Debeli rtič, Ankaran ali Žusterna
Nič od tega! Slovenska obala nasploh, sploh pa predeli, ki jih omenjaš, so mlakuža, niti ni kakšnih posebnih možnosti za uživanje v neokrnjeni naravi. Preostane ti kopanje v bazenu, to pa prakticiraš lahko kjerkoli v Sloveniji. Če se ne bi odločila za obmorsko destinacijo v kakšni drugi državi (kjer lahko resnično užiješ vse prednoti mediteranskih počitnic), ti toplo priporočam Bohinj. Otrok bo v tisti klimi mnogo bolj užival, kot na morju. Imaš jezero za kopanje s čisto vodo, bazene v Aqua parku za primer slabega vremena, nešteto možnosti za sprehode, pohajanja…in prelepo naravo za resnično se odpočit. Samo moj predlog:)
slovenska obala ima veliko planktona in morskega življenja, tako da ja morje je čisto, čeprav na pogled niti malo lepo, zaradi vseh alg in morske trave. Žusterne ne poznam, ma na Debelem Rtiču, je poleti kar živahno zaradi otrok ki so preko RK in so bazeni takrat kar polni. imaš pa ja bazene primerne tudi za takega malčka. čeprav sama nisem navdušena nad bazeni z morsko vodo ki morajo biti po vseh prepisih še klorirani. enostavno ker se slanost moraj spreminja in je zaradi tega ustrezno kloriranje precej oteženo, s epa moj otrok kopa tako v morju kot v bazenih.
glede okolice pa mislim da vam bo všeč.
Zlatica!
Morje v Ankaranu ni umazano. O.K., so alge in plankton, kot pravi sreča 1. Ampak to je vse naravno! Mnogo bolj uživam v takem morju, kot pa v navidez “čistem” bazenu. Ko v bazenih vidim ljudi s podplati, polnimi glivic ali kako pljuvajo pa šmrcajo smrkelj v bazen, me vse mine….
Ankaran se mi zdi za malega otročka zelo primeren. Veliko senčke, mivke, blizu Mercator, lekarna. Pa še tisti dobri, varni občutek, da si dokaj blizu svojega doma.
Brez skrbi, morje je z bakteriološkega in kemičnega vidika zadnja leta tako čisto, kot ni bilo še nikoli.
Ja, ves drek je naraven, pa se zato ne valjam po njem. Vedno, ko imam opravke v krajih slovenske obale, se sprašujem kdo neki hoče tam preživljat svoj dopust. Od vseh slovenskih pokrajin se mi prav nobena (razen seveda nekaterih mest z industrijo) ne zdi tako “brez koncepta in duše”. Joj, bodo Primorke hude!
Je pa res to žepna pokrajina in ne gre skupaj na tako majhen prostor stlačit luke, prometne infrastrukture, industrije, velikih naselij in se zraven it dober turizem. Kjerkoli drugje v Sloveniji se da preživeti kvalitetnejši dopust. Seveda pa je vse odvisno od potreb in zahtev gosta. Zame je slovenska obala zgolj za enodnevne obiske, nekateri ljudje si pa kupijo tam apartma, ker jim je pač všeč. Vsak po svoje.
Dokler v Ankaranu stopim na ježka je voda čista.
Mi je pa kolegica, ki je hrvatica povedala, da domačini nikoli ne jedo ribe, ki je namenjena turistom – kao časti gazda. To pa ne zato, ker so te ribe ujete pred nosom, kamor pa se stekajo vse kanalizacije. Tam pa dobijo ribice največ hrance. Torej, ko ponosno pride gazda z ribu – jo je ujel v pol ure………..ne povemo kje.
Me prav zanima če ste se kdaj vprašali, ko iščete apartma na samem, blizu morja………………kam pa kakec potuje.
Na obali pa imam najraje z malimi mulčki Strunjan, za odrasle pa divjo plažo pod belim križem.
Forum je zaprt za komentiranje.