DDV
Prosim malo pomoči.
Bodoči poslovni partner mi je danes prinesel osnutek pogodbe – da preberem in se odločim za podpis ali pač ne.
Vse je bilo ok dokler ne pridem do člena, ki mi ni čisto jasen kaj točno vse zajema.
Moja pogodba je v višini 3.000 € / mesečno bruto
Člen, ki me bega pa, da sem dolžna sama plačevati prispevke za socialno varnost, davčne in druge dajatve…
Je sedaj tu notri VŠTET DDV ali ga (po 8 mesecih ko se bom vpisala v sistem DDV) ne smem obračunati in naj bi bil kar v 3.000 € (torej bi bila moja plača pravzaprav samo še 2.500)
HVALA
Kakšen je vaš status? Ste nosilka dejavnosti s.p.?
Glede na to, da v tekstu omenjate plačo, sklepam, da ste šli na razgovor za službo, kjer od vas zahtevajo, da odprete s.p., postanete zavezanka za DDV in jim za svoje delo izstavite račun za 2.500,00€ + DDV.
Če to drži boste vsak mesec plačevali prispevke za socialno varnost, akontacijo dohodnine, potrebovali boste računovodski servis in poslovni račun. Vse to zmanjša vaš zaslužek.
Če se nisva razumeli, mi opredelite vaš status in podrobneje opišite vaš dogovor.
Ja ni plača imate prav. Odpreti bi morala s.p. in plačilo za opravljeno delo bi naj bilo 3.000 € mesečno bruto.
Vem, da si plačam prispevke, akontacije bo nekaj, vsi stroški vključno z računovodjo..
Da moram biti takoj zavezanka za DDV mi niso dali za pogoj. Tako bi postala kasneje ko se približam 25.000.
Ne vem pa ali bo potem račun 3.000 + DDV ali 2.500 + DDV.
Je DDV skrit v besedni zvezi DAVČNE in druge DAJATVE ali ni to me bega.
To je malo… hm no oni bodo potem dobili DDV od države povrnjen torej jim jaz ne bom več mesečni strošek 3.000 € kot je predviden letni plan ampak 500 € manj?
HVALA VAM
Dokler ne boste davčna zavezanka, boste izstavili račun za 2.500,00€, kasneje pa 2.500,00€ + 500,00€ DDV.
Vaš zaslužek je torej 2.500,00 – vsi stroški. 500,00€ DDV-ja plačate državi (ko boste zavezanka).
Njihov strošek bo 2.500,00€, DDV pa je odbitni in ga zahtevajo nazaj, saj so davčni zavezanci.
Tudi vi boste poračunavala DDV, ko boste zavezanka (DDV v izdanih računih – DDV v prejetih računih (razen reprezentance ipd).
Dokler niste zavezanka izstavite račun za 2.500,00, ker je vaš zaslužek in njihov strošek.
Forum je zaprt za komentiranje.