Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev DAVKI-KDAJ SE BOMO ZBUDILI

DAVKI-KDAJ SE BOMO ZBUDILI

Moram priznat, da sem prav šokirana nad nekaterimi izjavami. Tema ni bila namenjena tistim, ki prejemajo mesečno 900 EURnetto, ampak nam, ki prejemamo cca. 500 EUR netto.
Verjetno sem v naslovu zgrešila-prevelik povdarek na davek, naslov bi moral biti PREMALO CENJENO DELO ali ZAKAJ DRŽAVI TAKO VELIK % PRISPEVKOV.
Pa pustimo zdaj to-iz teh komentarjev sem razbrala da tisti, ki imate cca. 1000 netto na mesec vam je malo mar, kako nepravično in necenjeno je določeno delo in že kar vidim, če bi se na ulici zbrali ljudje, ki se zavedamo, da se nam godi krivica , bi nas poteptali tisti, ki imajo 1x višjo plačo-žalostno, res žalostno.
Moram priznat, da ste nekateri lahko bi rekla prav otročji z izjavami ko primerjate Slovenijo z Ameriko in nivo določenega razmišljanja:”pojdi v šolo, najdi si boljšo zaposlitev” je pod 0.
A se mogoče zavedate, da imajo nekateri ki zaslužijo mesečno 500 EUR višjo izobrazbo kot vi, ki zaslužite 1000 EUR. Lahko, da se je 10 ljudi izobraževalo isto, delovno mesto pa je prosto samo 1, kaj za vas to pomeni, da je ostalih 9 nesposobnih, ne niso nesposobni, samo priložnosti niso dobili in so v krizi poprijeli za delo, ki jim je bilo na voljo, a so zdaj zaradi tega kaj manj vredni od vas.
Zavedajte se, da žalite in ponižujete tiste, ki skrbijo za vaše ugodje. A ste kdaj pomislili, da nekdo, ki mesečno prejema polovico manj kot vi poskrbi za vaš užitek pri pitju kave, ker je zlagal kavo na police, da ste jo vi lahko samo vzeli, da nekdo skrbi in hrani živali, da imate za kosilo okusen zrezek, da si lahko obrišete sluzaste riti s toaletnim papirjem ,ki ga je nekdo celo noč pakiral, da se dobro počutite v obleki, ki vam jo je zašila šivilja za mizeren znesek, da nazdravljate z vinom za katerega je nekdo mesece vdihaval delce škropiva-ne to vas ne zanima ker imate denar in lahko vse plačate, niste pa usposobljeni, da bi vse to sami izvedli.
In dragi moji nocoj ste doma in verjetno boste tudi za Silvestrovo oz. kje praznujete in v denarnici imate EUR-e in zlato kartico(tisti ki zaslužite 1000 EUR), mi paza 500 EUR-ov nocoj delamo, pa tudi za Silvestrovo bomo, pa tudi vikende delamo in imamo v denarnici nekaj drobiža in mogoče kreditno kartico za odlog plačila, ker smo kupili hrano- a res ne premorete malo sočutja do sočloveka ali res niste pripravljeni dati malo podpore nekomu, ki ve da ni prav kaj se dogaja.
Tisti, ki imate 1x višjo plačo od nas hodite z dvignjeno glavo-mi lahko odgovorite zakaj?
Jaz, ki imam polovico nižjo plačo kot vi lahko hodim z dvignjeno glavo-vam povem zakaj, zato, ker vsak konec leta namenim neko malenkost, ki si jo z veseljem odtrgam od ust, da nakažem Rdečim noskom, Belemu obroču in izjemnim ljudem, ki slikajo in pišejo z nogami-kaj pa vi, ste sposobni komu pomagat, če ne premorete niti prijzne besede.
Glede sirote-nekateri so sami izbrali to pot, nekaterim nam je življenje zagodlo, ampak to še ne pomeni, da smo sami-imamo prijatelje, jih je malo v izbrani eliti, ampak nekateri tukaj se ne morete z njimi primerjat.

VSEM ŽELIM PRIJETEN BOŽIČNI VEČER, TISTIM PA KI ČUTITE, DA JE VAŠE DELO POŠTENO PLAČNO PA ŽELIM, DA VAM BOŽIČEK PRINESE OBČUTEK ZA SOČLOVEKA IN RAZUM, ODNESE PA VZVIŠENOST IN EGOIZEM:)

Se strinjam, vse si ful dobro napisala. S polno ritjo je lahko pametovati. To kur*** vlado bi bilo treba razgonit, ker ne zna početi nič drugega kot odirati rajo in si polniti lastne žepe.

Vse dobro v 2011 :).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close