Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Deklica nespametno tekla češ cesto

Deklica nespametno tekla češ cesto

Deklica je sicer čez prehod za pešce zelo nespametno tekla. K sreči se ni nič zgodilo. Na levi strani je imela 2 vzporedno parkirana avtobusa, tako da ni videla, če kakšen avto prihaja iz leve strani. Pogledala je samo na desno in videla, da tam ni nikogar, in nato kar tekla čez prehod. Zakaj je tekla, ne vem. Kaj, če bi ravno v tistem hipu nekdo pripeljal iz leve strani? Bum! Ta cesta je sicer kar prometna. In kdo bi bil kriv? Spet voznik, saj ne bi mogel dokazati, da je deklica prečkala cesto, ne da bi se prepričala, če je prosto.

Joj, ti pešci. A se sploh zavedajo, da s tako nepazljivostjo tvegajo svoje življenje?

V kraju, ker je prehod ne smeš voziti s hitrostjo s katero ne moreš zaustaviti, ker lahko pričakuješ pamže ali upokojence na prehodu

To ze drzi ampak po drugi strani pa tud pesci niso tko nedolzni..pol folka zija v telefone in hodi kot bi jih luna nosila. Saj ne vedo kaj se okoli njih dogaja.

Dostikrat tudi odrasli ljudje stopijo na cesto brez da bi se zaustavili pred prehodom, karkoli preverili… Ko roboti…

Otroka se razumes, odrasle pa tezje…

že drži… to mislim z varnim ustavljanjem…
voznik lahko z avtom predvideva pri vsakem prehodu in se pelje recimo 10 na uro skratka počasi… pa če s to hitrostjo tik pred prehodom uleti nekdo točno pred avto… ni variante,d a se avto ustavi v sekundi…lahk ti prleti praktično na avto…

Zato te pa v avtošoli učijo, da imaš odprte vse štiri oči, ko se približuješ prehodu za pešce, sploh če je blizu šola in je ura za konec pouka. Spremljaš ljudi in če vidiš koga blizu prehoda, ga imaš na sumu, da bo šel čez. Potem ni težko ustavit.
Ko si v tono in več težkem orožju v bližini 20 do 80 kg težkih ljudi, menda ja ni težko ugotoviti, kdo ima premoč in mora zato paziti na šibkejše?

jaja, saj če je vse pregledno in dejansko lahko vse vidiš ni problema in lahko tudi vidiš če bi kdo ob strani tekel in predvidevaš,d a lahko skoči tudi na cesto… to je vse ok…
samo si mogoče spregledala, da govorimo o primeru, ko so bili tam parkirani avtobusi in je bil del vidnega polja zakrit… tak,da če ti kot voznik še tako predvidevaš in voziš počasi… kaj boš naredila pred prehodom za pešce – ustavila avto in šla pogledat,d a res ni nikogar za busi??? res…
ker to so lahko sekunde, ko nekdo ti skoči v takem primeru direkt na avto al pod njega… in četud voziš počasi in še tako predvidevaš neko hitrost imaš… in če ti je v sek direkt na avtu že ali pod njem bod ne daj… se ne morš ustavit kar v sekundi…

Pa tudi avtomobili vozijo kot roboti. Včeraj je mojemu 88 letnemu očetu avto na prehodu za pešce ustavil.
On se napoti čez cesto, tisti z druge, nasprotne strani, pa mu je švignil pred nosom. Takemu vozniku bi morali doživljenjsko vzeti vozniško dovoljenje.

Pravico ima teči in če jo kdo povozi gre lahko v zapor.

