Debela – pa vendar moram nekaj obleči
Pri 165 cm imam dobrih 100 kg. Oblečena sem, ker pač gola ne morem hoditi okrog. Jasno, da v ničemer ne zgledam vitka, in da ni garderobe, ki bi lahko skrila mojo tonažo.
Jasno mi je tudi, da je hujšanje edina rešitev, zaradi izgleda, predvsem pa zaradi zdravja. Tako, da je vsako morebitno moraliziranje odveč. Sicer pa se v nekaj dneh pač ne morem znebiti 50 kg, če mi to ni uspelo v 20-ih letih.
Me pa zanima, kaj naj oblečem na prireditev, kjer se brezpogojno zahteva elegantna oprava. Črne hlače in tuniko? Kakšne barve tuniko? Kakšne čevlje? visokih pet sicer ne nosim, a en večer bom že potrpela. In kje naj sploh iščem? Moja vsakodnevna garderoba je iz Kika, ker do sem sežejo moje zmožnosti. Lahko me tudi karate, če vam bo lažje, da ni čudno, če pa vse porabim za hrano, pa čeprav to ne drži. Za takšno priložnost pa vem, da bom morala stopiti kam drugam, v kakšno drugo trgovino. V katero? Kakšen link morda? Pa ne gospe, ki ima 5 kg preveč in jo najdem pod “močnejšimi postavami”. Ker jaz rabim garderobo za 100 kilsko pojavo, ne za 65 kg, kot sem jih imela nazadnje v petem razredu OŠ.
Lepo prosim za predloge.
Črne hlače in tunika bi bila super. Čevlji so lahko s peto a raje z nizko da ne boste imeli problemov. Tudi kakšna lepa torbica ali pa šal, rutka, nakit, lepa urejena frizura, nohti, dajte poudarek tudi na te zadeve, lep make up in nihče ne bo niti opazil da ste samo v hlačah in tuniki.
Lepo se imejte.
Jaz na tvojem mestu ne bi izbrala hlač. Krilo vzemi, definitivno! V bistvu izberi kostim (suknjič, krilo, spodaj kakšna elegantna majica, top), pa kakšen lep šal okoli vratu, črne najlonke, črni čevlji (brez vrtoglave pete, ker se ne boš ok počutila). Barva – črna, šal – v tvoji najljubši barvi. Krilo naj bo bolj na zvon, ne oprijeto. In do kolen, ne krajše.
Kje …. kaj pa C&A?
Jaz bi ti svetovala kar eno dobro šivilijo, da ti zna tudi kroj lepo prilagodit. Če zanjo ni denarja, potem pa pojdi v kakšen Empoirum naj ti tam svetujejo kaj bi bilo za tebe primerno, ni rečeno, da tiste cunje tam tudi kupiš, boš pa malo videla v katero smer je smiselen nakup.
Predlagala bi ti kakšno širšo obleko, nizke lepe čeveljce in nakit kot popestritev. Mogoče bi se izogibala črne, raje bi izbrala temnejše sivo, bordo rdečo ali temno modro in temu primerne barve torbica in čevlji.
Računam na Fashionisto, da ti bo v besedi in sliki svetovala še kaj žepu bolj primernega.
Kjer koli že boš, imej se lepo, pa (ne morem iz svoje kože) resnično začni delati na svoji teži. Ne želim moralizirati, sama veš kako in kaj, samo zdravje imaš samo eno.
Srečno.
C&A pa tudi H&M oddelek za mocnejse, v LJ je sigurno v drugih krajih ne vedno, tudi v Vögele bi znala biti izbira zate…
to so trgovine s sprejemljivimi cenami in solidno garderobo.
Ali oblečeš krilo ali hlače je odvisno od tega kakšno postavo imaš: če imaš izredno močne noge potem morda bolje hlače, ravnega kroja, temnejše (črne) in dovolj velika številka, zgoraj bluza … tunika bi hitro bila predolga… Če imaš precej “trebušast” del okrog pasu tunika ni najboljša rešitev…. zato je morda boljše bluza ali kakšna elegantnejša mikica… pazi da je dovolj velika, da te ne veže in ne prevelika, da ne visi s tebe… zgornji del je lahko tudi temen, če imaš za vratom kakšno bolj živo elegantno rutko.
