deci zarukani :((
V petek vzamem dopust v službi, da bi pred prazniki počistila stanovanje. Deca pošljem v službo, otroka v varstvo k babici sama pa že ob 6 zjutraj zaviham rokave. Ne živimo v velikem stanovanju, garsonjeri, vse skupaj 24 kvadrato res da je vsak kotiček izrabljen zato je včasih še večja umetnost vse pospraviti, da je vse na svojem mestu in kljub temu imaš vse kar rabiš.
In počistim in pospravim vse, celo omare premikam sama ter čistim za njimi. Stanovanje kot iz škatlice. V soboto zjutraj sem imela službo po službi pa še eno zabavo, tako da sem prišla domov v večernih urah. In nisem vedela ali naj se zjokam ali kaj..
korito polno..bo gospod pomil ko se mu bo dalo. Oprane cunje raztreščene po celi postelji, pobral jih je, zložiti pa večji problem, tako da zvečer še spat nisem mogla it, ker je bil tam poln kup nametanih cunj. Po tleh drobtine, v veži blatne luže od čevljev, v kuhinji v košari s sadjem nametane rokavice in šali!!! Polovica cunj iz otroške omare nametana na previjalno, očitno dolgo ni zadel dobitne kombinacije. Igrače razmetane po celi sobi… V trip trapu polno drobtin, miza umazana z zasušeno marmelado, slinček vržen pod mizo, otroški čevlji na kuhinjskem pultu!! Pulti zasvinjan, kot da nebi bil pošiščen 2 meseca. V kopalnici sem se raje tuširala skoraj v temi, da mi nebi res čisto popustili živci.
Pa kaj imam samo jaz tako svinjo doma?? Probam z lepa, probam z grda.. sem že tudi dala roke gor in res 14 dni eno stvar ne pospravila z njim ampak gospoda ni motilo, če je preveč drobtin na pultu jih pač zmeče na tla. Nakoncu se je meni želodec obrnil in sem šla čistit. Naj povem, da sem dnevno zaradi službe odsotna od 4 zjutraj do 5 popoldne vsak dan čistim vsaj 1 uro, več mi ne znese, ker so še druge obveznosti pa se nikjer nič ne pozna :((( Je pa zanimovo, ko pa sinek pride k mamici pa pobere drobtinco še predno pade na tla 🙁
En dan se mi bo res zrolalo…
Tudi moj je en velik pacek, velikokrat sploh ne opazi takih stvai, ki mene motijo. Ampak je v večini drugih stvareh moja res sorodna duša pa potem večkrat zamižim, saj mi kot človek, življenjski sopotnik res več kot ustreza.
Verjamem pa da je je ¨razpičkal¨ do amena, če si en dan prej cel dan glancala.
Pa je tvoj moz sploh kdaj pospravljal? Ne mislim, da je pospravil za sabo, ampak upedenal stanovanje? Ali pa, si mu kdaj nazorno in brez obtozevanja (to se mi zdi zelo pomembno, ker ko obtozujes, si hitro v prepiru, uzaljenosti ali kaksnem drugem stanju neprimernem za pogovor – a ti se moras normalno pogovoriti, ce hoces resiti problem!) pokazala, da prej na tleh ni bilo drobtin, da zdaj pa so?
Glej, ce nekaj ne delas, ce ne cistis, ne vidis svinjarije. Res jo ne. Ce pa sodelujes pri ciscenju, potem ves, kaksne posledice pustijo drobtine s pulta in neobrisani cevlji, nezlozeno perilo, razmazana marmelada in podobno.
Jaz mozu enkrat zelo dolgo nisem pomila kozarca za vodo. Meni je bilo pac samoumevno, da za svoj kozarec skrbi sam. No, cez cas me zaskrbljeno vprasa, kaj se je zgodilo njegovemu kozarcu, da je ves moten in da se mu na dnu nabira svinjarija, ce samo vodo pije iz njega in ga kao obcasno opere. A kako opere? Splahne pod vodo in to je bilo zanj oprano – saj ni bil umazan, ce pije samo vodo… Ko ga je zdrgil z gobico, je bil kot iz reklame sijoc!
Izkusnje so neprecenljiva stvar, vsaj po mojih izkusnjah 🙂
Ne ne odnašaj mu stvari iz podriti, naj sam vedno tudi sodeluje pri pospravljanju in to obvezno, drugače nikoli ne bo bolje. Najboljša šola je, da ko se pospravlja pospravljajo vsi, mož, ti in otroci, vsak imakaj za pospraviti in tudi delo je hitreje narejeno, potemm pa lahko gresete skupaj ven ali na tortico.
Vaši moški imajo res veliko srečo, da vas imajo.
Moj že v izhodišču nima šans, da bi se izognil sodelovanju pri generalki. Ni variante, da bom samo jaz dopust jemala in čistila cel dan, raje imam prašne police za božič, kot da bi možu s takim početjem poslala sporočilo, da je čiščenje moja stvar.
Tukaj pa že ena v spodnji temi sprašuje, kam pošljete moža in otroke med generalnim pospravljanjem. Bemosunce, moža v kopalnico, otroka pa v njegovo sobo, pa naj sodelujeta, kaj pa drugega?
