Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Degradacija v času bolniške odsotnosti

Degradacija v času bolniške odsotnosti

Pozdravljeni!

Naj vam samo na kratko predstavim svojo zgodbo. Deset let že delam v priznanem farmacevtskem podjetju kot tehnik v proizvodnji. Zaposlena sem za nedoločen čas.
Trenutno sem v bolniškem staležu; v postopku OBMP (in me torej najverjetneje na delo ne bo še nekaj časa).
Pred dvema dnevoma me je klical nadrejeni in me prosil, če bi se lahko dobila z njim vsaj na kaki kavi, ker naj bi se imela nekaj za pomenit (?!?); a sem bila tisti dan preslabotna. Danes zjutraj me je nadrejeni ponovno poklical in me zopet prosil, če se lahko dobiva. Ko pa sem mu odvrnila, da nisem zmožna poti v Ljubljano zaradi boleče punkcije, mi je odvrnil, da ima zame pripravljeno novo pogodbo, po kateri bi bila degradirana iz tehnika v procesničarja. Plača naj bi ostala ista. Ker se očitno nočem sestati z njim (v času bolniške!!!), mi bo novo pogodbo poslal kar po pošti; katero naj seveda podpišem in pošljem nazaj.
Povedal je še, da naj bi bila pogodba sestavljena že pred mojo odsotnostjo, vendar mi je še ni vročil. ( sama predvidevam, da zato, ker me je takrat enostavno še potreboval na delovnem mestu tehnika).

In sedaj vprašanji: – Me sploh lahko degradira v času bolniške odsotnosti?
– Ker vem, da imamo “pred vrati” inšpekcijo, bo na pogodbi najbrž datum izpred bolniške. Kaj v tem primeru?

Nove pogodbe ti ni treba podpisati, če se z njo ne strinjaš.

To drži.
Ampak ne vidim razloga zakaj ne podpisat: če ostane plača enaka, kaj se spremeni? Razlika med procesničarjem in tehnikom je v glavnem v odgovornosti, torej boš delala manj odgovorno delo, plačana pa boš bolje kot tvoje kolegice procesničarke.
Je pa še druga možnost: delodajalec sprejme novo sistemizacijo del, ukine tvoje delo in ti ponudi delo procesničarja, za plačo procesničarja. Če odkloniš si lahko ob zaposlitev, pa niti na zavod ne greš.
Torej dobro razmisli kaj ti je pomembnejše.

ja, lahko pa ne njeno mesto zaposli svojega prijatelja, potem pa ugotovi, da je procesničarjev preveč in jih pol odpusti, vključno z njo! taka debata ne pelje nikamor.

Res je.Saj če se jo hoče znebit, se jo bo.
Jaz samo izhajam iz razlik v delu farm.tehnika in procesničarja v industriji, ker malo poznam te zadeve, in se mi zdi brez potrebe se pričkat z delodajalcem samo zato, da rečeš, da “opravljaš dela farm.tehnika” in ne “procesničarja”.-Torej ,če gre za “prestiž” zaradi izobrazbe, je brez veze trmarit.

Kot rečeno, če je kaj zadaj ponudbe,pa….kdo ve.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close