Morda oblečeš svetlejšo bluzo, pa preko nje tanjšo temnejšo jopico na v izrez in s kakšnimi lepimi gumbi, kombiniraš še vedno ali z barvno usklajeno živahno rutko ali s kakšnim nakitom (tudi dobiš v teh trgovinah). Če imaš kljub veliki teži solidno oblikovane noge je potem krilo dobra izbira, klasično – klasične dolžine malce – komaj čez koleno, ne krajše in ne predolgo. Čevlji vsekakor naj bodo elegantnejši pa vendar udobni. Če boš izbrala krilo, izberi kvalitetne nogavice (temejše) z Lycro, da lepo stisnejo in oblikujejo noge.
In sprejmi se takšna kot si, če ne moreš shujšat, začni uživati v tem kar si in kar imaš. Ne ponižuj se, ne zaničuj se. Vsak človek ima določene kvalitete… in mnogo dobrih lastnosti… in ni ga bitja na tem planetu, ki ne bi imel kakšne napake…. Dovolj obremenjujoče je to, da nosiš takšno težo… nosi jo ponosno in pokončno.
Srečno.
Kot so ti dekleta svetovala, drži se temne, s prodajalko se posvetuj kaj ti bolj pristaja hlače ali krilo, vse je odvisno tudi od kroja. Vzemi tisto, v čemer se boš počutila sproščena in udobno. Čevlji naj bodo udobni, jaz se s petkami ne bi spoprijemala, še posebej, ker praviš, da jih sicer ne nosiš. Drži se temne barve in za popestritev izberi šal ali rutko v barvi, ki ti je všeč ali pa mogoče malo močnejši nakit.
Ti želim, da dobro izbereš in se na sprejemu ali karkoli že bo enkratno počutiš.
Jaz bi šla pogledat v kakšen H&M – tam se zna dobit kakšna lepa, elegantna tunika za solidno ceno, sploh zdaj, ko so razprodaje. Glede na trenutno modo je veliko širokih modelov. Najbolj elegantno vedno izpadeš v črnini in ne glede na to, da ti je ena svetovala krilo, sem bolj pristašica ideje hlače + tunika. Zraven pa kakšno lepo bižuterijo, da popestri vse skupaj.
Živjo,
da se še jaz oglasim … 🙂
Za tako postavo bi morda res prišlo v poštev obleči hlače in daljšo tuniko preko, kot so svetovale, vsekakor v temni barvi. Tunika naj ima morda 3/4 rokave, vsekakor naj rokavi ne bodo spodaj zvončasti, kot je sicer zelo pogosto pri tunikah za močnejše postave: a res preživeto in na silo hipursko. Tunika naj ne bo na puli in naj bo rahlo ohlapna, ne oprijeta in ne zelo široka.
Druga možnost je obleka, a tu je kroj odvisen od tvoje postave. Če imaš boke in rit, naj bo na A, če imaš rame in prsi, naj bo na tulipan.
Spodaj črne hlačne nogavice, čevlje s peto ali brez (a ne casual). Zraven bi jaz dala nakit, ne bi pa dala šala, ker menim, da ta postavo še dodatno razširi.
Nekaj predlogov:
Pa še par zadev:
Kar se ti zdi prekratko za obleko, lahko v veliki meri oblečeš kot tuniko.
Tale obleka je krasna:
http://www.evans.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?beginIndex=1&viewAllFlag=&catalogId=33054&storeId=12553&productId=6572254&langId=-1&sort_field=Relevance&categoryId=209427&parent_categoryId=&pageSize=24&refinements=Colour{1}~[black]^category~[209530|209427]&noOfRefinements=2
Nakit pa ali masiven ali pa obesek na dolgi verižici, ampak obvezno kovina, nič korald, fimo mase in podobnega, ker to vse razširi.
