Dejmo eno zabavno debato
Po uspešnem 1. krogu razgovora pri dveh firmah, z isto dejavnostjo, so me iz prve klicali v drugi krog. Ker pa je bila telefonska zveza bolj slaba, sem narobe razumela iz katere firme me vabijo na 2. krog. Tako sem prišla v napačno firmo (po pomoti), tajnica je debelo gledala, ko sem rekla, da sem pri šefu zmenjena za razgovor, ampak meje potem le spustila k njemu. Ko se usedem pred šefa, me malo čudno pogleda in me vpraša zakaj sem prišla. Sama pri sebi sem si rekla, da kaj mi zdaj taka blesava vprašanja postavlja, če me je pa sam klical naj pridem. No odgovorila sem mu, da sem prišla na 2. krog razgovora. Potem sva še malo debatirala, ampak sem mu po ksihtu videla, da mu nekaj ne štima. Po kake 15 minutah pogovora mi reče, da sem sprejeta, dogovoriva se še za višino plače in na koncu ga vprašam še, če je to za ziher, da so se odločili zame in tip mi zatrdi, da je. Pove mi še, da me bo v roku parih dni tajnica poklicala, katere papirje jim moram prinesti in kdaj točno začnem. Seževa si v roke in vsa vesela se odpravim domov. Niti še nisem bila pol ure doma, ko me kliče šef in me vpraša, zakaj me ni bilo na razgovor in če se nisem slučajno kje na poti zaletela z avtom. V momentu se mi je stemnilo, nekaj sem začela jecljati, ga spraševati kako to misli, potem mi je pa kapnilo, da sem bila na razgovoru v napačni firmi. Sem se mu zahvalila, rekla, da je prišlo do nekih sprememb in da so me sprejeli v konkurenčni firmi.
No, iz konkurenčne firme potem ni bilo niti glasu, sem jih še jaz enkrat klicala, se naredila butasto in jih vprašala kako naprej, pa mi niso hoteli direktno povedati, da sem od šefa takorekoč izsilila zaposlitev in da me ne mislijo vzeti :))))
Forum je zaprt za komentiranje.