Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Del dohodnine komur jaz hočem???

Del dohodnine komur jaz hočem???

Mene pa zanima nekaj. Lani je bilo uvedeno, da lahko del dohodnine namenimo, komur mi hočemo. 5% menda. In kako je letos s tem? Letos tega ni?

Letos je tudi. Samo moraš, če daš komu drugemu to sporočit na davčno, drugače po defoltu nakažejo istemu kot lani.

---------------------------------------- Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar

Letos pošljejo istim katere si lani vpisal, če želiš to spremeniti si pa že moral to oddat, sam ne vem kako in kdaj.

Aha, se pravi, da istim kot lani. Zakaj pa ni to nikjer prikazano, na odločbi, recimo? Oziroma, kako jaz to vem, komu so dali, …?

Hvala za odgovore, btw:)

Na Davčni dobiš obrazec, na katerega napišeš, komu želiš dati tisti 0,5%, ne 5% 😉

Pa saj ti piše spodaj na odločbi oz.obvestilu o dohodnini, komu in v kakem % nakazujejo del tvoje dohodnine … meni piše.

Ja, že, ampak za letos je, če prav razumem, že prepozno? Je že šlo tistemu, ki sem ga izbrala lani. Pa saj je ok, zanimalo me je samo, kako je s tem letos, ker na odločbi, ki sem jo prejela, nič ne piše, da je 0,5% namenjenega temuintemu….

Pa saj ti piše spodaj na odločbi oz.obvestilu o dohodnini, komu in v kakem % nakazujejo del tvoje dohodnine … meni piše.[/quote]

Barca, kje? Že tretjič sem pregledala, pa ne najdem.

Nimam odločbe pri roki, spodaj nekje meni piše.
Prav piše, da je namenjeno 0,5% v dobro xxx zveze.

In to velja do preklica, lani sem vložila (po edavkih) in dokler ne umaknem oz.dam nekoga drugega, bodo dobivali tile.

Kdaj in komu si dala zahtevek, komu namenjaš?

Lansko leto, ko sem oddajala napoved za dohodnino, sem napisala, komu želim dati. Letos nič. Sedaj pa nekateri pravijo, da če nisem letos nič oddala, velja kot lani. Vendar na moji odločbi ne piše nič!

To je zato, ker so imeli težave s programi. Jaz sem to k sreči ugotovila že konec lanskega leta, ko nam DURS pošilja eno obvestilo o terjatvah (to dobimo vsi) in tam gori je pisalo, da nisem nikogar izbrala. Klicala sem na DURS in sem jim povedala, da sem izbrala in nato je pogledala in je videla, da sem res in je rekla, da so imeli problem s programom. Do konca leta sem morala še enkrat oddati, da so upoštevali. No vsaj upam, da so. Moram preveriti na odločbi, ko pridem domov. Če niso jih bom pa …

A je Primož uredil, da lahko ta del dohodnine daš tudi Zavodu MON?

Ja, je:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close