dedovanje
Pozdravljeni,
imam eno vprasanje. Mama in oce sta bila lastnika stanovanja, ki je trenutno pod hipoteko (kredit za nakup nepremicnine v kateri zivim sama). Oce je lani umrl in me zdaj zanima kako je z dedovanjem te nepremicnine. Je dedovanje kljub vsemu tudi, ce je stanovanje pod hipoteko. Mama je rekla, da je ona glede tega vse uredila in da je zdaj ona lastnica. Nicesar si ne zelim prisvojiti, niti slucajno ne bi mami kakorkoli oporekala ali nagajala ali spodbijala. Samo zanima me, ali bi naj mene na dedovanje tudi poklicali ali ne. Kam lahko karkoli preverim. Zelela bi samo zascititi mamo (je stara in ima nekaj zdravstvenih tezav) oz vedeti, kaj sploh je na stvari, ce se slucajno njej kaj zgodi.
Hvala za pomoc.
Mesec dni po smrti upravna enota pošlje enemu od dedičev povabilo, da prijavi kaj sodi v zapuščino po umrlem. Na zapuščino bi morala biti vabljena tudi ti, kot njegova hči. Zapuščinska razprava je na sodišču sklicana dokaj hitro (v mojem primeru po treh mesecih). Lahko pa pogledaš v zemljiško knjigo, kdo je sedaj lastnik stanovanja in ali je bila hipoteka izbrisana.
Forum je zaprt za komentiranje.