Pa torbico za v roke, pač malo večjo.
[img]http://i136.photobucket.com/albums/q200/gurlten/FEMME%208/EnvelopeBag3.jpg[/img]
Tu pa popestri opravo z barvo, naj bo svetleča, vijola, rdeča …
LP,
Lenka
Ker ne govorim perfektno angleško:
plačuješ po povzetju ali s kartico?
Zamenjava?[/quote]
Plačujem vedno s PayPalom, iz tujine po povzetju ne obstaja. Zamenjati se tudi da, tako kot povsod. Jaz še nisem nikoli, vedno pravo številko naročim in mi super paše, so dobri kroji. Je pa le dobro znati angleško, da sploh razumeš, kaj kupuješ in opis, ne moreš samo po slikci kupovat.
Aja, če boš pa slučajno kupovala pri nas, imajo npr. v Emporiumu BTC Punt Romo do št. 52. Gospa Mihaela tam super svetuje.
http://www.editam.si/blagovne-znamke.php
Na zgornji povezavi, ki jo je dala tukaj se najde vse, pa je res veliko krasnih oblek.
http://www.yoursclothing.co.uk/P/Black_metal_sequin_neckline_dress_with_tie_detail-%2816478%29.aspx
LP,
Lenka
Se še jaz priključim: Če bi oblekla tako oblek, kaj pod njo, ker bo premraz za obleko brez rokavov, pa še roke so predebele … Imam pa slabih 90 kg, 168 cm, predvsem zadnjico in trebuh od poroda …
Bi pa potrebovala nekaj za začetek marca za poroko (ne mojo ;)) …
Hvala
Hm … Spodaj jaz nekako ne bi predlagala, da kaj oblečeš. če že, kvečjemu črno majico pod črno obleko, da se čim manj vidi razliko.
Raje nekaj preko, kaj, je pa odvisno od obleke.
Lahko recimo asimetrično krojeno jopico, lahko npr. jakno. Odsvetujem bolerote, ker res razširijo in so passe. 🙂
Npr. jopa na tak način:
[img]http://www.yourscontent.co.uk/Images/ProductImages/Big/46d299ea-e1d9-48e2-94f1-7bbff81e84c1.jpg[/img]
Jakna takole:
fimg]http://www.yourscontent.co.uk/Images/ProductImages/Big/7b4fba21-77b9-47f5-9f20-fce2157d2e82.jpg[/img] (ok, v malo bolj fini izvedbi …)
LP,
Lenka
Pardon:
[img]http://www.yourscontent.co.uk/Images/ProductImages/Big/7b4fba21-77b9-47f5-9f20-fce2157d2e82.jpg[/img] (ok, v malo bolj fini izvedbi …)
Še nekaj zamisli lahko da slog Adele:
[img]http://www.stylespectro.com/wp-content/uploads/2012/12/adele-style-5.jpg[/img]
[img]http://en.louloumagazine.com/wp-content/uploads/2012/01/adele1.jpg[/img]
LP,
Lenka
Povzetek Adele:
vertikalna linija je vedno v eni barvi, običajno črna. Poudariti oz. ustvariti skuša pas – s krojem, s paščkom, z razliko v materialu (preko prsi bleščice, spodaj ne).
Preko pa potem da tudi kakšno drugo barvo, tudi vzorec, ampak droben.
Kot vidiš, nikakor nima vedno pet, tudi nizke čevlje. Vedno pa lep make-up in frizuro, da je videti res urejena.
LP,
Lenka
Hvala, fashionista.si, za super nasvete!! Priloženi linki so super, sem našla kar nekaj kosov zase. Edino, kar me moti je dejstvo, da je veliko oblačil in ne-naravnih materialov. Torej sintetika. 🙁 Jaz zase vedno kupujem bombaž (ali v zadnjem času bambus). Ker se precej potim, potem si lahko mislite, kako fajn so krogi švica pod pazduhami in “prijeten” vonj…. 🙁 🙁
Forum je zaprt za komentiranje.