defragmentacija
Zanima me kaj sploh je defragmentacija diska?
http://sl.wikipedia.org/wiki/Defragmentacija
Se pri temu kaj zbriše z diska?
Načeloma ne..
Načeloma če delaš defargmentacijo ne smeš imeti odprtih programov,
npr. programov za presnemavanje muzike, oz. kaj podobnega.
Je pa to seveda odvisno od defrag. programov, sicer nočem biti
pameten, ker si ti deklica in kot običajno, punce ne napišejo
čisto nič kar ni nujno potrebno – niti ne kateri OS imajo, niti
katere programe uporabljajo in seveda so potem odgovori bolj
v stilu – mešanja megle/snega in dežja
sem se še spomnil, windows 98
ko se ti windows.i zaganjajo pritisni tipko F8 (takoj na začetku)
in izberi varni zagon (safe mode) šele v varnem načinu
boš lahko dokončala defrag – prej ga ne boš mogla – saj veš simptomi
do 20 % (kot jih imaš sedajlelele)
še malce branja http://support.microsoft.com/ph/1139?sid=3
če imaš disk večji od 32 gb
a mi lahko kdo pove kako se defragmentira na visti prosm?
— Klikneš na računalnik —
— Izbereš si željeni disk
– klikneš desno tipko na miški in izbereš lastnosti
— Izbereš jeziček Orodja in potem defragmentiraj
če že ravno misliš, da bo ne vem koliko bolje, mogoče bo kaj, ampak več kot 10% (ali pa še
manj)
pa ce mi kdo pove se kej o tem kako nardit da bi sel racunalnik hitreje?
— tako da deinstaliraš vso programsko opremo, katero ne potrebuješ – npr. raznorazne
toolbare in podobno nesnago
— počistiš računalnik virusov in podobne nesnage, v kolikor nimaš dobre protivirusne
zaščite
Odstrani vse samoobnovitvene točke razen zadnje. Če imaš nameščen Nero za snemanje CD/DVD, izklopi vse njegove “pomožne programčke” za indeksiranje in podobno navlako. Pa še kaj bi se našlo…
windows 98 a ste hecni no pa preidimo k resnim stvarem…..Simptomi so znani….najperj ugasn računalnik ga spet prižgi Pritisni F8 pa pol safe mode disk se bo pol logično s tvojo pomočjo lepo defragmentiral prej še vklopi analiziranje diska ker ponavadi ni to potrebno kar tak defragmentirati diska….Pol pa pride naslednja stvar……ugasn računalnik…izklopi vse kable iz njega da ostane sam kišta…..pol ga razderi in postopoma s kompresorjom al pa s kakim pihalniko spihaj vso zadevščino iz računalnika…. Ziher se bo kadilo…potem vzami iz računalnika napajalnik in ga prepihaj pol vzam ven procesor ampak nežno da ne odlomiš kakega pina oz.nogice…mimogrede še enemu domačemu članu naroči da naj gre po hladilno pasto za procesor..v najbližjo tehnično trgovino…namaži gor nazaj notro vstavi in to je to…
Glede tega windowsa ti pa povem da ga sam zbriš ven ker za ta windows nimajo več updatesov..in je brez zveze da ga maš inštaliranega….namesti si windows xp pa office 2007 kupi malo boljšo grafično kartico malo boljši ram pa je to to
haha komu ti to govoriš? eni tega ne znajo veš. hladilna pasta? upam da ne bo dal kdo une za ritko mazat (hladilno mazilo za dojenčke) 😀
Sploh pa če je komp še pod garancijo ga je bolš odnest na servis kot pa sam nekaj odpirat itd.
Jaz recimo ne bi mogla instalirat xp, ker jih nimam, iz neta potegnt pa kar tako čez 98 recimo pa tud mislm, da ne gre kar tko izi to.
Tko da škoda govort, da naj kišto odpirajo, bolš povedat kako narest preko kakih programov itd., da bo komp hitrej laufal itd.
drugač pa na servis 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.