Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti dedovanje

dedovanje

Pozdravljeni ,

pred tremi meseci nam je umrla mama, oče je umrl že prej in takrat smo vsi štirje otroci premoženje pustili mami.Ker dedujemo kmetijsko posest smo se vsi štirje otroci, odločili, da zemljišče z gospodarskim poslopjem prodamo.Imamo kupca, ki bi kupil, vendar smo na zapuščinski razpravi slišali od ene sestra, da hoče od nas samo denar. Ker je to znesek večji od polovice kupnine, pač žal nevem zakaj bi mi trije bili prikrajšani.Sedaj pa je sodnica dala rok za drugo obravnamo.Sestra se noče niti vpisat na premoženje, četrtinski delež, ampak samo hoče denar. Zanima ali lahko v tem času mi trije otroci, dokler nebo končana zapuščinska razprava, damo kupcu v opravljanje posesti, ali v najem, ker ostaja zemlja in pašniki neobdelani in nepokošeni.Ali kaj je v takšnem primeru najboljše, ker drugače, bo kupec kupil kmetijo kje drugje.Naša zemlja pa neobdelana . Kaj v takšnem primeru moramo prodajalci(morebitni) ,kupcu napisati in kaj kupec, in kakšne so obveznosti, enega do drugega.
Kolikokrat sodnik prestavi zapuščinsko razpravo.Mi smo imeli enkrat, oktobra imamo drugo,Kako z razpravo, če kdo od nas ,ali sploh lahko toži drugega dediča, glede na to, da zapuščinska razprava ni končana.
Najlepša hvala za odgovor in lepe pozdrave.

Spoštovani!

Dokler zapuščinska obravnava ne bo končana in deleži ne bodo določeni, ne morete kmetije niti prodati niti jo dati v najem.
V primeru, da se ne boste sporazumeli, bo sodišče določilo deleže na premoženju v skladu z zakonom ali pa vas bo napotilo na pravdo. Dokler zapuščinska razprava ni končana oziroma dokler vas zapuščinsko sodišče ne napoti na pravdo, nimate pravnega interesa za vložitev tožbe.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close