Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Debate o nezvestobi

Debate o nezvestobi

Robi je to napisal zgolj zaradi tega, ker si napisala, da tisti, ki ne dajo besede, obljube, ne zaupajo. Saj eni ljudje z lahkoto nekaj obljubijo, z lahkoto pa tudi prelomijo obljubo. Ne moreš rečt, da nekdo, ki da obljubo, tudi zaupa in da je ziheraš tisti, ki ne obljubi. Ni tako preprosto.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To dvoje podčrtano gre z roko v roki.
Moja domneva je, da je veliko partnerstev nekako polovičarskih, realiziranih na površnem ujemanju in mižanju na eno oko, enega ali celo obeh partnerjev … ljudje smo namreč vedno bolj kompleksni in zakomplicirani v svoji imaginaciji, koga želimo ob sebi, potem pa v nekem trenutku pride do odločitve, da je vredno poiskusiti in začeti z nekom nekaj resnega ali trajnega .
Pa je več in več teh odločitev preuranjenih, nepremišljenih in površnih, četudi si vzamemo za premislek in izbiro celo nenormalno veliko časa – ali pa prav zato !?
Predvsem je tako tudi zaradi časa in vplivov okolja, ki nas delata vedno bolj izbirčne, zahtevne in nerealne … očitno drugače niti ne more biti …

norca se delate iz tega, ker imate polne riti vsega

ker nimate cilja se zmrdujete nad partnerji, ker slabo seksate, da vas čustveno ne dojemajo po vaših zahtevah.

Enkrat je kriva luna, ko z luno ni nič narobe je pa problem vreme, a ne …

Kako bi pa svet zgledal brez polnoritežev ali polnoritic ? :-)))
Daj si jo še nafilat ti, bo prec življenje lepše 🙂

Daj si jo še nafilat ti, bo prec življenje lepše :)[/quote]
oglej si Indijo, Vietnam … Kambodjo, …
ne skrbi – od mojega prdenja jih ima dosti vsaj znosno življenje – od tvojega pa imaš še ti sama prazno fotrnico

NM-whatever…tudi, če se skriješ za stotim nickom, si viden.

Robi je to napisal zgolj zaradi tega, ker si napisala, da tisti, ki ne dajo besede, obljube, ne zaupajo. Saj eni ljudje z lahkoto nekaj obljubijo, z lahkoto pa tudi prelomijo obljubo. Ne moreš rečt, da nekdo, ki da obljubo, tudi zaupa in da je ziheraš tisti, ki ne obljubi. Ni tako preprosto.[/quote]

Res je, ni preprosto, zato govorimo o izjemah:). Kaj bi lahko ti meni obljubil?:) Da boš vedno pisal na ta forum?:)

Daj si jo še nafilat ti, bo prec življenje lepše :)[/quote]
oglej si Indijo, Vietnam … Kambodjo, …
ne skrbi – od mojega prdenja jih ima dosti vsaj znosno življenje – od tvojega pa imaš še ti sama prazno fotrnico[/quote]

Mene lastna prazna fotrnica nič ne moti, čemu pa tebe pri sebi razčisti 🙂

Robi je to napisal zgolj zaradi tega, ker si napisala, da tisti, ki ne dajo besede, obljube, ne zaupajo. Saj eni ljudje z lahkoto nekaj obljubijo, z lahkoto pa tudi prelomijo obljubo. Ne moreš rečt, da nekdo, ki da obljubo, tudi zaupa in da je ziheraš tisti, ki ne obljubi. Ni tako preprosto.[/quote]

Res je, ni preprosto, zato govorimo o izjemah:). Kaj bi lahko ti meni obljubil?:) Da boš vedno pisal na ta forum?:)[/quote]
Obljubim ti lahko, da ne bom. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Res je, ni preprosto, zato govorimo o izjemah:). Kaj bi lahko ti meni obljubil?:) Da boš vedno pisal na ta forum?:)[/quote]
Obljubim ti lahko, da ne bom. :)[/quote]

Tega nisem hotla slišat:). Obljubiš, da boš razmislil in se premislil?:) Ne bit tako tog:))

Pogoj pa je popolno medsebojno zaupanje in brezpogojno sprejemanje. 🙂
Ribica, dvigni se ti malo iz svojih sanjskih globin na površje realnosti. 🙂

Zgornjih pogojev v realnosti ni možno realizirati.

Ni stvar v tem, da imajo težave z obljubami tisti, ki jih je strah in se ne počutijo varne, ampak v tem, da nekateri ne obljubljamo, če nismo 100%, da bomo lahko tisto držali ali uresničili. Torej, se gre za to, da stojiš za svojimi načeli in zato takšni ljudje manj obljubljajo kot drugi, ki jim je obljuba le skupek besed.
Če bi stali za svojimi besedami tisti, ki obljubljajo, potem ne bi bilo varanja in ne ločitev.[/quote]

V realnosti to ni mogoče realizirati? Saj skoz govorite o pogojih, a zdaj praviš, da takšnih pogojev ni.

