Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti dedovanje

dedovanje

Pozdravljeni!

Iz prvega zakona imam otroka in sem lastnica stanovanja. Živim z partnarjem, ki ima prav tako otroka, vendar otrok živi pri svoji mami.
Zanima me, kdo je dedič po moji smrti?
Ali partnerju pripada enakovreden delež, čeprav sem jaz stanovanje podedovala od mojih staršev?

Hvala

Spoštovani!

Po vaši smrti sta dediča vaš otrok in vaš partner vsak do ½ – v zapuščino pa spada tudi stanovanje.Kolikor se želite temu izogniti, predlagamo, da to uredite že prej npr. z darilno pogodbo, pogodbo o razdelitvi in izročitvi premoženja za časa življenja … skratka, z ustrezno pogodbo, pri čemer za pomoč poiščite odvetnika po lastni izbiri, ki naj vam pri tem pomaga.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close