dekliško striženje – špičke
Danes sva bili z hčerko pri frizerju. Stara je 3,5 let. Do sedaj sem jo strigla kar sama doma, sedaj je pa izrazila željo, da bi pred vstopom v vrtec šla k frizerju, ker je Maša šla tudi.. in sva šle.
Glede na to, da so čopki trenutno glavna stvar, smo postrigli samo špičke. Spodaj pol cm in spredaj, toliko, da ne gredo na oči. Glave ji ni prala, samo malo pošpricala z vodo in posušila z fenom (brez krtače seveda). Na prvi pogled sploh ne izgleda, da je bila pri frizerju. Malo me je šokirala cena… 14e. Sicer je res da so frizerji dragi, tudi jaz kar lepo premoženje pustim tam, ampak mene striže, umiva, barva (pramena), fen frizura…
Ne gre za ljubljano, ampak za manjši kraj v sloveniji, salon je skoraj na vasi, v naselju odmaknjenem od mesta.
Saj mogoče sem sama čudna in so pač takšne cene… koliko pa vi plačujete za špičke?
Jaz hodim na striženje v različne salone, kupim bon preko kuponko.net.
Če pa ni ponudb, grem pa k eni frizerki blizu mojega doma. Dela na črno in ostriže, umije glavo za 12eur.
V Ljubljani sem za striženje špic, torej ni mi spreminjala oblike frizure – odštela 30eur(!), brez pranja. Za moj žep predrago. Storitve frizerjev so res zelo zelo drage, sploh ker moji lasje rastejo kot gobe po dežju. Se mi pa vidi 14eur za malega otročka čiiisto preveč. Čeprav ravno danes sem videla na eni izmed teh strani (kuponko..), deško striženje za 6eur bilo pa je znižano iz 12 ali nekaj podobnega.. Zgleda da so res tako visoke cene tudi za otroke:/
Smo v temi kjer se pogovarjamo o frizerjih, zato je debata nanesla na kritiko glede cen frizerjev. Ko oziroma če se odpre tema o vodovodarjih, bomo začeli debatirati o cenah vodovodarjev.
Saj vem da ni lepo kritizirat cene vseh storitev ampak tako pač je. Cene se višajo, plače pa ostajajo iste. Če pa neko storitev pač potrebuješ, jo pač potrebuješ. Bo že:)
Štajerska: dva otroka 11 € skupaj…ko striže mene (srednje dolgi, gosti lasje) računa z pranjem, fenom-likalnikom 19 €.
Pred nekaj časa sem bila prvi dan pri njej, da mi je postrigla špice na suho, čez teden dni sem bila na spenjanju las v frizuro (za svečan dogodek), sem ji vse skupaj plačala 15 € – brez pranja, samo veliko, veliko laka!
In te je strigla na fuš. Brez računa, tista v salonu mora pa davke plačat! KUL! In tale tvoja frizerka ima zato OD, pa nizko ceno vrtca, pa … Ona z računom pa plačo, od katere odvede vse dajatve. A je kakšna razlika med obema? Razen za tvoj žep![/quote]
Frizerka pod blokom je verjetno frizerka z odprtim SP. Ponavadi imajo bloki spodaj lokale, ki jih oddajajo. Ponavadi so tam kakšni frizerji, kozmetične storitve ipd…
Če bi avtorica napisala ‘ga je ostrigla ena frizerka iz našega bloka’ potem bi lahko sumila oz. sklepala, da je bilo delo opravljeno na črno. Prav tako je v avtoričinem tekstu pojasnjeno ‘da potem naračuna več’ iz katerega lahko sklepaš, da gre za frizerski salon, torej registrirano dejavnost.
Če je pa malega ostrigla za 5eur in tudi brez računa, se ne gre preveč usajat. Odraslim pač računa in če pobere notri še 4eur več.. Od tega plača tudi davek.
Lep večer
Ravno 3 dni nazaj sem peljala mali dve k frizerki….Da jih je postrigla malce spredaj in starejši še zadaj špičke…Računala mi ni nič(sem ji plačala kavico)in pustila napitnino 5€
Je pa res,da mi enkrat računa za male,enkrat pa ne….Pa še celo ima tako,da otroci do 5leta so gratis,če se starši frizirajo tam………
14€ je definitivno predrago
Forum je zaprt za komentiranje.