Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dela kdo tu v Nemciji, a za slo delodajalca?

Dela kdo tu v Nemciji, a za slo delodajalca?

Dela kdo tu v Nemciji za slo.delodajalca v Audiju, vw..?
Kaksno je placilo pri vas in pogoji?
Odlocil sem se za delo v tujini, pa so pogoji tako razlicni, sam pa ne vem, do kje se lahko pogajam.
Sedaj imam najboljso ponudbo;10€/ura brez dnevnic malice dopusta regresa(vse to je vsteto v urno postavko). Delo v audiju za slo.delodajaca. Meni se zdi to zelo malo iskreno.

Zato me zanima, koliko dobite placano tisti ki delate v Nemciji v avto industriji in kako imate glede dopusta, regresa, itd.

Hvala

Zakaj želiš delati preko slovenskega posrednika?
Velaj pravilo: ne delaj za Slovenca ali Srba, Bosanca, Hrvata… delaj direkt za Nemca.
Tako Nemci kot Avstrijci so bistveno bolj pošteni kot balkanci.
Tako, da ogni se balkancem.
10€ je za Nemčijo res malo. Saj to pišeš bruto?
Najdi si službo direkt pri Nemcu. Nikakor ne prek Slovenca.

Hud nateg! Za delo v  Audiju ipd dobiš okrog 2 jurja neto.

Kam bi te “agencija” strpala spat, v kakšno luknjo? Seveda  boš moral za to še plačat.Tej  “agenciji” , seveda.

Beži od SLO  ali YU posrednikov, kvazi agencij ali podjetij (vsaj manjših)!!!!

To so sami lopovi, tebi vržejo drobiž, od nemške firme pa kasirajo večkratnik tvoje plače. In to vsak mesec, ne skrbi, dobri so v goljufiji.

Samo stran od njih. Vseh!

Piši gor sam, oz poišči delo preko kakega portala, kjer objavljajo nemške firme lastne oglase. Indeed , Karrierre.at  ali de , Willhaben , Stepstone , Hogastjobs , Hotelcareer……..in še veliko drugih.

Če sam ne moreš pisat, prosi koga ,ki zna nemško.

Sicer se boš moral pustiti nategniti takim slovenskim šalabajzerjem.

Potrudi se ,dvigni rit in hrabro!

Dan.

Moj partner dela v Nemčiji v avto industriji BMW, VW,… za slo firmo. Njihova plača in vse ostalo:

12e na uro neto

regres po zakonu RS + na roke + bozicnica+nagrade

stanovanje plača delodajalec ampak to niso neke luknje ampak komplet opremljena stanovanja s kuhinjo, dnevno, tv, WiFi, pralni stroj, pomivalec, itd… Ni da ni. Ponavadi so 3 ali 4 v stanovanju in sta po 2 v sobi. Če jih je manj ima vsak svojo sobo.

Prevoz = službeno vozilo

Delovni čas cca 10 ur na dan sobote in nedelje so po želji.

Ga ni doma od 3 tedne do meseca odvisno.

Dopust plačan termin izbira sam

Vrjetno sem se kaj pozabla…

sem v slo

Odgovor na objavo uporabnika
Delovtujininnn, 12.05.2021 ob 12:27

Dela kdo tu v Nemciji za slo.delodajalca v Audiju, vw..?
Kaksno je placilo pri vas in pogoji?
Odlocil sem se za delo v tujini, pa so pogoji tako razlicni, sam pa ne vem, do kje se lahko pogajam.
Sedaj imam najboljso ponudbo;10€/ura brez dnevnic malice dopusta regresa(vse to je vsteto v urno postavko). Delo v audiju za slo.delodajaca. Meni se zdi to zelo malo iskreno.

Zato me zanima, koliko dobite placano tisti ki delate v Nemciji v avto industriji in kako imate glede dopusta, regresa, itd.

Hvala

To je bistveno premalo. Audi v Ingolstadtu poznam zelo dobro, saj sem tam “bil poročen” s proizvodno linijo, ki smo jo takrat postavljali in sem preživel tam čas od jutra do mraka. Povprečna plača delavca v proizvodnji nekje okoli 40 (35 do 45) tisoč evrov letno (vsi dodatki vključeni). Povsem razumem, da si agencija/posrednik vzame nekaj za stroške administracije in kritja rizikov, ki izidejo iz zaposlitve, a kaj dosti več kot 20% je že malce vprašljivo.

Vztrajaj! .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close