Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine dedovanje – še možno ali ne

dedovanje – še možno ali ne

Pozdravljeni,

zanima me če ima kdo izkušnje z dedovanjem.
Stvar je takšna: oče je umrl ko sem imela 9 let, kako leto preden je umrl je umrla tudi stara mama. Oče je imel sestro in brata, brat živi na njihovi domačiji, živi pa še tudi star ata, imam pa tudi polsestro.

Stvar je takšna da nikoli nismo imeli nekih stikov ker naju z mamico po pripovedovanju očeta niso nikoli marali, po tistem ko je umrl pa se niti nisva trudile imeti stikov. Od njih nikoli nisem nič imela, razen voščilnice za novo leto in veliko noč. Polsestra pa je vsa leta hodila k njimi in tudi od njih marsikaj dobila.

Zdaj že kar nekaj let nimava stikov, mi je pa leta nazaj omenila da je star ata dal vse imetje napisati na strica. Kakšne zapuščinske nismo imeli po tem ko je oče umrl, niti se nisem nikoli zanimala kaj imajo in če kdo kaj dobi.

Me pa zadnje čase, ko poslušam od nekaterih o raznoraznih dedovanjih, drži da bi probala iztržiti če se kaj iztržiti da.

Rada bi si kupila stanovanje vendar imam premajhno plačo da bi dobila kredit zanj. Glede na to da vsakemu po smrti starša kaj pripada me zanima, če je imel kdo kakšno izkušnjo s podobno zadevo in če lahko kaj svetuje (kaj drugega kot da se obrnem na odvetnika). Če je kdo pozna zakone, če je sploh mogoče kaj iztržiti v primeru če je res vse napisano na strica. In če je sploh možno po cca 10 letnih kaj zahtevati.

Verjetno bi morala do odvetnika pa kaj ko so tako dragi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close