Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek decemberček v šolo

decemberček v šolo

Glede na to, da je današnji prvi razred primerljiv z nekdanjo malo šolo, ki se je izvajala v vrtcih, ne vem, zakaj komplicirate.

Jaz sem šla tudi pred doooolgimi leti (in še marsikdo) s petimi leti v malo šolo, s šestimi leti pa v prvi razred osemletke. Pa mi ni bilo prav nič hudega.
Starši so me dali eno leto prej v šolo, ker v bližnji okolici ni bilo nobenega otroka mojega letnika, eno leto starejši pa so bili. Zaradi družbe, torej.

Mogoče se bo otroku težje privaditi na novo skupino v vrtcu kot pa na šolo v družbi prijateljev.

Kako za vraga pa veš, da še v 4. razredu “plačuješ” to, da je otrok šel v vrtec s 5.9 leti (in ne 5. kot pišeš, razlika je 9 mesecev)? A si probala Z ISTIM otrokom tudi drugače? Kako veš, da ne bi bilo enako, če bi šel v šolo leto kasneje?

Kaj to pomeni, da se manjko vleče čez celo triado? Da otrok ne dobiva samih a-jev ali kaj? Ja, ne dobivajo jih vsi, a ne? Pa tu nima veze starost, ampak otroci kot ljudje, eni so bolj zagreti, eni bolj spretni, eni bolj odločni, eni spet. ….

Zdi se mi, da mame vse prerade vzroke za SVOJ neuspeh otrok iščejo v kao prezgodnjem odhodu v šolo…

če je z otrokom vse ok, in je zrel za šolsko delo ni tudi decembrčkom nič hudega, če pa ni je pa vsekakor najboljša poteza prestavitev šolanja na naslednje leto,….otrok se v letu precej razvije in mu je šolsko delo lažje,…ali pa če se matra in trpi , ko mu recimo zapis črk, besed ne uspeva najlepše, zasovraži učenje, delo, šolo…zato ker je ene par kokošk na Monu reklo da so otroci rojeni istega leta vsi za šolo in pika in nič drugače……

Otrok se ne razvije sam od sebe tako, da bo pripravljen delati nekaj, kar mu ne diši. Razvijejo se lahko njegovi miselni in čustveni procesi, ampak ti procesi so za obdobje otrokovih 5 let čisto zadosti razviti za tisto, kar od njega zahtevajo v šoli. Čisto nekaj drugega pa je PRIPRAVLJENOST delati nekaj, kar ga ravno ne vleče. To pa je otroka, žalibog, treba naučiti doma. Kakor tudi, da se molči, če vzgojitelj ali starš hočeta nekaj razložiti ali povedati, da se prosi za besedo itd. Te spretnosti otroci znajo, ČE JIH KDO TEGA NAUČI. Dozoreli sami od sebe na tem področju ne bodo.:) Otrok zasovraži učenje in delo če ga starši niso naučili, da se je v življenju potrebno tudi potruditi, in delati tisto, kar te ta trenutek ne veseli. In takih otrok, ki zaradi tega zasovražijo učenje, je ogromno dandanes. Saj doma počenjajo SKORAJ IZKLJUČNO samo stvari, ki jih zanimajo. In pa naslednji razlog za to, da otrok učenje zasovraži: če res ni miselno zadosti razvit, da bi razumel, kaj hočejo učitelji od njega. Ampak takih je pa res le za vzorec.

frca ni res,…otrok zasovraši šolo tudi iz drugih razlogov,…npr. da kljub trudu in delu razultati niso zadovoljivi.delala sem kot spremljevalka osem let, zato mi je podobna tematika blizu..

Naš sin je rojen 24.12., šel normalno s svojim letnikom v šolo. Edina težava, jo je že ena omenila bolj na vrhu, motorika gibanja ni bila ravno najboljša. Po znanju pa je bil že takrat in je še sedaj ( končal je 6 razred) med najboljšimi v razredu.
Tako da, če je deklica normalno socialno zrela za to starost in samostojna, potem res ne vidim nobenih težav.
Jaz sem našega vprašala, če bi raje še eno leto hodil v vrtec in dobil nove prijateljčke v skupini, ali gre raje v šolo s svojimi kamerati iz zdajšne skupine. Ni nič razmišljal, kar butnil je: V šolo!

Aja, pozabila napisat,

sin ima kar nekaj sošolcev, ki so skoraj 1 leto starejši od njega, torej januarski, pa po znanju hudo zaostajajo, se težje učijo, ne dohajajo….tako da sama vidiš svojo hčerko, koliko je sposobna, kako hitro razume in si zapomni določene stvari. Itak je pa 1. razred zelo lahak. (morda za koga tudi težak, jaz vem, da se je naš sin v 1. razredu hudooo dolgočasil)

Ja, tudi socialnih stikov otrok ni za zanemariti. V našem razredu imamo tri januarčke (torej vpisane prej). En se je normalno vpisal, odločitev staršev ob vpisu, da otroka všolajo prej, dva sta vpis urejala kasneje, ko sta z dopusta prišla v vrtec in ugotovila, da je šla glavnina skupine v šolo.
Pa noben nima težav – konec četrtega razreda bi se najbrž že kaj izkazalo. Pa vsi zdelujejo z lahkoto, celo prednjačijo – en od januarčkov je motorično najboljši v razredu, en pa učno.

A ni to drugi razlog?: premalo sposobnosti. Niso vsi bodoči zdravniki in inženirji.

Jaz sem šla v šolo eno leto prej in sem bila najmlajša in daleč najboljša v razredu. Tudi v socialnem smislu sem se vključila in vsake počitnice komaj čakala, da se spet začne šola. Ni torej nujno, da bo mlajši otrok nujno tudi slabši/manj vključen/karkoli

saj ni da bi vas bral,same (večina) popolne s popolnimi otroci,ki vas seveda ne smejo razočarati ,ne smejo biti slabši od drugih….bzv

prednisone 12 tablets price prednisone 50 mg coupon buy prednisone 40 mg
https://prednisonet.online can you buy prednisone over the counter in mexico
80 mg prednisone daily prednisone 2.5 mg daily 10 mg prednisone

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close