Jaz bi vklučila smernike in peljala počasi n

Tako je mene zbil pijani voznik, ko sem bila mala. Boš rekla, da sem bila sama kriva?

jaja, saj če je vse pregledno in dejansko lahko vse vidiš ni problema in lahko tudi vidiš če bi kdo ob strani tekel in predvidevaš,d a lahko skoči tudi na cesto… to je vse ok…
samo si mogoče spregledala, da govorimo o primeru, ko so bili tam parkirani avtobusi in je bil del vidnega polja zakrit… tak,da če ti kot voznik še tako predvidevaš in voziš počasi… kaj boš naredila pred prehodom za pešce – ustavila avto in šla pogledat,d a res ni nikogar za busi??? res…
ker to so lahko sekunde, ko nekdo ti skoči v takem primeru direkt na avto al pod njega… in četud voziš počasi in še tako predvidevaš neko hitrost imaš… in če ti je v sek direkt na avtu že ali pod njem bod ne daj… se ne morš ustavit kar v sekundi…[/quote]

Se mi je zgodilo, da je izza kombija, ki je bil parkiran direkt pred prehodom, s pogledom na telefon stopila mladenka, pa sem zavrla. In zdaj sem pač ekstra ekstra pozorna v takih primerih.
Na Norveškem imaš na busih celo opozorilo (ker tam vedo, da smo pešci kot kure brez glave, a vseeno zelo ranljivi), da ne prečkaj ceste, preden avtobus ne odpelje s postaje.
Se mi je pa tudi zgodilo, da sem na dokaj širokem pločniku videla atija in otročka na kolesu in sem otrokom v avtu rekla, evo, tale otrok bo zdaj zapeljal s pločnika in sem dala nogo z gasa. In a ni res otrok čez eno sekundo šel dol s pločnika … Ampak sploh ni bilo panike, ker sem v bistvu že ustavljala.
Enako sem enkrat videla nad avtom, parkiranem tik pred prehodom, žensko, da se približuje, in ne vem zakaj, a sem pomislila, sigurno je z otrokom, in je res otrok stekel pred njo na cesto.
Skozi naselje vedno vozim predpisanih 50 (ali manj, če je zapovedano manj), kdor je zaradi tega živčen, naj gre k psihiatru. Jaz bom naredila vse, da ne bom koga zbila.

Parkirat se ne sme pri prehodu za pešce. Ne razumem zakaj krivite pešce za tako neumnost. Otroka, ki je nižji od avta pa sploh ne vidiš. Če bi bilo po moje bi jih odpeljal pajek. Vedno sem jezna nase ker nimam številke da bi ga poklicala. Moj komentar se konkretno nanaša na prehod za pešce pri OŠ Miška Kranjca.

naša tamala, takrat stara 4 leta je enkrat tako tekla cez, pa se nismo niti do prehoda za pešce prišle. sem slišala samo cviljnenje gum…groza ti povem.
je bila seveda kregana kot se zagre, od takrat se ni vec zgodilo.

Sedaj mi pa povejte, kako bi pajek odpeljal avtobus? Na naši avtobusni postaji – začasni že 40 let, je namreč na glavni cesti tudi prostor, kjer stojijo avtobusi – lokalci. Tam je tudi prehod čez cesto. In sedaj naj tam stojim in čakam 10 minut, da bo avtobus odpeljal? (miruje, ni na vožnji) ali naj tvegam in grem čez prehod? In tam se še vedno najdejo modeli v avtu, ki imajo težko nogo, pa vidijo, da je avtobus tam parkiran in vedo, da je takoj tam tudi prehod.

Kaj hočeš povedat s tem, da se ne sme parkirat pred prehodom za pešce? A da potem človeka lahko povozim?
Če je avto parkiran tik pred prehodom, to jemljem kot dejstvo in ne tuhtam, ali bi smel biti tam ali ne.

Hm, a midva slučajno govoriva o istem prehodu za pešce? A govoriš o glavni avtobusni postaji v Kranju? Namreč, ravno tam se je to zgodilo, da je deklica nepazljivo prečkala cesto …

Kaj hočeš povedat s tem, da se ne sme parkirat pred prehodom za pešce? A da potem človeka lahko povozim?
Če je avto parkiran tik pred prehodom, to jemljem kot dejstvo in ne tuhtam, ali bi smel biti tam ali ne.[/quote]

