Dejte mi mal pomagat-kuhanje
Prosim povejte mi kaj vse se lahko kuha v ekonom loncu? Za juho in golaž mi je jasno…je sploh uporaben še za kaj drugega?
Če se vam ljubi mi pa še zaupajte v katerem kuhate. Jaz se spogledujem z Fisslerjevim pa nisem čist zihr če bo upravičil svojo ceno…vsaj še kako jed bo moral “skuhati” tam notri:)
pozdravček
Jaz imam Alza ekonom lonec, bil je v Šparu v akciji in sem zadovoljna z njim, v njem kuham govejo juho, delam goveje zrezke v omaki…sicer pa, saj ti v navodilih, ki jih dobiš poleg lonca ko ga kupiš tudi piše kaj vse se da kuhati notri, konec koncev se da kuhati vse, včasih ga uporabim tudi za kuhanje špagetov vendar takrat kuham brez pokrova. Pač pisker kot vsak drug:-) z možnostjo kuhanja pod pritiskom:-)
Meso vedno prej malo prepražim,riž dam pa surov in kuham cca. 20 minut.[/quote]
A ni to preveč? Mi kuhamo riž brez ekonom lonca malo več kot 20 minut. Če ga pa dam po secuquick od AMC, potem pa samo počakam da zapre, pustim še ene 5 minut, spustim paro ven in rižota je kuhana. Je pa res, da imamo radi “al dente”.
Jaz imam ekonom lonec iz hoferja in praktično še kuham samo v njem. Kuham krompir, rižote, enolončnice , zrezke v omaki, tudi sataraš nardim v njem…oglavnem skoraj vse kar se kuha skuham v njem. Zakaj? Ker je čas kuhanja bistveno krajši. Krompir ko zavre kuham največ 5 min, meso ( zrezke) največ 10 min….
Forum je zaprt za komentiranje.