Malo razmisli koliko obljub (ki si jih izrekel) je bilo 100% realiziranih. V odnosu lahko obljubiš in s tem izhajaš iz sebe. Ne moreš pa vedeti, kako se bo situacija razpletla pri partnerju, v njegovi glavi čez kakšnih 10 let. Ljubezen je izkazovanje čustev, takšnih in drugačnih. In če ne zaupaš sebi, ne moreš niti partnerju. Če nisi sposoben se za nekaj odločiti in temu slediti, potem nima pomena, da vstopaš v vezo s polovičnim odnosom. V tem primeru si tak ziheraš, da boš raje zanikal ljubezen kot šel korak naprej, stopničko višje. Odnos ne more napredovati, če si z enim očesom zunaj ljubezni. Grozno je živeti z mislijo, da te bo partner slej kot prej zatajil, prevaral itd. Saj ni čudno, da je toliko ločitev, ker so ljudje pametni še preden se karkoli zgodi. Ne zaupajo niti sebi, kaj šele najbližjim.

In potem sem jst tista, ki sanjam…[/quote]

Vse OBLJUBE ki sem jih izrekel do danes so bile 100% realizirane Goldfish…. razen 1 ki še čaka na izpolnitev ker nima časovnega okvirja!

Če izhajaš pri obljubi samo iz sebe potem jo povej tako da jo slišiš samo ti in ne obljubljaj drugemu ker čim obljubiš pred nekom nekomu drugemu moraš povedat POGOJE kdaj je zaobljuba nična drugač je brezpogojna!

Ti se lahko obljubiš na tiho samemu sebi in s PRAVILNIMI besedami! Javna zaobljuba pred pričami če nima pogojov(ki se povedo isto javno pred pričami) kdaj se konča je smatrana kot brezpogojna!

Raje sem pameten kot pa neumno sledim logiki črede in zaobljubam ki so nične že v štartu in ne 100% izpolnjive ker se lahko marsikaj spremeni!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Obljubim ti lahko, da ne bom. :)[/quote]

Tega nisem hotla slišat:). Obljubiš, da boš razmislil in se premislil?:) Ne bit tako tog:))[/quote]
Obljubim, da ko nekaj obljubim, sem ŽE dobro premislil. :))

Pa saj ni toliko pomembno kako se bo situacija razpletla pri partnerju. Pomembno je, kako se soočamo in kako doživljamo spremembe in če jih lahko sprejmemo ali pa jih ne moremo sprejeti kot nekaj sprejemljivega za naša prepričanja.
Predvidevam, da si tudi sama bila že kdaj v razmerju in če bi zaupala sebi in partnerju ter ne bi vstopala v vezo s polovičnim odnosom, potem bi še vedno bila skupaj s prvim resnim moškim, ki si ga spoznala.
Če izhajam iz tvojega komentarja.

Saj ni mene strah, da bi me ženska zatajila ali prevarala…A vseeno lahko vedno pride do ločitve zaradi razhajanja ali različnih pogledov na življenje.

To je res bil moj namen. Le zlata ribica hoče povedati nekaj drugega in zato pelje temo v drugo stran. 🙂

zanimivo razmišljanje ene gospe//gospodične sem zasledil na Nezvestobi forumčku!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Saj je lepo napisala, da dokler ne ve, je vse ok. Ko pa zve, pa ni več. Kaj ti ni jasno? 🙂
Kaj če bi ti imel prijatelja s katerim bi se super razumela, ti pa ne bi vedel, da se on pripravlja kako te zapeljal (ker mu zaupaš) v neko prevaro. Bi bil še vedno njegov prijatelj naprej, klub temu, da sta se do tega trenutka super razumela ali bi zjebal vajino prijateljstvo? 😉

Torej zvestoba je, da partner nič ne ve o tvoji kurbariji.

Ena največjih zablod v tej debati je, da moški varajo pogosteje od žensk.

Kadarkoli in kjerkoli grem stavit s tabo, da to ni zabloda …

Očitno, za nekatere tudi to. 🙂

Saj je za nekatere zvestoba tudi pomanjkanje priložnosti 🙂

No, dokler človek ne vara, gre za zvestobo, pa če je priložnosti vsak dan 5 ali pa nobena. Bolj pomembno vprašanje je, kako je zadovoljiv nek odnos, dvomim, da je sama zvestoba že dovolj.

No, dokler človek ne vara, gre za zvestobo, pa če je priložnosti vsak dan 5 ali pa nobena. Bolj pomembno vprašanje je, kako je zadovoljiv nek odnos, dvomim, da je sama zvestoba že dovolj.[/quote]

Ni res, zvest si lahko komaj takrat ko imaš možnost in rečeš NE!

Predtem imaš itak samo 1 pot in to je pot ”zvestobe” ali pa končanje zveze ki je neka druga pot!

Če te nobena noče za seks in imaš punco pol itak nimaš izbire bit nezvest če odštejemo punce na ”poziv”

Boom ima čist prav, pri dosti moških je zvestoba posledica pomanjkanja priložnosti…

No, dokler človek ne vara, gre za zvestobo, pa če je priložnosti vsak dan 5 ali pa nobena. Bolj pomembno vprašanje je, kako je zadovoljiv nek odnos, dvomim, da je sama zvestoba že dovolj.[/quote]

Nekateri verjetno tudi tako mislijo. Za odnos pa da zadostuje kuhanje in pranje. :-))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close