Najdi forum

Kateri porti morajo biti odprti pri uporabi dc++?Odprtega imam 612 in 1651,pa ni downloada…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Mogoče tukaj kaj piše

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Kot izgleda imaš težave DC++ in ZA, preberi

AD1:to sem preštudiral-ni rezultata.
AD2:Ne špila tudi ob izklopljenemu ZA….

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Po mojem je poterbno v nastavitvah programa (ne routerja) nastqaviti
pod COnnection Settings na passive (default je active)

drugače pa še poglej

Zdaj dela na Passive,čeprav v priporočilih piše,da je potrebno ob uporabi routerja nastavit na active.Imam pa router, ki ni opisan v navodilih(Planet XRT-401D ,če bo še kdo imel težave), tako da novi očitno podpirajo to varianto.Hvala ti za trud.

Za active uporabi port 1412, Zone Alarm ne vpliva na povezavo, če ni preveč ‘priprt’.

lp

V čem pa je sploh razlika v passive in active med delom?

Dobro jutro Pero,

če si aktiven, se lahko povežeš z aktivnimi in pasivnimi uporabniki, sicer pa ne. Zato imaš večjo možnost zadetkov in iskanja hitrejših povezav. V tem je torej prednost. Podobno kot pri zdravju in rekreaciji, ko te začne šlatat emšo, je že kar malo pozno.

Z neposredno povezavo: modem – pc, navadno ni nobenih težav za nastavitev active, pri uporabi huba ali routerja pa se rado kaj zatakne, tudi firewall mora biti pravilno nastavljen.

Sem prestavil na active,odprl port na routerju in mi že ne dela funcija išči….Download pa zaenkrat še poteka,ker vmes nisem zapiral programa.

Hmm, mislim, da moraš odpreti TCP in UDP porte, sicer search na active ne bo deloval.

Oboji so odprti!

Potem ti ne znam pomagati, lahko malo testiraš opcije svojega požarnega zidu. Lahko ga začasno izključiš, pobrskaš na search, poklikaš, kar rabiš, in ga spet vključiš. Morda bo celo delovalo 🙂

Problem ni v požarnem zidu,kajto opcija search dela pri passive nastavitvi…

Če adsl modem povežeš z mašino brez routerja, bo active deloval, tudi search. Pa še Zone Alarm ti lahko teče zraven. Kakor hitro je vmes kakšen switch se pa zadeve zapletejo.

Imam kabelski modem,zadeve pa so verjetno enake.Očitno je to pri mojem routerju nerešljiv problem.Hvala vsem za pomoč!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close