Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti dedovanje

dedovanje

Pozdravljeni. Pred kratkim mi je umrla babica. Sedaj bo moja mama podedovala zazidljivo parcelo. To parcelo bo podarila meni.
Zanima me kaj je bolj smiselno in za nas bojše:
1.da moja mama deduje parcelo in jo potem podari meni
2. da dedujem direktno jaz od pokojne babice

Skratka, želimo zadevo urediti s čim manjšimi stropki

In še nekaj: Na tej parceli bova s partnerjem ki živiva v izvenzakonski zvezi tudi zidala. Ali naj naredimo prepis po dedovanju pol na pol? Ali lahko zemlja ostane v moji lasti?

Hvala za informacije. Lp

Spoštovani,

odgovor je odvisen od dejstva ali je vaša mama edina dedinja po vaši stari mama. Če se odpove dedovanju le v svojem imenu, bi bila za vas najlažja pot za pridobitev te parcele.

Menimo, da je bolje, da je parcela določen čas samo v vaši lasti.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Hvala za odgovor. Zadevo smo uredili tako, da je popedovala moja mati. Sedaj je potrebno narediti darilno pogodbe. da lastnik postanem jaz (sem edini dedič). Delni lastnik zazidljive parcele je stric, ki mi jo bo podaril. Tu bo potrebna kupoprodajna pogodba. Zanima me koliko stane: darilna in koliko kupoprodajna pogodna. So cene enotne po vsej sloveniji? lp.

Spoštovani,

cena pogodbe je odvisna od same vrednosti parcele.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Koliko znaša procentoalno? lp.

Spoštovani,

količnik znaša od 0,5 do 2,5, sama višina nagrade pa je določena v Zakonu o odvetniški tarifi.

S spoštovanjem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close