Potem pa še pucaš za njim? To samo pomeni, da bo naslednjič spet marmelada na mizi, ko boš prišla iz službe. Tipu res ni problem poslušat 10 minut teženja, če to pomeni, da bo žena vse naredila sama, ko se bo spihala.
Hvala za predloge. Sva šla že sistematično čez vse… recimo isti primer, da samo splahnjena ponev od zrezkov, mastna od olja ni oprana če je samo splahnjana z napol mrzlo vodo. Apmak to je baje potrata časa da drgneš olje stran, če boš naslednjih spet dal olje vanjo. Logično, a ne? Očitno samo jaz ne dojamem. Potem se revež zgovarja na otroka, da če pa prstka od čokolade pa nisem opazila na hladilniku. Res, revček, da se mora primerjati z 2 leti starim otrokom. Zadnjič me je ganilo skoraj do solz.. v kuhinji in mu pade po tleh ovitek od salame, ga lepo opomnim hej, padlo ti je in je skomignil z rameni. Otroček star 2 leti pa vstane, pobere in nese v smeti. Očitno je vsaj pri otroku še upanje!
Zanimivo je to, da pri sebi doma oz. pri mamici oz. moji tašči je pa potrebno imeti vse kot iz škatljice. Gorje da bi otrok v dnevni jedel piškot, mora v kuhinjo nad korito, drugače so drobtine ne. Če slučajno otročku kaj pade se drsa po kolenih da pobere, pri nas raje brcne pod posteljo. In potem najdem čez en teden pod posteljo polovico banane :(((
In na odgovor zakaj razlike mi odgovori, da oni imajo radi spucano, stari so in se trudijo. Da pač tako pri njih je, doma (pri nama) mu pa noben ne bo komande peljal in bo živel po svoje in če mene moti da je na tleh olupek od salame ga naj pa poberem, da je to potem moj problem.
Bom začela jaz tudi, živeti po svojih pravilih.. in ga bom strpala čez vrata, prasca nemarnega. Nazaj me drži samo otrok, če ne bi že zdavnaj.
Povabi njegove kolege z boljšo polovico, pa preden pridejo ti odpeketaj, “samo v trgovinco skočim, bom prec nazaj” Pa te ni do poznih ur, naj mu bo nerodno pred njegovimi kolegi, se bo hitro zamislil.
Jaz mam pač srečno roko dobila sem živilca, ki je mahnjen na čistočo. (bolj kot jaz, pa ne mu povedat).
Pri določenih zadevah v bistvu z decom ni kaj dosti narobe, kot pri takih zadevah čistoča, kidanje, pomoč v gospodinjstvu, šoping, problem je v večini pri nas samih saj jim na začetku popuščamo, potem pa… postaviti jih je potrebno pred dejstvo z dvema opcijama DA ali pa NE.
Ja Gunnar, človek ne more verjeti, če tega ne doživi. Če ti kaj ni jasno, se oglasi pri meni za kakšen teden, pa se ne boš več tako čudil.[/quote]
kriminal, kriminal… na gavge obest pa s šibo pretepst.
Jah, ponavadi to pride v paketu, če tipa zbereš za razplod, ga čimhitreje uporabiš, da ti naredi otroka, da se ne bi premislil in šel pred tem, potem pa šele vidiš, kaj si pokasirala.:)
Žal gre samo za to. Močno namreč dvomim, da je bil tip prej urejen, je pospravljal za seboj in sodeloval pri čiščenju, po rojstvu otroka pa se je popolnoma spremenil. Stvari ponavadi ne potekajo tako.
Glede na to, da ne živimo v državi, kjer svojega moža spoznaš šele na dan poroke, bi lahko na to mislila prej in modela dodobra spoznala preden ti je otroka naštimal. Ampak on je bil takrat bolj kot ne postranska zadeva, ali ne? No, nerada ti povem, ampak to je pa račun, ki ga moraš plačati.
Vedno znova me začudi, kako nizko ste ene ženske pripravljene spustiti kriterije, samo da dobite osemenitelja.
Ah dej Frca, vse v en koš. Saj je lepo napisala, da je doma drugače. Tudi jaz sem hodila k mojemu in bila navdušena nad njegovim redom.
Jaz vidim problem predvsem v tem, da so ti mamini sinki predolgo doma in ne živijo sami preden se poročijo. Samo tako bi se naučili stvari, ki mu jih nihče ne more dotupiti. So pač razvajeni in doma je še prenašal, ker sicer ne bi bilo pranja in kuhanja, pri ženi se pa dela mačota, ker ga itak kao ne more pred vrata postavit.
Na zahodu se pri 18-ih odselijo, ali v internat ali pa si med študijem najamejo sobe. Taki se znajdejo in potem imajo res željo po skupnem bivanju in tudi vedo kaj je to skupno bivanje. Že delitev sobe s sošolcem je drugačna kot s punco.
Pri nas je pa skoraj nemogoče, da bi šel 18. letnik od doma. A ni res ?
Forum je zaprt za komentiranje.