Povedala sem, da se zaradi parkiranih avtov ne vidi malega otroka, ki stopi na prehod za pešce. Še huje pa če se zapelje na skiroju čez. Vidiš, sva si različna. Mislim, da je prehod za pešce namenjen varnemu prehodu za pešce. In da mora bit pregleden in brez nepravilno parkiranih avtov, ki zastirajo pogled.

ker to so lahko sekunde, ko nekdo ti skoči v takem primeru direkt na avto al pod njega… in četud voziš počasi in še tako predvidevaš neko hitrost imaš… in če ti je v sek direkt na avtu že ali pod njem bod ne daj… se ne morš ustavit kar v sekundi…[/quote]

Se mi je zgodilo, da je izza kombija, ki je bil parkiran direkt pred prehodom, s pogledom na telefon stopila mladenka, pa sem zavrla. In zdaj sem pač ekstra ekstra pozorna v takih primerih.
Na Norveškem imaš na busih celo opozorilo (ker tam vedo, da smo pešci kot kure brez glave, a vseeno zelo ranljivi), da ne prečkaj ceste, preden avtobus ne odpelje s postaje.
Se mi je pa tudi zgodilo, da sem na dokaj širokem pločniku videla atija in otročka na kolesu in sem otrokom v avtu rekla, evo, tale otrok bo zdaj zapeljal s pločnika in sem dala nogo z gasa. In a ni res otrok čez eno sekundo šel dol s pločnika … Ampak sploh ni bilo panike, ker sem v bistvu že ustavljala.
Enako sem enkrat videla nad avtom, parkiranem tik pred prehodom, žensko, da se približuje, in ne vem zakaj, a sem pomislila, sigurno je z otrokom, in je res otrok stekel pred njo na cesto.
Skozi naselje vedno vozim predpisanih 50 (ali manj, če je zapovedano manj), kdor je zaradi tega živčen, naj gre k psihiatru. Jaz bom naredila vse, da ne bom koga zbila.[/quote]
me veseli,d a si do sedaj vse pravilno predvidevala in da se je vedno vse srečno končalo in naj ostane vedno tako… saj a veš tudi mi vozimo 50 ali manj, če ztako narekujejo pravila… samo pri 50 se ti ne moreš takoj v sek ustavit, če ti izza avta parkiranga pred prehofdom nekdo skoči an cesto… je zavorna pot a veš… in ti ga ne vidiš, če si še tako pozoren… se lahko zgodi kaj… in to je ta groza… vsi moramo biti raje dvakratno previdni ker v prometu so sekunde važne… trenutek nepazljivosti in se lahko konča tragično… četudi pri nizki hitrosti in pozornosti enega udeleženca- zato je pomembno,d a smo vsi udeleženci vzajemno pozorni in odgovorni in pazimo s zem drug na drugega.

Hm, a midva slučajno govoriva o istem prehodu za pešce? A govoriš o glavni avtobusni postaji v Kranju? Namreč, ravno tam se je to zgodilo, da je deklica nepazljivo prečkala cesto …[/quote]

Ja, očitno res – in ni bila prva taka.

Ali pa tisti ki se naredijo  neumne in prečkajo kjer ni prehoda za pešce

Odgovor na objavo uporabnika
Nepazljivost, 02.03.2016 ob 15:36

Deklica je sicer čez prehod za pešce zelo nespametno tekla. K sreči se ni nič zgodilo. Na levi strani je imela 2 vzporedno parkirana avtobusa, tako da ni videla, če kakšen avto prihaja iz leve strani. Pogledala je samo na desno in videla, da tam ni nikogar, in nato kar tekla čez prehod. Zakaj je tekla, ne vem. Kaj, če bi ravno v tistem hipu nekdo pripeljal iz leve strani? Bum! Ta cesta je sicer kar prometna. In kdo bi bil kriv? Spet voznik, saj ne bi mogel dokazati, da je deklica prečkala cesto, ne da bi se prepričala, če je prosto.

Joj, ti pešci. A se sploh zavedajo, da s tako nepazljivostjo tvegajo svoje življenje?

Avtobusi bi morali ustavljati na cesti in vklopiti stop znak na obe strani, ko so med potniki otroci.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close