom oz. imenom se vedno, prav vedno vtaknete v moje življenje in ste hudo poniževalne (drugega pač to ni, če mi napišete //Nehaj se oglašat, ker si butasta k drek. Pojma nimaš o ničemer. Drži se svoje podrtije, svojih dveh brez in svojega čefurja. //). ko pišem z nekim drugim nikom ni nobenih problemov, pa pišem prav enako. mora bit, da sem vam nekaterim hud trn v peti oz. da vam grem jaz kot oseba zelo na živce.

glejte, mene prav nič pri vas ne moti, niti me vaša mnenja ne motijo. v tej temi sem povedala svoje mnenje in svoje izkušnje, to je vse. kaj si ve mislite o meni mi je pač figo mar. lep dan še naprej.
veliko sreče in predvsem pameti v zdajšnjem življenju, ker je zelo očitno iz tega foruma nimate kaj dosti. :))

Ni problem v tem, kaj pišeš, problem je v tem, da ne pustiš drugim, da imajo kdaj prav.

Zgoraj so ti točno povedale (pa ne samo ena), kaj je prav, kake so zakonske podlage, kako ukrepa inšpekcija, ti pa trdiš svoje. Problem je v tem, da trdiš narobe!
In ko ti potem nekdo samo dokaže, da sama sebi hodiš v protislovje, ko naštevaš svoje izkušnje, si užaljena.

🙂 jaz nisem nič užaljena, niti besna, niti karkoli podobnega. kar sem napisala – ponavljam – sem napisala iz lastnih izkušenj, kar najbrž veš, kaj pomeni. kaj pa ve mislite o tem pa je vaša stvar. eni pač vemo da se stvarem streže tudi drugače in – še več – upamo celo povedat kako se lahko naredi drugače. ne poskušaj me prepričat, da računovodkinje – razen gospodinjske (tiste, ki svojim s.p. in d.o.o. možem vodijo računovodstvo in res ne vejo kaj dosti o njem) ne vejo kako se lahko obrne stvar, kako se lahko najde luknjo itd. ti moram narisat kar sem zgoraj povedala?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close