Debata s kom se strinjate
Pogovarjala sem se s prijateljico, povedala mi je, da je njen cilj čutiti le lepe občutke celo življenje. Povedala sem ji, da občutki ne morejo biti tvoj cilj, saj pridejo in grejo, življenje, ki pa ga med tem ustvarjaš, pa ostane. Rekla sem ji tudi, da čutiti le lepe občutke ni možno oziroma da jo bo to samo razočaralo. Če bodo občutki cilj, bo tudi reakcija samo glede nanje-nič logike, nič razmišljanja o tem, kaj je pametno, recimo: nekdo te razjezi, ti se dereš, lomiš, podiraš in imaš živčni zlom, zaradi občutka jeze, ker ti je nekdo “uničil sanje”, da bi čutile le lepe stvari. Tvoj cilj naj bi bile stvari, kot so dobra služba, dobri odnosi ipd. in iz tega izvira sreča. Dokler pa ti je občutek cilj, pa ne boš nikoli normalno funkcioniral. Moja prijateljica je zdaj jezna in se ne pogovarja z mano (stara je 25, jaz pa 20). Ali sem kreten?? Ko jaz njo vprašam za mnenje, mi vedno pove kaj misli, zakaj torej jaz ne bi smela. Zdi se mi, da bi ji lahko s tem prihranila ogromno gorja, ki ga bo slej kot prej izkusila.
Si prepričana, da sta se tudi nedvoumno razumeli, kaj katera misli? Zveni, da ni bilo ubesedeno tako, kot je bilo mišljeno. Ona ni natančno povedala, ti si pa preveč po svoje razumela.
Naučita se natančnega izražanja. Besedni zaklad je zelo pomemben.
Sicer sta pa zelo mladi in vama globoka filozofija ne gre najbolje, medsebojno razumevanje pa še manj.
Zakaj ne vprašaš in se prepričaš, ali si razumela, o čem točno govori?
Anonimno 9776, 19.09.2025 ob 10:36
Pogovarjala sem se s prijateljico, povedala mi je, da je njen cilj čutiti le lepe občutke celo življenje. Povedala sem ji, da občutki ne morejo biti tvoj cilj, saj pridejo in grejo, življenje, ki pa ga med tem ustvarjaš, pa ostane. Rekla sem ji tudi, da čutiti le lepe občutke ni možno oziroma da jo bo to samo razočaralo. Če bodo občutki cilj, bo tudi reakcija samo glede nanje-nič logike, nič razmišljanja o tem, kaj je pametno, recimo: nekdo te razjezi, ti se dereš, lomiš, podiraš in imaš živčni zlom, zaradi občutka jeze, ker ti je nekdo “uničil sanje”, da bi čutile le lepe stvari. Tvoj cilj naj bi bile stvari, kot so dobra služba, dobri odnosi ipd. in iz tega izvira sreča. Dokler pa ti je občutek cilj, pa ne boš nikoli normalno funkcioniral. Moja prijateljica je zdaj jezna in se ne pogovarja z mano (stara je 25, jaz pa 20). Ali sem kreten?? Ko jaz njo vprašam za mnenje, mi vedno pove kaj misli, zakaj torej jaz ne bi smela. Zdi se mi, da bi ji lahko s tem prihranila ogromno gorja, ki ga bo slej kot prej izkusila.
Strinjam Se s prijateljico, uničila si ji sanje o le lepih občutkih!!!!
Zartrose, 19.09.2025 ob 16:39
aaa še ena, ki bi zgolj za luštno se imet.vse lepo in prav, vsi imamo svoje plane.. ampak kaj nam pa življenje vrže na pot, je pa drugo. takrat moraš na novo zastavit pot ane..
haah.. eto, plan za včeraj sem imela in se veselila večera sama s sabo.. ko sem glih hotla dat šarkiča hladit in lazanjo pečt pa prileti SOS sms, no več njih, in sem odšibala reševat nastalo situacijo.. na konc vse dobo, dobila kup objemov in rad te imam, tko da… nikol ne veš kaj ti lajf vrže na pot, kljub planom, ki si jih narediš!
?
Mah, prepričevanje, da je tako prav in nič drugače. Vsak se sam nauči, ko pride do določenih točk, spoznanj. Ce misli, da bo pozimi fajn obut natikače za v sneg in minus in bo fino in fajn toplo kot poleti, pa naj. Slej ko prej bodo štunfi in topli čevlji na nogah. Tudi do tega bo prišla, da človek ni sprogramiran zgolj na plus. Ko se ji bodo manj prijetni občutki skuhali v sodu z eksplozijo, ki bodo posledično poteptali, tudi naokrog, vse te robotsko zapakirane zbrane občutke. Sicer pa, zakaj se je tale zbirateljca lepih občutkov zataknila v nelepem občutku jeze? ☺️☺️☺️
Forum je zaprt za komentiranje.